Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, elokuuta 07, 2015

Maalari maalasi taloa, violettia ja punaista...

Tällä viikolla on tullut tehtyä käsitöitäkin töiden lomassa.


Meillä on aivan ihana perinne, että syksyn alkaessa (ja suurimmalla osalla loman loppuessa) kokoonnutaan useasta eri työyhteisöstä koolle saman katon alle pariksi päiväksi koulutukseen ammentamaan uusia ideoita alkavalle työkaudelle. Aika usein koulutukset ovat hyvin toiminnallisia, jolloin työaika menee lähinnä leikkiessä (ks. ämpäri paria postausta aiemmin), ja muutenkin aikaa varataan kuulumisten vaihtoon. Tänä syksynä ensimmäinen työpäivä olikin juuri sellainen, mutta toinen päivä meni sitten vähemmän toiminnallisessa koulutuksessa, jolloin sitä toiminnallisuutta piti itse kunkin keksiä itse, jotta aivot jaksoivat ottaa vastaan kaiken sen informaation ja inspiraation, jota kouluttajalla oli tarjolla. Aika monella oli mukana jotain käsillä tekemistä, puikkoja tai taiteilijatarvikkeita. :) Kolmas työpäivä kului ihan oman tiimin kesken tulevaa kautta suunnitellessa, ja kyllähän kolme eri aiheista palaveria yhden työpäivän aikana tarjosivat nekin tilaisuuden käsillä näpräämiseen.

Perussukat
Tehty ajalla: 2.-5.8.2015
Malli: Perussukat
Lanka: Novita Nalle happovärjätty lila (pohja valkoinen 011), happovärjätty punainen (pohja valkoinen 011)
Langankulutus: 68 g
Puikot: 3 mm
Koko: n. 35
Muuta: Lahjaksi

Halusin ottaa koulutus- ja palaverineuleeksi jotain täysin aivotonta, ettei keskittyminen mene ohjeiden tavaamiseen ja palmikonvääntöihin. Siispä mukanani kulki ihan perussukankudin. Näissä ei todellakaan ole mitään ihmeellistä, vaan kutaisin nämä ihan selkäytimestä. Ainoastaan terän koko hieman mietitytti, kun sopivankokoista mallijalkaa ei ollut tarjolla, että olisin voinut sovittaa sukkaa, mutta eivätköhän nämä suurinpiirtein kolmivitoset ole. Lahjapakettiin menevät.

Isoäidinneliökämmekkäät
Tehty ajalla: 5.-6.8.2015
Malli: Idea Rauhan Tervehdyksestä, sovellus oma
Lanka: Novita Nalle happovärjätty lila (pohja valkoinen 011), happovärjätty punainen (pohja valkoinen 011)
Langankulutus. 27 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm, puikot: 3 mm
Koko: n. 140 cm ihmisen käteen
Muuta: Lahjaksi

Samaan pakettiin menevät myös nämä kämmekkäät, näitäkään ei voinut oikein kenellekään sovittaa, mutta toivottavasti ovat sen kokoiset kuin pitääkin. En ollut alunperin ajatellut tehdä kämmekkäitä sukkien kaveriksi, mutta koska lankaa jäi, enkä jaksanut alkaa ottaa kovin monia lankakeriä töihin mukaan, niin nappasin matkaan vain virkkuukoukun ja aloin virkata isoäidinneliöitä palaverissa heti sukkien valmistuttua. Olen tehnyt tällaisia kämmekkäitä ennenkin, ohje tai pikemminkin idea näihin on ollut joskus vuosia sitten Rauhan Tervehdyksessä eli Oulun seurakuntalehdessä. Kämmekkäät muodostuvat kahdesta isoäidinneliöstä, jotka ommellaan yhteen (peukaloaukko pitää muistaa jättää), sitten neulotaan joustinneuleella ranneke neliöiden jatkoksi. Itse virkkasin myös toiseen päähän tuollaisen pienen reunuksen.


Nyt voin sitten taas tehdä jotain vähän haastavampaa siihen saakka, kun on taas seuraava palaveri luvassa, näillä näkymin siihen menee melkein kaksi viikkoa, ennen kuin tarvitsen taas jotain aivottomampaa tekemistä. :) Vielä en ole siirtymässä bussineulontaan, vaikka kieltämättä 25 kilometriä työmatkapyöräilyä päivässä alkoi jo tuntua jaloissa. Mutta kun kävin eilen aamulla kuntosalilla, niin sinne ne pyöräilyn aiheuttamat kivut jäivät. Sillä se lähtee, millä se on tullutkin. ;)

Oikein reipasta viikonloppua kaikille! :)

14 kommenttia:

 1. Voi että jos miä kaivaisin neulomukset palaverissa, tai missään kohassa työvuoroa, niin saisin varmaan oitis potkut. Monta kertaa on etenkin koulutuksissa tullu sellanen tunne, että pitäis jotain tehä käsillä, kun aika on pitkää. Ei ehkä nukahuttaiskaan niin helposti... Se se vasta on ihan taistelua, kun alkaa nukuttaa. Tulee ihan paha olo ajatuksestakin.
  Noi kämmekkäät on niin kivan näköset, että malli täytyy laittaa korvan taakse.
  Nyt oon muuten törmänny yhteen toiseenkin blogiin, jossa kommentti katoaa sisäänkirjautuessa. Miä oon jo kehittäny oman metodin; laitan yhen kirjaimen ja kirjaudun sisään. sit vasta kirjotan ite kommentin. :) Mikään ei oo niin monikekseliäs, kun ihminen. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista! Mahtavaa, että olet käyttänyt luovuuttasi näissä kommentointiongelmissa! :)

  En minäkään tee käsitöitä työajalla muuten kuin palaverissa tai koulutuksessa, ja silloinkin sen käsityön täytyy olla sellainen, etten esimerkiksi seuraa ohjetta tai muutenkaan tuijottele koko aikaa käsiini tai laske silmukoita. Huomasin ma-ti koulutuksessa, että yksi esimiehistäkin (ei omani, vaan toisen työyhteisön esimies) neuloi, eli silloin oletan sen olevan ihan esimiestasolla hyväksyttyä. :) Osa työkavereista piirteli koulutuksessa tai värittivät aikuisten värityskirjoja. Jos pystyy keskittymään käsiteltävään asiaan, niin mikäpäs siinä. Parempihan se on kuin sotkia kalenterin tai muun paperin reunoja töherryksillä, tai alkaa supattamaan vieruskaverin kanssa, kun keskittyminen herpaantuu.

  VastaaPoista
 3. TUlias näistä "Seminaari-sukista " kiva lahja ja lisänä olevat kämmekkäät ovat hienon hienot ! Kiva kun olet käväissyt blogisani..rp..blogeja on useita lopettanut mutta minä ainakin koen vielä bloggauksen tosi tärkeäksi osaksi "luovia prosessejani" :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva, että sinäkin vierailet blogissani! Ristipistopostauksiin tulee nykyään tosi vähän kommentteja, ilmeisesti pistelijät ovat siirtyneet Facebookiin tms. Sinun blogisi kommentoijissa on aika paljon ulkomaisia pistelijöitä, olen sieltä välillä bongaillut kivoja ulkomaisia ristipistoblogeja myös.

   Poista
 4. Sukat on tosi mukavan näköiset ja hienosti raidoittuvatkin. Mukavaa uutta kautta toivotan töihin.

  VastaaPoista
 5. Oma kaunis malli noissa kämmekkäissä, tuota taidankin joskus vähän matkia jos annat luvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei sinun tarvitse minulta lupaa pyytää, kun olen itsekin tuon matkinut lehdessä olleiden kämmekkäiden pohjalta. Jos haluat lupaa pyytää, niin kysy Oulun ev.lut. seurakuntayhtymän nuorisotyöltä. ;) Mutta eiköhän nuo perinnemalleihin pohjautuvat jutut ole ihan vapaasti kaikkien matkittavissa, varsinkin jos et ole niitä myyntiin tekemässä.

   Poista
 6. Mikäs se töissä touhutessa, kun saa samalla neuloa :P Minullakin on ollut muutamana päivänä neule nyt töissä mukana, että saa jotakin hyötytekemistä käsille. Vähän jo odotan, että kesäkausi loppuisi ja pääsisi arkistoon myllämään ihan toden teolla kaikessa rauhassa :)

  Kivat lopputuloksetkin olet saanut puikoilta putoamaan :) Kämmekkäiden malli on tosiaan hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tänään en kyllä edes ottanut neuletta mukaan, kyllä siellä riitti tekemistä ihan ilmankin. Päivä hurahti ihan huomaamatta, olisin voinut jäädä vaikka pitempäänkin. :) Minunkin on tarkoitus käydä lähipäivinä omaa "arkistoani" läpi, niin paljon turhaa on tullut säilöttyä kaappiin ja kansioihin vuosien varrella, siellä ne ovat töissä odottaneet minua nämä vuodet, ja sijaisilla varmaan ollut kamalaa yrittää löytää niistä minun kansioistani yhtään mitään... ;)

   Poista
 7. Ihanat kämmekkäät,sukissa kaunis raidotus.Kyllä taitaa pikku hiljaa toi ymmärrys käsitöitä kohtaan kasvaa....kouluttajienkin keskuudessa.Kun se on niin totta,että asiat jää paremmin mieleen kun saa samalla käsillä tehdä jotain...aivotonta.Ja mitä enemmän on näitä rohkeita jotka ottavat ne puikot esiin,sitä enemmän tää asia tulee todistettua,hienosti tehty Mari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kouluttajat kyllä ymmärtävät, kun ovat yleensä itsekin luovan alan ihmisiä. Aikoinaan opettajakoulutuksessa sain "siunauksen" käsitöiden tekemiselle luentojen aikana, kun käsittelimme erilaisia oppijoita: toiset yksinkertaisesti tarvitsevat jotain tekemistä käsilleen, jotta sanoma menee perille. Minähän olen neulonut oppitunneilla jo lukiosta saakka, mieluummin neulon kuin piirtelen jotain pupuja sivujen reunaan. ;)

   Poista
 8. Söpöt nuo kämmekkäät. Minäkin olen usein kokouksessa neulonut, lähinnä juuri tuota aivotonta sukkaa, ihan esimiehen luvalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä en ole kysynyt lupia, oletan että esimieheni huomauttaa, mikäli neulominen häntä häiritsee. Ja nimenomaan pitää olla jotain yksinkertaista neulomista, ei vaativia palmikonvääntöjä tms.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)