Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 15, 2015

Elvyttelyä

No nyt minä tiedän, miksi käsityöt eivät ole maistuneet minulle pitkään aikaan! Jos vielä muistatte, niin reilu vuosi sitten minulle iski kertakaikkinen materiaaliahdistus, kun kaappiini jäi aivan liikaa vaatteita siitäkin huolimatta, että kiikutin niitä säkkitolkulla kirpparille. Päätin olla enää neulomatta itselleni vaatteita, kun ei entisiäkään ehdi pitää. Enkä kyllä ole ostanutkaan yli vuoteen vaatteita lukuunottamatta ehdottoman akuutteja tarpeita (alusvaatteita rikkinäisten tilalle jne.). Päätin kuitenkin, että jossain vaiheessa neulon itselleni ne vaatteet, joihin olin ehtinyt jo langat ostaa. Mutta oikeastaan koko käsityöinnostus katosi tuon materiaaliahdistuksen myötä. Uusia lankoja tai muita käsityömateriaaleja en ole ostanut, vaan olen koittanut käyttää jo olemassa olevaa materiaalia. Aika paljonhan tuolla kaapissa on ollut ns. sukkalankaa sukkiin ja muihin pienempiin neuleisiin. Niitä vain ei ole kauheasti huvittanut tehdä. Koska minä yksinkertaisesti vain rakastan tehdä vaatteita itselleni. Se on se minun juttuni. Mutta kun niitä ei voi tehdä ihan loputtomiin, niin sitten ei ole oikein huvittanut tehdä mitään.

Kolme viikkoa sitten aloin kuitenkin neuloa puseroa itselleni niistä langoista, jotka olin ostanut ties kuinka kauan sitten. Samalla sain käsityöinnostukseni takaisin! Tuntui, kuin olisin kotiin palannut, kun sain pitkästä aikaa neuloa vaatetta itselleni. :) Takakappale ja hihat valmistuivat viikossa, etukappaleeseen olisi mennyt toinen viikko, mutta sitten tulivat väliin ne hyväntekeväisyysneuleet, joilla oli vähän kiireempi aikataulu. Sitten sain etukappaleenkin neulottua, mutten voinut ottaa puseroa viimeisteltäväksi palaveriin ja koulutukseen, joten piti vielä aloittaa sukankudin. Torstai-iltana sentään sain puseron kappaleet höyrytettyä ja olkasaumat ommeltua, joten saatoin neuloa pääntien koulutuksessa - ja jatkaa loppukoulutuksen ajan sukkia. Eilinen päivä meni sekä puseroa että sukkia viimeistellessä.

Intarsianeulepusero
Tehty ajalla: 24.10.-14.11.2015
Malli: Novita Syksy 2014 malli nro 59
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita 7 veljestä Raita karnevaali (873), maitosuklaa (661), oranssi (278) ja vaaleanruskea (627)
Langankulutus: 475 g
Puikot: 3,5 mm ja 4 mm
Koko: S
Muuta: ♥ 


Takakappale ja hihat ovat ihan vain tuota raitalankaa ilman mitään erikoisuuksia. Siksi nämä valmistuivatkin niin nopeasti ja olivat helppoja neulottavaksi mm. Neulekirkossa ja yhdessä koulutuspäivässä. Koulutuspäiviä on kyllä riittänytkin tänä syksynä...


Etukappaleessa on tämän puseron juju. Nuo raitalangalla ja yksivärisillä langoilla vuorottelevat siksak-kuviot neulottiin intarsiana.


Intarsia oli kyllä ihan helppo tekniikka niin, että etukappalettakin saattoi neuloa palaverissa. Ainoa huono puoli oli se, että lankakeriä piti sulloa työreppuun ihan valtavan monta...


Pusero vaati tietysti kaverikseen sopivansävyiset sukat. Ne neuloin keskiviikon palaverissa sekä torstain ja perjantain koulutuksessa. Pientä viimeistelyä jäi enää eiliselle päivälle kotiin.

Polvekeraitasukat
Tehty ajalla: 11.-14.11.2015
Lanka: Novita 7 veljestä Raita karnevaali (873), maitosuklaa (661)
Langankulutus. 142 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: ♥ 


Pitkästä aikaa neuloin polvekeraitasukat! En halunnut tehdä ihan tavallisia sukkia, ja raitalangalle sopii polvekeraidat tosi hyvin, enkä viitsinyt alkaa miettiä mitään monimutkaisempaa mallia. Sitäpaitsi polvekeraitasukkien ohje oli helppo kurkata omasta blogistani kesken palaverinkin... ;) (työpuhelimellani pääsee nettiin; itselleni en varmaan koskaan tule nettiominaisuudella varustettua puhelinta edes hankkimaan)


Oli hauska huomata torstain ja perjantain EA1-koulutuksessa, että vaikka koulutukseen osallistujia oli useammasta eri työyhteisöstä, niin ainoastaan meidän työpaikan väellä oli kutimet mukana. :) Meiltä oli siis viisi osallistujaa, ja neljä meistä neuloi koko koulutuksen ajan. Paitsi ei tietenkään käytännön harjoituksia tehdessä. Kyllä ne kutimet pitää osata heittää syrjään silloin, kun riennetään auttamaan ihmisiä! Nyt on siis elvytetty sekä neulemotivaatiota että Manne-nukkea. Sen verran kylmä mies se Manne kyllä oli, ettei hirveästi syttynyt, vaikka kuinka yritin painella ja puhaltaa... Olisikohan lämmennyt paremmin, jos olisin kutonut sillekin puseron ja sukat?


Minulle taitaa tulla näissä varusteissa kyllä vähän liiankin kuuma. Sen jälkeen, kun aloitin talviuinnin, ei ole ollut enää kylmä! Päinvastoin, hiki tuntuu valuvan silloinkin, kun muut tutisevat kylmästä paksuissa villaneuleissaan. Ei siis ole nykyisin oikeastaan enää edes tarvetta neuloa lisää neuleita, kun en kaipaa enää läheskään niin paljon villaista ylleni kuin vielä joitakin vuosia sitten.


Sisustukseenhan minä soinnun näissä vaatteissani vallan mainiosti. Onko meillä kenties joku, joka tykkää raidoista? :)


Iloista alkavaa viikkoa kaikille! :) Minulla on TAAS luvassa koulutusta ja palavereja, joten uusi pusero pääsee puikoille. Sitten niitä ei varmastikaan tule moneen vuoteen enää lisää (siis puseroita; palaverejahan kyllä riittää!), joten täytyy nauttia sen toistaiseksi viimeisen neulepuseron tekemisestä! :)

16 kommenttia:

  1. Ihanan raidallinen pusero! Kiva tuo etuosa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, tuo etuosa onkin tämän puseron "se juttu". :) Muutenhan tämä olisikin tavallinen raitapaita. ;)

      Poista
  2. Upea setti, kaunis paita ja kauniit sukat.

    Kiitos kovasti kokovinkistä, koska teen lähinnä lasten sukkia niin metsään olisi menty löytämälläni vinkillä. Testaan sinun ohjettasi seuraaviin lastensukkiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja kiva, jos vinkistäni oli apua. Vaatiihan se vähän matikkaa, mutta on osoittautunut toimivaksi. Samaa kaavaa käytetään kaikissa sukkataulukoissakin.

      Poista
  3. Kivan pirtsakka asukokonaisuus ja värit taitaa olla just sua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Juu, onhan ne, vaikka tämähän on tällainen hillitty kokonaisuus, kun on tuota ruskeaa joukossa rauhoittamassa. ;)

      Poista
  4. Hyvän mallinen pusero ja värit jakautuu hyvin. Sukka-pusero -yhdistelmä oikein hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tykkään minäkin tuosta puseron mallista, istuu ylleni erinomaisesti.

      Poista
  5. Ihanan värikäs pusero! Itse en pysty luopumaan vaatteiden neulomisesta, vaikka niitä liikaa onkin. Neulomisen ilo on etusijalla. Olen päättänyt, että kun puserot eivät enää mahdu yhteen tiettyyn kaappiin, panen sieltä aina jonkun pois: kirpparille, purkuun, uusiokäyttöön esim. tyynyksi yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulla on monien neulevaatteiden kohdalla ollut sellainenkin ongelma, että niistä tulee ihan vääränkokoisia, yleensä liian isoja. Tai jos ovatkin valmistuessaan sopivia, niin venähtävät ensimmäisessä käytössä. Ei senkään puolesta enää sitten edes haluta tehdä vaatteita, jos niihin uppoaa rahaa materiaaleihin ja aikaa tekemiseen, ja sitten osoittautuvatkin kertakäyttöisiksi. Harkiten ja tarpeeseen voin tehdä kyllä jatkossakin, mutta mieluummin teen sitten neuleita vaikka hyväntekeväisyyteen kuin omaa kaappia täyttämään. Tai lopetan vaikka neulomisen kokonaan kuin teen ns. turhaa.

      Poista
  6. Vau! Nyt olet neulonut vallan ihanan puseron. Niin on sun näköisesi pirteine väreineen. Eipä sillä ettenkö myös tykkäisi :))
    Minulla ei tahdo taas puikot pysyä lainkaan käsissä. Jopa siivoaminen tuntuu tällä erää kiinnostavammalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minulla on myös ollut nyt pitkään sellainen vaihe, että kaikki muu kiinnostaa, muttei oikein käsityöt. Mutta pitäähän sitä muillekin harrasteille olla välillä aikaa, joten hyvä juttu tällainen vaihe joskus. :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)