Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, tammikuuta 22, 2014

Sinivalkoista

Edellisessä postauksessa kerroin, kuinka uuden pianon päälle löytyi kaksi liinaa, toinen eteisen pöydältä, toinen samanlainen kaapista. Eteisen pöytä - tai oikeastaan se on kenkälipasto - jäi siis liinattomaksi, mutta se asiahan on näppärästi korjattu.

Soikea liina
Tehty ajalla: 19.-22.1.2014
Malli: Diana Virkkausmaailma 4/2007 malli 1
Lanka: Novita Virkkauslanka luonnonvalkoinen (010) ja sininen (116)
Langankulutus: 28 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: 25x36 cm
Muuta: Eteisen pöydälle

Malli oli alunperin yksivärinen, mutta se oli helppo muuttaa kaksiväriseksi, kun en halunnut aivan pelkkää valkoista liinaa. En kyllä kovin paljon välitä sinisestä sisustusvärinä, mutta eteisen pöydälle tämä värimaailma nyt sopii, kun ostin juuri viime viikonloppuna eteiseen uuden sinisävyisen maton. Edellinen punainen matto kun siirtyi sekin olohuoneeseen. Eteisen kuramatotkin ovat sinisiä, niin ajattelin antaa olla sinistä kaiken muunkin, varsinkin kun kuopus jo viime kesänä toivoi eteiseen sinistä mattoa. Nyt on sitten sininen liinakin. :)


Eteinen on kyllä muuten sellainen paikka, ettei sitä paljon kannata "sisustaa", meillä kun on takitkin ihan avonaulakossa. Eikä lumettomaan aikaan tahdo maton väriäkään erottaa hiekkakerrosten alta. Onneksi nyt on talvi, niin eteinenkin säilyy vähän siistimpänä! :)

Ulkona on muuten ihan samanlainen värimaailma kuin tässä liinassa... :) Ihania talvipäiviä teille kaikille toivottelen edelleen!

20 kommenttia:

 1. Kaunis liina, täynnä ihania sinisiä kukkia, kuin lemmikkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja se hyvä puoli lemmikkeihin verrattuna, ettei tämä tuoksu niin voimakkaasti. ;)

   Poista
 2. Kaunis liina ja ihanasti kaksivärinen.

  VastaaPoista
 3. Sievä liina ja sopii hyvin paikalleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyyhän sen sopia, kun on varta vasten siihen tehty. :) Toisin kuin entinen liina, jonka tein vuosituhannen vaihteessa muistaakseni alunperin kaiuttimien päälle. ;)

   Poista
 4. Kylläpä noista kukista tulee kevät mukavasti mieleen! Täälläkin koukku heiluu, mutta vähän erilaisissa puuhissa. Liinojen virkkaamisesta on omalla kohdallani tooodella paljon aikaa, vaikka tällä hetkellä olisi kotona kyllä pitkä tauon jälkeen muutama oikein oivallinen paikka pitsiliinoille. Eräs isän vanha täti on aikoinaan virkannut niitä meillä kaapit täyteen, joten omien liinojen teko on hiukan hidastunut niiden valmiiden liinojen paljouteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua, mulle taasen tulee tästä mieleen ihan talvi, kun on niin luminen värimaailma. :) Minäkin olen elämäni aikana virkannut liinoja "kaapit täyteen", mutta viime talvena vein kirppikselle kaikki ne liinat, joille ei sillä hetkellä ollut käyttöä. Saapahan hyvällä mielellä virkata sitten lisää. :)

   Poista
 5. Kaunis liina. Itse jaan samat ajatukset sinisestä väristä sisustuksessa ja myös eteisen sisustamisesta, mutta tuo liina on niin kaunis, että voisin laittaa sellaisen omallekin pöydälleni =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mulla oli aikoinaan paljonkin sinistä sisustuksessa, ainakin nuorena yksiössä asuessani. Ja siihenkin oli vain syynä se, että suvun miesten kalsarit olivat olleet sinisiä... :D Kudoin siis lukioaikana tätipuoleni kangaspuissa itselleni kaksi mattoa, joihin sain käyttää myös hänen matonkuteitaan, jotka puolestaan oli leikattu kaikista sukulaisilta kertyneistä vanhoista vaatteista, mm. niistä sinisistä miesten kalsareista. Kun minulla sitten omaan asuntoon muuttaessani oli kaksi sinisävyistä mattoa, niin jotenkin se muukin kämppä tuli sisustettua sinisellä. Myöhemmin isommissa asunnoissa ne matot olivat keittiössä, ja edelleen piti sitten muukin keittiö laittaa sinisävyihin. Nyt meillä ei ole sinistä enää kuin makkarissa, sitäkin on raikastettu vihreällä. Ja eteiseen on tosiaan nuo siniset matot tulleet ihan vaan siksi, että kuramattojen väreissä on ollut vaihtoehtoina joko tummanharmaa tai sininen... :) Uusi sininen matto taas oli alennuksessa, siinä ei mahtanut olla edes muita värejä tarjolla.

   Poista
 6. Kaunis liina ja paljon kivempi tuollaisena kuin ihan vain valkoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tykkään nykyisin tehdä liinoja useammalla värillä, niihin tulee vähän enemmän ilmettä sillä tavalla.

   Poista
 7. Tosi kaunis liina. Tulee niin mieleen nuoruusajat, kun istuttiin meidän keinussa ja virkattiin Mary Oljen kirjoja läpi. Sitten opeteltiin kukkasia jne. Odottelen kovin koska tämä nykypolvi innostuu virkkailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minäkin olen opetellut virkkaamisen salat nimenomaan Mary Oljen virkkauskirjoista, olin silloin alle kouluikäinen. Virkkasin oikeastaan kaikki liinat yms. kodintekstiilit Oljen kirjoista jonnekin 25-vuotiaaksi saakka, kunnes aloin ostella näitä edullisia virkkauslehtiä, josta tämäkin malli on peräisin.

   Kyllähän nykypolvikin virkkaa, mutta nykytrendi taitaa olla enemmänkin paksujen lankojen ja trikookuteiden virkkaaminen; tehdään sisustuskoreja, mattoja jne. Tai sitten virkataan pipoja. Ehkä tällainen ohuen pitsin virkkaaminen mielletään tällä hetkellä "mummomaiseksi", mutta ei se virkkaaminen silti ole mihinkään hävinnyt.

   Poista
 8. Kaunis, tuo kaksivärisyys on hyvännäköinen

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana liina ja raikas väriyhdistelmä :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)