Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, lokakuuta 29, 2013

Hempeilyä :)

Syksy on myös hempeilyn ja romantiikan aikaa. Joskin tällä iällä "romanttisinta" taitaa olla se, kun saa viettää hetken ihan yksin ilman kolmea miestä pyörimässä jatkuvasti ympärillä. ;) Eilen alkuillasta mies oli lähtenyt käymään kaupassa ja lapset linnoittautuneet omaan huoneeseensa. Päivällisen jäljiltä oli vielä jäänyt ruokapöydälle kynttilä palamaan, joten intouduin sytyttämään kynttilät myös olohuoneeseen sekä parvekkeen lyhtyihin. Sitten vaan kaikki valot pois - paitsi käsityövalo kaikkein himmeimmälle säädölle - kuppi kuumaa yrttiteetä, Jane Austenin Emma pyörimään äänikirjana (tässä on se romanttinen osuus! ;) ) sekä tietysti sukankudin käteen ja isoäidinneliöpeitto jalkoja lämmittämään. :) Ihana, vaikkakin lyhyt hetki, sillä pian isäntä rymisteli kotiin ja lapset alkoivat kinuta Trivial Pursuitin pelaamista. (Jota pelataan meillä niin, että minä ja kuopus olemme yksi joukkue, iskä ja esikoinen toinen joukkue; pojat huolehtivat nopanheitosta ja nappien siirrosta, minä ja iskä vastaillaan vuorollamme kysymyksiin.)

Romanttisia tunnelmia pursuava syksy - tai kenties se Jane Austen - on pehmittänyt minut niin, että puikoiltakin tippuu ihan hempeitä värejä.

Florentine
Tehty ajalla: 27.-29.10.2013
Suunnittelija: Niina Hakkarainen
Lanka: Novita Nalle Kool Aid -värjätty Orange + Watermelon Cherry + pohja valkoinen (011)
Langankulutus: 100 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38/39
Muuta: Ihan ok. Muokkasin ohjetta paremmin omaan jalkaan sopivaksi. Sukkasato nro 21.
 

Minulla oli 100 grammaa itse Kool Aidilla värjäämääni Nallea, johon piti löytää jokin kiva neulemalli. Ihan perussukkaa en halunnut tehdä, mutten myöskään sellaista, jossa lanka ja malli syövät toisiaan. Ullasta löytyi tämä Florentine, joka on juuri sopivan simppeli moniväriselle langalle, muttei kuitenkaan ihan perussukka. Tässä on ihan mukavasti yksityiskohtia, joista huomattavin tietysti jalkapöydän päälle asettuva kuvio, jonka koristeeksi sai laittaa joko napin tai kutoa nypyn. Päädyin laittamaan napit, jotka muuten ovat kierrätysnapit: ne ovat peräisin kastepuvusta, jonka äitini neuloi ja virkkasi minulle 36 vuotta sitten! Puvussa on minun lisäkseni kastettu muutamia suvun tyttöjä, joten vaaleanpunaiset napit saivat olla siinä aina vuoteen 2004, jolloin poistin nämä napit ja vaihdoin tilalle valkoiset esikoispoikani kastetilaisuuteen, ja toki myös kuopus on siinä puvussa kastettu. Valkoiset napit saavatkin jäädä pukuun, joten nämä vaaleanpunaiset pääsivät kiertoon sukkien koristeeksi. Ja kun sukista joskus aika jättää, otan varmasti nämä napit vielä talteen ja uuteen käyttöön! :)


Nalle-lanka ei ihan vastannut ohjeen lankaa, ja minun neulekäsialastani totesinkin jo aiemmin, että neulon tavallista "korkeampia" silmukoita. Siitä syystä jouduin vähän muokkaamaan ohjetta ja aloittamaan kantapään aiemmin, ja teinpäs sitten samalla myös muutamia muitakin muutoksia kuvioon, jotta sain sukista mieleiseni. Kantapää oli vaihteeksi minulle ihan uudenlainen, ja täytyykin vain ihmetellä, kuinka monta tapaa onkaan kantapään tekemiseen! :) Monesti kuulee käsitöitä tekemättömien ihmisten sanovan, etteivät he osaa kutoa sukkaa, kun se kantapää on niin vaikea, mutta ehkä heidän kannattaisikin kokeilla jotain muuta tapaa kantapään tekemiseen, niitä kun tässä maailmassa näyttää riittävän! :)

Nämä sukat näyttävät todella kummallisilta, kun niissä ei ole jalkaa sisällä. Nämähän ovat epäsymmetriset ja keskenään peilikuvat, toisin sanoen kärki on muotoiltu niin, että oikea ja vasen sukka ovat keskenään erilaiset. Kantapääkin näyttää minusta tosi epämuodostuneelta, mutta jalkaan nämä asettuvat melko hyvin.

Varresta tuli melkoisen pitkä, sillä käytin vaihteeksi koko kerän viimeistä senttiä myöten loppuun, ei jäänyt kuin pari senttiä pääteltäväksi. Onneksi aloituslanganpäistä sai nipsaistua sen verran pois, että sain niillä pätkillä vielä nuo napit ommeltua paikoilleen. :)


Vieläkin kerätään Sukkasatoa, tässä on siis 21. sukkasatoparini. Sukkasatoahan on kerätty syyskuun alusta asti, eli nämä 21 paria ovat syntyneet kahden kuukauden aikana, ei siis kuukaudessa, kuten kommenteissa erehdyttiin luulemaan. Vielä kyllä ehdin varmasti ainakin yhden parin kutoa, tai kenties kaksikin...

Hempeitä hetkiä syysiltoihinne! :)

28 kommenttia:

 1. Ihanaa hempeilyä ja ripaus romantiikkaa. :) Hurjasti olet saanut tehtyä sukkia. Mä koitan saada puikot suihkimaan, että yhden parin vielä saisin tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä sinullekin sadonkorjuun loppumetreille, lapsen sukat ainakin ehtii vielä tehdä ennen kuunvaihdetta. :)

   Poista
 2. Olet ollut ahkera sukankutoja. Nämäkin sukat on nätit ja vähän erilainen malli. Tämäkin malli on mennyt minulta ihan ohi Ullassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monta mallia menee kyllä Ullassa ohi, mutta onneksi ne jäävät sinne arkistoon, ja niitä voi aina selailla uudestaan ja uudestaan. :)

   Poista
 3. Kyllä kauniit sukat. Tuo nappi sopii ihanasti päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle tuli heti mieleen, että juuri nämä napit sopisi tähän lankaan ja malliin.

   Poista
 4. Kauniit sukat! Paljon olet ehtinyt sukkia neulomaan :)

  VastaaPoista
 5. Ja taas upeat sukat, tuo jalkapöydän kuvio nappeineen on hyvä yksityuiskohta.

  VastaaPoista
 6. Ja taas upeat sukat, tuo jalkapöydän kuvio nappeineen on hyvä yksityuiskohta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo yksityiskohta olikin "se juttu", joka sai minut kiinnostumaan tästä mallista.

   Poista
 7. Nätit sukat ja kaunis hempeä väri:)

  VastaaPoista
 8. Hienot sukat, kiva malli. Niin ne itsevärjätyt langat pikku hiljaa vähenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähenee - tai siis siirtyy vaan lankakaapista sukkakaappiin. :D Tämä lanka on värjätty tammikuussa 2012, eli ehti kyllä lankakaapissakin pyöriä jonkin aikaa.

   Poista
 9. Upeat sukat jälleen ja täytyy ihmetellä, miten nopea neuloja olet! Minä neulon varmaan etanasarjassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nopeudesta en tiedä, mutta jos on koko hereilläoloaikansa kaiken aikaa kudin kädessä, niin pakkohan siinä on jotain jälkeäkin syntyä. :)

   Poista
 10. Hienot. Noista näkee, etteivät oo tavalliset malliltaankaan. On niissä ollu taas tikuttamista.

  VastaaPoista
 11. Nyt on kyllä niin söpöt sukat ettei sanat riitä kertomaan !

  VastaaPoista
 12. Osaat oikealla tavalla nauttia syysilloista! Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 13. Osaat oikealla tavalla nauttia syysilloista! Kauniit sukat!

  VastaaPoista
 14. Kauniit sukat ja huikea määrän sukkia olet neulonut kahdessa kuukaudessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja onhan tätä kuukautta vielä monta tuntia jäljellä. :)

   Poista
 15. Pitkästä aikaa kurkkimassa. Ihanat sukat, mulla on sama malli puikoilla ohueen sukkalankaan. Etenee tosi hitaasti kun ei se oikein näytä hyvältä ohuelle langalle soveltaessa.
  KaisaJ.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)