Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 02, 2009

Blogipalkinto ja aistihaaste

Helena antoi minulle blogipalkinnon, johon liittyy myös haaste. Paljon kiitoksia Helenalle! :)Tehtävänanto on seuraavanlainen:

 1. Laita tunnustus blogiisi
 2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt
 3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen
 4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle
 5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti
Tässä minun ajatukseni aisteista:

 1. Näkö: Värit, värien paljous, sävyt, värien ja sävyjen yhteensointuvuus, värikkyys, kirkkaat värit. Värillä väliä, kunhan sitä on ja paljon! :)
 2. Haju: En pidä voimakkaista enkä etenkään keinotekoisista tuoksuista, ne aiheuttavat minulle hengenahdistusta ja päänsärkyä. Pidän eniten tuoksuttomuudesta, tai puhtaista, neutraaleista, luonnollisista tuoksuista: puhtaan kodin tuoksu (ilman pesuaineiden keinotekoisia aromeja), sade, syksyn märät lehdet, meri...
 3. Kuulo: Musiikkia! Kaikki äänet ovat minulle musiikkia. Musiikkia on kaikkialla. Reagoin myös musiikkiin voimakkaasti, ja oikeastaan en niinkään kuule sitä, vaan aistin sen värähtelyn kaikkialla kehossani.
 4. Maku: Tämä on ehkä aisteista minulle merkityksettömin. En ole kokenut, että mikään olisi erityisen hyvän tai erityisen pahan makuista. Suurin osa mauista on minulle ihan vaan "OK". Harvemmin edes ehdin maistaa ruokaa, ennen kuin olen sen jo nielaissut. :)
 5. Tunto: Minulla on paras olla silloin, kun sää on kirpeä, hengitysilma viileä ja raikas, ja kehoni pysyy lämpimänä monien paksujen ja villaisten neulevaatteiden ansiosta. :)
Ajattelin ensin, etten haasta tähän ketään, mutta sitten päätin kuitenkin jatkaa tätä viidelle ihmiselle. Koska minun on vaikeaa valita haastettavia kaikkien blogiystävieni joukosta, päätin tällä kertaa jakaa tämän sellaisille viidelle ihmiselle, jotka tulevat mieleen viidestä aistista ensimmäisenä. Teidän ei ole pakko tietenkään tätä tehdä eikä jatkaa eteenpäin, ihan oman halunne mukaan olkaatte vapaita siis tekemään tämä tai olemaan tekemättä. :) Annan palkinnon ja haasteen kuitenkin:

1. Seijasiskolle. Hän pitää valokuvaamisesta niin paljon, että hän on varmasti todella visuaalinen ihminen. Hän tuli minulle ensimmäisenä mieleen näköaistista. :) Arvelen myös, että Seijasiskolla saattaa olla jotain käsitystä, mitä tuossa blogipalkinnossa lukee... itse en nimittäin ymmärrä sanaakaan, mutta kieli vaikuttaa espanjalta. :)
2. Hajuaistista mieleeni ei tullut yhtään blogiystävää, joka haisisi hirveän pahalle tai tuoksuisi valtaisan hyvälle. ;) Joten tätä ei ole jaettu sillä perusteella. :D Mutta muistelisin Kirsin reagoivan tuoksuihin yhtä herkästi kuin minäkin, joten lähetän palkinnon hänelle ihan sympatian osoituksena toiselta tuoksuherkältä! :)
3. Kuuloaistista minulle tuli mieleen myöskin musisoiva Sartsa. :) Suloisia säveliä täältä lennähtää siis siihen suuntaan! :)
4. Tuula saa palkinnon siitä hyvästä, että hän on ehkä kaikkein eniten keittiöihminen kaikista tuntemistani ihmisistä. Hän on siis itseoikeutettu saamaan tunnustuksen - makuaistini kyllä muistaa Tuulan ja miehensä maittavat kokkailut menneenä kesänä! :)
5. Tuntoaistista minulle tuli mieleen Villasukka, koska hänen nimimerkkinsä tuo mieleen tietysti pehmeät villasukat, mutta hänellä on myöskin pehmoisia kissoja siliteltävänään. :) Kehrääviä ja pehmeän lämpöisiä terkkuja siis hänelle! :)

Kiitos palkinnosta ja olkaatten hyvä, kelle tämän jaoin eteenpäin! :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos Mari kovasti kivasta tunnustuksesta. Minä olen tosi laiska laittamaan näita eteenpäin. Katsotaan nyt saanko aikaseksi. Kieli ei ole espanjaa vaan luulisin että portugalia ja aisteista siinä jotakin puhutaan.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, tätä pitää pohtia. Minäkin olen hyvin tuoksu/hajuherkkä.

  VastaaPoista
 3. Oletko koskaan nuuhkaissut Estee Lauderin tuoksua Pure white linen (minä suomentaisin sen mielelläni Puhtaat valkeat lakanat)? Törmäsin sellaiseen viime lauantaina Tallinnan laivan kaupassa, tuoksu ei ollut voimakas, joskin miellyttävä :) Olisikohan se sinun tuoksusi?

  VastaaPoista
 4. Mari hei,
  Oulun reissuni jää nyt väliin. Olen sairaalahoidossa aivokalvontulehduksen takia, ja en vielä työ/matkustuskunnossa silloin lokakuun lopulla. Harmi. Meidän pitää tavata jotenkin muuten. Seija joka valmistautuu lähtemään takaisin sairaalaan kotilomalta.

  VastaaPoista
 5. Varmuudeksi tiedoksi sulle että jos et ole huomannut niin tänään tulee Teemalta klo 21.00 West Side Story elokuva, jonka jäkeen dokumentti West Siden Storyn levytyksestä vuonna 1985. Musikaalin levytystä johtaa sen säveltäjä Leonard Bernstein solisteinaan maailmankuulut oopperatähdet Kiri Te Kanawa ja José Carreras.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vaan! Vastaan haasteeseen ajan kanssa lähipäivinä. Minusta on kiva "tuntea" täälä blogistaniassa joku, joka soittaa jotakin ja vaihtaa ajatuksia siitäkin asiasta.
  Luulin, että koirat nielee ruoan maistelematta :D Veljeni koira vei kuumasta grillistä paketillisen lihaisaa Wilhelmiä kun veli käänsi selkänsä :D
  Ihmettelen, miten joku voi saada noin tasaista kirjoneuleesta, kun minulla ne aina kiristelee ainakin vähäsen. Toi sinun näyttää hyvinkin tasaselta.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, kommenttisi sai melkein minut itkemään =( Kaikille tuo mummous ei vain kolahda. Mie jo yhdelle ihmiselle totesin, että tämä lapsenlapsen saaminen on melkein parempaa kuin omien lapsien saaminen =) Itse en saanut nauttia mummoista (toinen kuoli melko pian synnyttyäni ja toinen ei vaan tykännyt lapsista), mutta ihanaa on ollut huomata että oma äitini on ollut mummona ihan täysillä viidelle lapsenlapselle. Hän on antanut aikaa ja rakkautta lapsenlapsilleen, oma tyttäreni ensimmäisenä listalla. Itse yritän pitää samaa linjaa, rakkautta, rakkautta ja taas rakkautta =) Sitä samaa linjaa on pidetty Miehen kanssa jo kummilapsille, ei niin isoja lahjoja vaan aikaa, elämyksiä ja kivoja hetkiä, yökyliä kummilassa jne.... Uskon kuitenkin, että lapsesi saavat sitä rakkautta ja läheisyyttä teiltä vanhemilta, joten eivät varmaan osaakaan ikävöidä isovanhempia kuin joskus isompana... Aurinkoisia syyspäivä koko perheelle =)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Mari! Mielenkiintoinen haaste, pitkän mietinnän vaatii mutta vastaan kunhan saan asiaa vähän makustella.

  VastaaPoista
 9. Kiitos kovasti! Koetan parhaillaan saada kovasti blogiin kirjoittettua.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)