Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, lokakuuta 28, 2013

Syksyisen pirteää :)

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa ja maanantaiaamua! :) Mukavaa herätä uuteen, mahtavaan syyspäivään jälleen, eikö vaan? Minä ainakin tunnen itseni varsin reippaaksi ja pirteäksi, yhtä iloiseksi kuin nämä eilen illalla valmistuneet sukkanikin:

Perussukat
Tehty ajalla: 26.-27.10.2013
Malli: Perussukat kärjestä ainaoikeinneliöaloituksella ja ainaoikeintiimalasikantapäällä
Lanka: Novita 7 veljestä keltainen (268) ja KoolAid -värjätty Berry Blue + Lemon-Lime + Piña-Pineapple + Mandarine-Tangerine + Orange + Cherry + (Ice Blue Raspberry Lemonade + Soarin' Strawberry Lemonade + Pink Lemonade) + pohja valkoinen (011)
Langankulutus: 111 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Hyväntekeväisyyteen. Sukkasato nro 20.

Sain jälleen tuhottua kaksi jämälankakerää kokonaisuudessaan, kiitos kärjestä aloittamisen, jolloin saatoin tehdä varsista juuri niin pitkät kuin lankaa riitti. Näissä on siis ihan tehtaan värjäämää keltaista 7 veljestä sekä itse KoolAidilla värjäämääni sateenkaarilankaa. Itse asiassa tämän langan värjäsin kaksi vuotta sitten KoolAid-kurssilla, se on tekniikaltaan "käsinmaalattua", eli olen pöydän päällä töpötellyt lankaan siveltimellä kaikki nuo värit. Tein itselleni tuosta langasta jo toissakeväänä sukat, mutta sitä jäi vielä yli, joten käytin loput sitten näihin hyväntekeväisyysssukkien varsiin. Vien nämä jossain vaiheessa kansalaisopistolle, jossa kerätään sukkia Operaatio Villasukkaan. Vein sinne aiemmin jo kaksi sukkaparia, ja kanslian täti ottaa ne siellä vastaan ja toimittaa eteenpäin projektista vastaavan henkilön kautta.


Sukkasatoon olen saanut nyt tehtyä täydet kaksikymmentä paria, mutta niin kauan toki teen lisää, kun tätä kuukautta vaan riittää. :)

Näistä iloisen pirteistä sukista tulee kyllä taas niin syksy mieleen, ovat niin syksyisen värisetkin. Ja tietenkin myös siksi, että syksyhän on kaikkein riemukkain ja energisin vuodenaika! :) Alkusyksykin on jo omiaan herättämään minut jälleen eloon, mutta nyt kun kellot on siirretty normaaliaikaan, niin tätä energiapommia on vaikea edes sanoin kuvailla! Uskomatonta, miten paljon tuo tunnin siirto voi vaikuttaa: keväällä kesäaikaan siirryttäessä kehoni reagoi välittömästi väsymyksellä, jota jatkuu koko kevään ja kesän yli. Iltojen alkaessa jälleen pimentyä alkusyksystä sitä energiaa alkaa taas virrata minuunkin, kunnes lokakuun lopulla kellojen palautuessa jälleen oikeaan rytmiin tuo energiapommi räjähtää! :) Nämä viisi kuukautta normaaliaikaa lokakuun lopusta maaliskuun loppuun ovatkin minulle vuoden pirteintä aikaa. Uskoisinpa, että jos tuo kellojen siirtäminen lopetettaisiin, niin pirteyttä riittäisi taatusti ympäri vuoden. :) Vaikka toki tähän minun reilun vuoden kestäneeseen sairauteeni liittyy jatkuva väsymys ja voimattomuus, mutta ei se estä minua tuntemasta itseäni silti energiseksi, se vain pitelee minua aloillani, etten ihan säntäile energianpuuskassani ympäriinsä. ;)

Reipasta ja raikasta päivää sinulle! :)

33 kommenttia:

  1. Pirteän väriset sukat, selvästi ovat täynnä iloa ja riemua.
    20 paria sukkia kuukaudessa, vauh!! oot sie ahkera neulomaan.

    VastaaPoista
  2. Pirteän väriset sukat, selvästi ovat täynnä iloa ja riemua.
    20 paria sukkia kuukaudessa, vauh!! oot sie ahkera neulomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkasato alkoi 1.9., eli kestää kaksi kuukautta. :) Syyskuussa tein 13 paria, lokakuussa olen tehnyt vasta 7 paria; aika moni noista syyskuun sukkapareista on paksua lankaa ja lasten kokoa.

      Kiitos sukkakehuista! :)

      Poista
  3. Juu tosiaan olet mieletön neulontakone! Olen tässä kateellisena seurannut blogiasi. Itsekin saan sentään aina jotain aikaiseksi, mutta aikaa tarvitsisi enemmän.... älä vaan koskaan lopeta neulomista, minusta on niin ihana seurata työskentelyäsi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mullahan on nykyään niin paljon aikaa, kun olen sairauslomalla, joten mitäpä muuta sitä tekisikään kuin käsitöitä. En kyllä ole aikeissa lopettaa ennen kuin kuolema siihen pakottaa. ;) Terveydenkin reistaillessa yritän silti pitää puikot liikkeessä, tai sitten pitää keksiä jokin muu keino toteuttaa pakonomaista tekemisen tarvettaan. :)

      Poista
  4. Ihanan pirteät sukat! Tosi hyvät koolaukset olet näihin saanut aikaiseksi, en voisi ilman tuota tekstiä edes kuvitella langan olevan itse värjättyä. Vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Melkoinen väripläjäys tuo lanka kyllä onkin, mutta kyllä sen maalaamiseen suunnilleen yksi ilta menikin. Se oli niitä ensimmäisiä harjoituskappaleitani.

      Poista
  5. Onpa tosiaan pirteän väriset,kauniit sukat! Kiitos,tuota tänne just tarvitaankin,viikko kun alkaa sairastelulla :( Mukavaa viikon alkua kuitenkin Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemista ja piristystä sinulle! Täälläkin alkoi viikko pienellä tapaturmalla (lapsella) melkein heti blogitekstin jälkeen, mutta nyt on saatu epäonnen hammas poistettua, sitä hammasta ei ainakaan enää voi kolhia, kun on purkissa tallessa. ;)

      Poista
  6. Hauskan pirteät sukat! Ja kellojen siirtämisestä olen samaa mieltä. Ei voisi todellakaan uskoa, miten paljon yksi vaivainen tunti voi vaikuttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin se vaan vaikuttaa kummasti, ja se kevään kellonsiirto vaikuttaa jotenkin vielä enemmän, kun mennään "väärään aikaan".

      Poista
  7. Kauniit energiset sukat, väriterapiaa meille kaikille!

    VastaaPoista
  8. Syksyn piristämis sukat ,hienot väri yhdistelmät olet saanut aikaiseksi.
    Syksy on ihanaa aikaa ,olin tänään karpalon keruussa ja sää mitä mainioin.
    Kirjoitit kirppis tavaroiden hajusta. Olen kanssasi samaa mieltää hajusteiden käytöstä ,pesuaineet haisee todella paljon ja niiden hajusta ei meinaa päästä mitenkään eroon.
    Syksyisen kaunista viikkoa sinulle ! tyttik.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Minä en ole koskaan poiminut karpaloita, enkä kyllä kovin paljon syönytkään, paitsi kuivattuja karpaloita, niitä tulee joskus ostettua ja syötyä.

      Poista
  9. Ihanat keltaiset. Onpas tänne tullut paljon kaikkea ihanaa yli viikon lomani aikana. Nuo värjätyt langat on kyllä yksi päivän piristys, niin kauniita värejä. Noista on varmast ilo neuloa syyspimeillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan nyt, minkä syksyn pimeinä niitä sitten pääsee neulomaan, minähän ennustin, että aikaisintaan kesällä 2015 pääsee niistä värjätyistä joku puikoille. ;)

      Poista
  10. Minä olen ihailusta kankea kun katselin noita sun värjäämiä lankoja. Ei niistä tosiaan raski pitkään aikaan mitään neuloa, kunhan vaan katselee ja ihastelee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä raaskin tästä värjäyksestä tosiaan itselleni neuloa sukat puolen vuoden päästä värjäämisestä, mutta tätä jämäkerää on pitänyt miettiä, että mihin sen ujuttaisin. Nyt nämä värit pääsevät ilahduttamaan jotakuta tuntematonta.

      Poista
  11. Jo on taas ihanan pirteät sukat. Just aamukävelyllä koiran kanssa ollessa ajattelin kuinka ihana syysaamu oli, vaikka oli märkää ja hämärää, mutta niin vain nautin siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä myös nautin näistä sateisistakin päivistä, eihän se ole kuin pukeutumiskysymys - ja sisällä niistä nauttiminen on vielä ihanampaa. :)

      Poista
  12. Oikeat syksynväriset sukat. Minäkin pidän syksystä, mutta koiran kanssa vesisateessa kolmesti päivässä ei ole kivaa. Voin toki aina tulla tänne hakemaan lisäenergiaa, väriä ja piristeitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta taasen on kivaa vetaista kirkkaanväriset sadekamppeet niskaani ja käydä ulkona vesisateellakin, aina se kesähelteen voittaa! :D

      Poista
  13. Ihanat värikkäät sukat! Ja hauskaa kuinka tuo kellojen siirto vaikuttaa eri ihmisiin erilailla, koska minusta tuntuu näin syksyisin kellojen siirron jälkeen että ei jaksa tehdä mitään ja on pimeetä ja väsyttävää koko ajan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minusta tuntuu tuolta aina kevään kellojensiirron jälkeen, väsyttää eikä saa nukuttua, kun on liian valoisaa. Syksyllä jaksaa herätäkin aamulla paremmin, kun saa tavallaan nukkua tunnin pidempään kuin kesäajassa. :)

      Poista
  14. Kauniin raikaan väriset sukat, tykkään:)

    VastaaPoista
  15. Tosi kauniit sukat, tykkään myös tuollaisista väripläjäyksistä! Olen blogien lukemisessa todella paljon jäljessä, rupesin eilen lukemaan sinun blogia bloggaus kerrallaan, enkä feedlyn kautta aikajärjestyksessä (kaikki seuraamani blogit). En vain ole jaksanut jokaiseen ihanaan juttuun kommentoida!
    Tykkään myös sinun värjäyksistäsi ja niistä valkoisista pitkistä juhlasukista! Hienoa, kun puikot jaksavat suihkia, vaikka sairaus väsyttää. Ai, mut sullahan olikin lääkärinmääräys neuloa ja virkata! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Lääkärit ovat suositelleet tekemään kaikkea mitä vain suinkin pystyn, ja kyllä se kroppa pistää vastaan silloin, jos olen tekemässä jotain mistä se ei tykkää.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)