Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, heinäkuuta 27, 2012

Rättipäivät

Voitko uskoa, että nämä kaksi tiskirättiä (eli Oulun murteella luutua) on neulottu (kudottu) samasta kerästä?

Tiskikukka ja tiskirätti
Tehty ajalla: 26.-27.7.2012
Malli: Tintin luomukset (tiskikukka), omasta päästä (neliörätti)
Lanka: Schachenmayr Cotton Bamboo Batik moniväri (00080)
Langankulutus: Yhteensä 50 g
Puikot ja virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Kukan halkaisija 26 cm, rätti 20x20 cm
Muuta: Hauskasti ihan eriväriset, vaikka on samasta kerästä. :)

Tosiaankin, kukan neuloin kerän alkupäästä ja neliön sitten lopusta langasta kerän loppupäästä. Ei ihan heti tule kyllä mieleen, että ovat samalta kerältä lähtöisin, mutta näin se vain on. Söpöjä molemmat! :)

Varsinaisia rättipäiviä täällä nyt vietetäänkin (vaikkei kylläkään siinä merkityksessä, missä olen tottunut tuon sanan yleensä kuulemaan), sillä ajattelin nyt oikein urakalla kutoa näitä luutuja sen verran, etteivät ihan heti lopu, vaikka sattuisivat puhki kulumaankin. Ja on vara pitää vaikka useampaa kerralla pyykissä. :) Uusia rättejä on siis tulossa puikoilla koko ajan. Sen lisäksi olen tänään myös käyttänyt luutua varsin ahkerasti, minulle kun on suotu luutulla pyyhkimisen lahja ja innostus. Oikeasti, tykkään tehdä kaikkia sellaisia siivousjuttuja, joissa saa pyyhkiä luutulla hyllyjä tai pöytiä tai mitä vaan. Tänään olin ihan elementissäni, kun minulle lankesi työpaikan siivouspäivässä kaappien siivous, koska siinä jos missä pääsee pyyhkimään hyllyjä. Kotonakin pyyhin aina siivouspäivänä pölyt mielelläni, ja varsinkin vessojen lavuaarien hinkkaus on lempparipuuhaani siivotessa. :) Mikäpä siis sopisikaan paremmin päivän käsityöksi kuin luutujen kutominen päivänä, jolloin on saanut siivota sekä töissä että kotona. :)

Hyvää viikonloppua kaikille! :) Palailen jälleen huomenna kirjoittelemaan...

1 kommentti:

  1. Kukkamalli on oikein kiva! Pieni vieminen vaikka kukaksi muotoiltuna.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)