Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 30, 2015

Marraskuun raporttia ja loppuvuoden suunnitelmia

Marraskuu, yksi lempikuukausistani sekin, vilahti kyllä vauhdilla! Olen nauttinut suunnattomasti pimenevistä ja lyhenevistä päivistä, niissä on samaan aikaan jotain mystistä mutta myös rauhoittavaa. Ei ole ollut kiire minnekään, vaikka monenlaista menoa on tähänkin kuukauteen mahtunut. Mutta hötkyilemättä ehtiikin tehdä paljon enemmän! :) Vaikka olen nauttinut näistä viimeisistä syksyisistä viikoista täysillä, niin ilahduin suunnattomasti myös lumen ja pakkasen tulosta! Talvikelien tultua sain todeta, että nyt alkaa olla pyöräily- ja uintikausi parhaimmillaan! :) Sorsat ja joutsen mahtavat olla samaa mieltä ainakin tuosta uintikaudesta, sillä molempia olen saanut seurakseni Oulujoessa pulahdellessani. Toivottavasti pian saataisiin myös jäätä jokeen, niin sitten voisi puhua todellisesta avantouinnista. :) Onkin ihanaa käydä pulahtamassa lähes jääkylmässä vedessä työpäivän jälkeen, kun takana on jo reilut 20 km työmatkapyöräilyä sille päivälle ja enää muutama pyöräilykilometri jäljellä kotiin päin. Suosittelen - talviuinti on ehdottomasti paras uusi harrastus, jonka olen tänä syksynä aloittanut! :) (no, kuoro on vielä parempi, mutta se ei ole varsinaisesti uusi harrastus, vaan uudelleenelvytetty... ja no, itseasiassa uuden soittimen opettelu on vieläkin parempi uusi juttu, mutta se häilyy jo sillä rajalla, että onko se vapaa-aikaa vai työtä ;) )

Marraskuussa on tullut tehtyä pitkästä aikaa käsitöitäkin vähän enemmän, kiitos palaveri- ja koulutuspäivien! ♥


Marraskuussa valmistuivat:

 • 7.11. Lapsen perussukat (neuloen), langankulutus 65 g
 • 7.11. Lapsen pipo (neuloen), langankulutus 40 g
 • 14.11. Intarsianeulepusero (neuloen), langankulutus 475 g
 • 14.11. Polvekeraitasukat (neuloen), langankulutus 142 g

Lankaa kului marraskuussa peräti 722 grammaa, joka on huomattavasti enemmän kuin vaikkapa syys- ja lokakuussa yhteensä! Paksu lanka jne. ;) Lankaostoksia ei ole vieläkään edes harkittu, taitaa mennä koko vuosi ilman yhtäkään käsitöihin liittyvää ostosta - hyvä! :)

Ristipistoilu on jatkunut entiseen malliin päivittäin (joskin olen kirjoittanut tämän ajastuksella, enkä voi olla ihan varma, jääkö marraskuun lopulla yhtenä päivänä pistelyt väliin). Valmista ristipistotyötä ei ole tässä kuussa syntynyt, mutta niin pitkällä jo ollaan, että varmasti saadaan nähdä valmista vielä ennen vuodenvaihdetta. Suunnitelmissa on jo seuraavakin ristipistotyö, mutta sen valmistuminen menee takuuvarmasti sitten jo vuoden 2016 puolelle.

Neulepuikoilla on tällä hetkellä yksi neuletakki, joka valmistunee todennäköisesti tämän vuoden puolella. Muita neule- ja virkkuusuunnitelmia ei vielä olekaan. Lankaa on jäljellä vielä vajaat kolme kiloa, enkä kyllä sitä määrää ehdi kokonaan tämän vuoden puolella kuluttamaan. Onpa vielä runsaasti varaa valita, että mitä lankaa alkaisi neuloa sitten, kunhan tuo tekeillä oleva neule ensin valmistuu.

Leppoisaa loppuvuotta kaikille! :)

4 kommenttia:

 1. Ahkeruus on ilomme! Niin voisit itsellesi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ahkeruuttahan kuvaa se, ettei ole ollut kauheasti aikaa laiskotella eli tehdä käsitöitä. Minulle käsityöt ovat vain laiskottelua, ja sille ei nyt ole elämässä tällä hetkellä hirveästi sijaa.

   Poista
 2. Olet aikaisemmin maininnut neulekirkosta - mikä juttu se on? En ole ennen kuullut sellaisesta eli niitä ei varmaan täälläpäin ole. (Äiti kääntyisi haudassaan jos kuulisi neuleen ja kirkon samassa lauseessa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on siis jumalanpalvelus/messu, jossa saa neuloa. Neulojat otetaan myös huomioon esim. johdantosanoissa, saarnassa ja esirukouksessa, yleensä myös päivän tekstit ovat olleet sellaisia, että ne ovat kulkeneet käsi kädessä neulomisen kanssa, esim. lähetystyöhön liittyvä aihe. Monethan neulovat nimenomaan lähetystyön hyväksi. Vuosi sitten neulekirkossa käynnistettiin Kastesukka-projekti, tämän vuoden neulekirkossa siunattiin kaikki vuoden aikana neulotut kastesukat, jotka jaetaan uusille kastettaville seurakunnan jäsenille.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)