Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 31, 2013

"Jämä"-Kertut

Voiko puhua jämälankatyöstä, jos käytössä on ollut myös korkkaamaton kerä? Minusta voi. Olen joskus ostanut punaista 7 veljestä johonkin muuhun työhön, ja sitä on jäänyt sitten yli pitkästi toista kerää. Onhan sitä punaista jo ujutettu yhteen jos toiseenkin neuleeseen, nyt jäljellä oli sitten aloittamaton kerä sekä pikkunöttönen. Niistä syntyi Kerttu-sukat, joita kutsun myös jämälankatyöksi. Tokihan sitä lankaa jäi vieläkin ihan reippaasti jäljelle.

Kerttu-sukat
Tehty ajalla: 29.-30.10.2013
Malli: Kerttu-sukat
Suunnittelija: Uhoava Gnu
Lanka: Novita 7 veljestä punainen (549)
Langankulutus: 124 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38
Muuta: Hyväntekeväisyyteen. Sukkasato nro 22.

Nämä sukat pääsevät lämmittämään jonkun tuntemattoman jalkoja Operaatio Villasukan kautta.

Tein sukkiin hieman omia muunnoksia, kärkeen jatkoin myös mallineuletta, minkä vuoksi tein erilaisen kavennuksen kuin ohjeen sädekavennus. Nyt pätkii muisti, enkä muista taaskaan tuon kavennustyypin nimitystä, mutta onkos tuolla niin väliä. :)

http://sukkasato.blogspot.fi/

Sukkasatosaldo on nyt 22 paria, mutta uskoakseni ehdin vielä tämän päivän aikana tehdä yhden lapsen sukkaparin.

Ihastuttavaa torstaipäivän jatkoa! :)

10 kommenttia:

 1. Hei! Miami-lankaa etsiessäni googlen kautta löysin blogisi. Ihanat jouluiset sukat. Muutenkin blogissasi on todella taidokkaita töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä ja kommentista! :) Eipä kyllä itselläni ollut yhtään tuo j-juttu mielessäni, kun näitä tein. (J-sana on kielletty blogissani, siksi en sitä tähän itse kirjoita. ;) )

   Poista
 2. Kerttu on kaunis ja nopeatekoinen malli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuripa siitä syystä sen valitsinkin, kun halusin tehdä sukat nopeasti ja "aivottomasti", mutta ei kuitenkaan ihan perussukkaa. :)

   Poista
 3. Kyllä mullekin tuli j-sana mieleen noita sukkia katsellessa. Toivottavasti ne löytävät tiensä jonkun j-ihmisen jalkoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten ne saa joku Kerttu. :) Mun mielestä kyllä punainen on ihan ympärivuotinen väri, ja mulle j-sanasta tulee ensimmäisenä mieleen ihan muut värit! :) (sininen ehkä kaikkein vahvimmin)

   Poista
 4. Ja taas on yhdet pitkät sukat valmiit, hienot on! Etana- elli on täällä aloittanut sukat, neulonut kärjet ja purkanut, koska huonosti alkoi levennykset, jolloin etana-elli päättikin siirtyä lapasten pariin, malli on jopa valittu:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä muuten eivät ole erityisen pitkät sukat, varsi on vain noin 20 cm, mutta kuvakulma saattaa vähän hämätä. :)

   Poista
 5. Mahdottoman upea Sukkasatosaldo sinulla, wau! Minullakin on vielä yksi pari viimeisillä kerroksilla. Aion ehtiä päätellä ne vielä ennen puoliyötä, jotta ehtivät satoon mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä on yksi pari syntynyt tämänkin jälkeen... :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)