Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, marraskuuta 06, 2014

Sivujen väliin

Mainitsin aiemmin, että teen loppuvuoden ajan hieman pienempiä ristipistojuttuja ikään kuin välityönä ennen isomman projektin alkamista. Minulla olikin kaapissa muutamia kirjanmerkkien ristipistopakkauksia, joita on nyt mukavaa pistellä valmiiksi, kun ne valmistuvat muutamassa illassa. Tässä ensimmäinen:

Kirjanmerkki
Tehty ajalla: 27.10.-5.11.2014
Malli: Vervacon pakkaus "Bokmärken Asiaska" (2002/131.5672)
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa olleet DMC:n langat (ei koodeja mukana)
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: n. 6x20 cm, 27x102 pistoa
Viimeistely: Kirjanmerkki
Muuta: Kahden kirjanmerkin pakkauksen toinen osapuoli

Tämä kirjanmerkki oli pakkauksessa, jossa oli malli ja tarvikkeet kahteen kirjanmerkkiin. Niistä ensimmäisen olen pistellyt jo vuonna 2011, voit käydä katsomassa sen kuvan tästä linkistä. Aikoinaan ostin näiden aasialaishenkisten kirjanmerkkien pakkauksen miestäni ajatellen. Hän nimittäin selaili tuolloin Ateljé Margarethan kuvastoa ihastuen Buddha-patsaita esittäviin ristipistotöihin; tuohon aikaan hän luki paljon buddhalaiseen filosofiaan pohjautuvaa kirjallisuutta. Minulla ei kuitenkaan ole innostusta pistellä sen tyylisiä ristipistotöitä, mutta kirjanmerkki tuntui sopivan pieneltä työltä, jotta sain kerrankin pisteltyä myös jonkin ristipistotyön miehelleni. Ja Buddha-aiheinen kirjanmerkki sopi hyvin niiden buddhalaisfilosofisten kirjojen väliin. :)


Pakkauksen toinen kirjanmerkki jäi tuolloin pistelemättä, mutta nytpä tuli tehtyä sekin. En näe itse tässä mitään aasialaishenkistä, vaikka tämä sen Buddha-mallin kanssa olikin samassa pakkauksessa. Tosin en ole niin syvästi noihin itämaisiin uskontoihin perehtynyt, joten en tiedä, liittyvätkö nämä kivetkin jollain tavalla buddhalaisuuteen. Minä näen tässä merkissä ihan vain kiviä ja kukkia, joten nappasin tämän oman kirjani väliin. :) Vanha kirjanmerkkini pääsee "varakirjanmerkiksi", sillä kun talossa on neljä lukutoukkaa, niin niitä kirjanmerkkejä aina tarvitaan. Siitä huolimatta kirjojen väliin päätyy milloin mitäkin mainoslappusta ja kirjaston kuittia, ainakin näillä miespuolisilla lukijoilla. Itse kyllä käytän aina kirjanmerkkiä, ja taitavatpa kaikki kirjanmerkkini olla itse tekemiänikin: kaksi virkattua, yksi hardanger-kirjottu ja nyt sitten ristipistelty.

Kirjanmerkkien pistelyillä jatketaan, ja kohta minulla on sitten kaksi pistelyä kirjanmerkkiä lisää... :) Niitä kun en aio antaa kenekään toisen käyttöön, mieluummin luovun näistä kivistä ja kukista! :)
Lukemisen vastapainoksi tarvitaan tietysti ulkoilua, ja nämä ihanat, lumiset pakkaspäivät antavatkin siihen mitä parhaimman tilaisuuden. Nautitaan talvesta! ♥

6 kommenttia:

 1. Buddhalaisuudesta en osaa sanoa mitään, mutta kirjanmerkki on nätti :) Meillä ei vielä ole lunta näkynyt, mutta tänään pitäisi pyryttää, joten sitä odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkään en ole tosiaan noihin itämaiden uskontoihin syvemmin perehtynyt, vaikka pääpiirteet on aikanaan opiskeltu, yo-kirjoituksissa syvennyin oikeastaan vain uskontoon reaaliaineissa, ja ällän arvoisesti sen teinkin. :) Kuvan lumet ovat sunnuntain satoa, ne ehtivät sulaa välillä poiskin, ja eilisestä alkaen on taas ollut maa valkoisena, tänään -13 astetta pakkasta! ♥

   Poista
 2. Voi kun kaunis kirjanmerkki !
  On tuossakin saanut satoja pistoja pistellä.
  Lunta, noin paljon :O
  Meillä pitäisi tänään sataa tuota valkoista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuon kokohan on 27x102 pistoa, mutta kun tuossa on noita tyhjiäkin kohtia, niin varmaan hiukan toistatuhatta on pistoja yhteensä. Jokainen pisto on kyllä tehty rakkaudella ihanaa harrastusta kohtaan! ♥

   Kuten edellisellekin kommentoijalle vastasin, nuo lumet ehtivät sulaa välillä poiskin, ja nyt on taas uusi satsi satanut lisää. Sunnuntaina tuota lunta oli tosiaan ihan valtavasti, kerroinkin siitä edellisessä postauksessa. :)

   Poista
 3. Käsintehtyä, kaunista kirjanmerkkiä on ilo käyttää. Omatkin kirjanmerkkini ovat suurimmaksi osaksi käsintehtyjä. Juuri hiljattain löysin ihanan, virkatun, ristiaiheisen kirjanmerkin ohjeen kirjoittamalla "kuukkeliin" "risti kirjanmerkki". Ohje on suomalaisessa käsityöblogissa (sivulla linkki video-ohjeeseen).
  Täälläkin sataa lunta. Olen siitä niin innoissani, että mieheni kanssa ulkoillessani loikin ja hyppelin (hetken vaan...) onnesta! <3 En tiedä, mahtoiko joku koiranulkoiluttaja pyöritellä silmiään... ;-)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Minullakin on virkattu kirjanmerkki ristikuviolla, virkkasin sen lukioaikoina, ihan omasta päästäni ilman mallia. :) Yhdellä rippileirillä virkkasin myös jostain mukanani olleesta puuvillalangasta samantyylisen ristikuvioisen kirjanmerkin, jonka annoin yhdelle rippikoululaiselle, hän oli ollut leirin ajan minun "salainen kirjeystäväni", jolle kirjoitettiin joka päivä jotain postia, ja viimeiseen kirjeeseen sitten liitin sen kirjanmerkin, koska silloin se salainen ystävä paljastettiin. :)

   Täällä on ollut tänään ihana pakkaspäivä, lumi narskui pyörän renkaiden alla kauppareissulla. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)