Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, elokuuta 26, 2015

Auringonkukkia ja merimaisemaa

Tekeillä olevasta viisiosaisesta ristipistotyöstäni on nyt toinenkin osa valmiina:


Vuodenaikatyöstä kun on kyse, niin kyllähän tämän varmasti kesäksi tunnistaa. Vaikken itse ole pätkääkään kesän ystävä, niin tästä kuvasta tykkään. Siinähän on auringonkukkia, jotka ovat kyllä minun mielestäni enemmän syksyisiä kuin kesäisiä kukkasia! Ehkä suunnittelija on itsekin enemmän syksyn ystävä, ja on halunnut tähän mieluummin loppukesän ja alkusyksyn tunnelmaa noilla auringonkukilla (tai ehkä ne vain Ranskassa kukkivat aiemmin kuin Suomessa?). Auringonkukat ovat kyllä yksiä lempikukkiani. Kuvasta löytyy myös toinen lempiasiani eli meri - se on ihana kaikkina vuodenaikoina, niin sulana kuin jäätyneenäkin. Tuulisella ja myrskyisellä säällä se on kerrassaan upea! :) Olen onnekas, kun saan asua meren rannalla, ja meren ääreen kyllä suuntaankin aina kävelylenkkini, kun sinne huitaisee muutamassa minuutissa. :)


Tässä tilanne kahden vuodenajan jälkeen. Aloitin eilen jo keväänkin pistelyä tuohon kesän yläpuolelle, mutta nappasin kuvan ennen sitä. Eilen pidinkin jo aamusta päivittäisen äänikirja- ja ristipistotuokioni. Olen tiistaisin aina iltapainotteisessa työssä, enkä ehdi silloin iltaisin pistellä, kun juuri ja juuri ehdin töistä palattuani syödä iltapalan ja käydä pesulla, jotta ehdin ajoissa nukkumaan, seuraavana päivänä kun on taasen sitten jo aamuksi töihin meno. Mutta hoksasin, että ehdin vallan mainiosti kuunnella äänikirjaa ja pistellä ristiin tiistaisin aamusta ennen kuin menen iltapäiväksi ja illaksi töihin! Onpahan jotain järkevää tekemistäkin, ettei tule vain kuikuiltua kelloa ja odoteltua, milloin pitää lähteä.

Näin nämä päivittäiset ja viikottaiset kuviot alkavat pikku hiljaa löytää uudet uomansa. Vielä kun saadaan koko perheen kaikki harrastukset käyntiin, niin sitten on kaikki hyvin! :) Huomenna minäkin aloitan uuden harrastuksen, menen kansalaisopiston Shindo-kurssille venyttelemään ja rentoutumaan kerran viikossa. :) Ja jos naamani ja ääneni miellyttävät, niin ehkä parin viikon päästä aloitan vielä yhden uuden harrastuksen, tai oikeastaan elvytän vanhaa... se ei sentään tule olemaan ihan viikoittainen, mutta varmasti sitäkin mieluisampi. Kerron lisää sitten, jos pääsen touhuun mukaan... Se olisikin sitten jo kolmas uusi harrastus tälle syksylle, kun olen elvyttänyt tässä alkusyksystä myös kirjeenvaihtoharrastustanikin 13 uuden kirjeenvaihtoystävän myötä. In English ja på svenska. :)

Tuntuu oikeasti, kuin uusi elämä olisi alkanut tervehtymisen myötä! :) Aika monta vuotta tässä menikin sairastaessa, ja sitä ennen kun lapset olivat pienempiä, niin ei oikein ollut edes halua ajatella mitään kodin ulkopuolista menemistä. Nyt tuntuu, että pitää ottaa kaikki ilo irti tästä uudesta mahdollisuudesta! Sain myös tänään hyviä uutisia lääkäriltäni, vahvistuksen sille, että oikeasti olen parantunut, enkä vain kuvittele parantuneeni! :) Jotkin viime talvena tehdyt muutokset jäävät pysyvästi elämääni, toisia saan pikku hiljaa lopetella ja seurailla, miten se alkaa vaikuttaa vointiini. Mietin vain, että jos jotain hoitoa pitää jatkaa loppuelämäni ajan, niin onko sitä saatavilla enää vuonna 2075, jos minä tässä vielä kuusikymmentä vuottakin elän...? ;) Tätä menoa saatan elää pidempäänkin. Tervetuloa satavuotissynttäreilleni vuonna 2077! :D Vieläköhän siinä vaiheessa minulla on kaapissani noita samoja ristipistomalleja tekemättömänä, jotka siellä ovat tällä hetkellä...

Elämäniloa päivääsi! :)

12 kommenttia:

 1. Kaunis työ :) Minustakin auringonkukat ovat syksyn kukkia, mutta ehkä tuo on sitten sinun näköuinen kesä :)
  Tuli vähän paha mieli puolestasi kun kerroit että blogiasi on moitittu. Kaipa se on ollut joku sellainen joka ei tee käsitöitä, sillä sinun käsityösi ovat todella kauniita, vaativia ja monipuolisia. Ei monikaan samaan pysty.
  Mutta pitää tietysti muistaa se, että tuo vauva-palsta on kyllä oma maailmansa. Joillekin kirjoittajille tuntuu olevan suurta hupia provosoida ja yrittää saada muilta reaktioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä suhtaudun ihan huumorilla siihen, kun löysin aikoinaan tuon keskustelun, siitä on jo vuosia. Eikä sitä enää edes löydy netistä. Se oli joku keskusteluketju, johon listattiin "kauheimmat blogit". ;) Jollakin on ilmeisesti hupia siitäkin.

   Poista
 2. Kauniita pistelyitä! Minullekin auringonkukat ovat loppukesän kukkia, mutta sinullehan ne sopivat oikein mainiosti kesäpistelyyn. Todella mukava kuulla, että olet virallisestikin parantunut :)

  VastaaPoista
 3. Ihania ristipistotöitä.
  Mahtavalta kuulostaa siun olosi ja elosi,

  VastaaPoista
 4. Hei, kaunista pistelyä. Mä vaan näitäkin aina suunnittelen ja haaveilen. Epäilen kyllä, että omiani pääsen pistelemään varmaan vasta vuonna 2077, sitten 99-vuotiaana. Ei vaan aika tai kärsivällisyys riitä kaiken arkikiireen keskellä uuden opetteluun. Vaan olipa iloinen uutinen kuulla siun tervehtyneen. Vaikkei me tunneta, niin olet sie yksi niistä harvoista blogaajista, joita koetan käydä aika ajoin lukemassa. Nautinnollista syksyä siulle Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, kyllä tässä välillä itseäkin hirvittää, miten sitä muka ehtii arjen keskellä harrastamaan, kun nyt on tullut niin monta uutta harrastusmahdollisuutta eteen ja työn alku kaupan päälle. Mutta oli kyllä eilenkin ihan mahtavaa, kun koko päivän olin juossut ees taas, sitten kävin tunnin rentoutumassa Shindo-kurssilla, ja niin kovasti siellä akut latautui, että vielä jaksoin kiitää koulun vanhempainiltaan... Ja minähän latailen akkuja töissä, että jaksaa sitten illat (tai aamut) harrastaa. :D

   Poista
 5. Sieviä töitä molemmat, tykkään niitten tunnelmasta :)
  Ihan eri meiningiltä kuulostaa tämä syksy sun osalta, mahtavaa varmaan olla taas mukana kaikessa touhussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kyllähän syksy on aina tarkoittanut jollakin tavalla uuden alkua, ja olen niihin harrastuksiinkin mennyt myös sairausloman aikana. Mutta lähinnä vain lyhyempiin juttuihin, kuten viime syksynä kävin 1-2 iltaa kestäviä käsityökursseja (kehräys, värjäys, huovutus). Nyt jotenkin uskaltaa kokeilla vähän sitouttavampiakin harrastuksia. Ja ylipäätään lähteä - tulin juuri piispansauvakävelyltä, ja 10 km lenkki meni ihan tuosta vaan! :) (no, on kyllä vähän jalat kipeät...)

   Poista
 6. Olipas tämä semmoinen hyvän mielen kirjoitus! Ite kun taistelen tämän syksyn kanssa, tämä kun ei ollenkaan ole taas sitten mun juttuni. Vaikka ei tässä vielä mitään valittamista ole. Riudun sitten vasta loka- ja marraskuussa. Mutta niin asiaan! Minä en oo ikinä pistänyt ainoatakaan ristipistoa eläissäni. Mutta näitä sinun taidonnäytteitäsi katsellessa tekisi mieli kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Minä taas puhkun eniten energiaa juuri silloin loka-marraskuussa, kun auringonpaahde ei vie minusta kaikkea voimia. :) Kokeile ihmeessä ristipistoja, mutta älä aloita ihan näin haastavista kuin nämä minun tämänhetkiset pistelyni! :) Nämä ovat nimittäin pikkiriikkisiä, yhden piston koko 1mm x 1mm...! Yksiväriset ristipistotkin ovat aivan ihania, niilläkin pääsee hyvin alkuun harrastuksessa. Tai sitten ihan vain jotain, mikä näyttää omaan silmään kivalta niin, että sitä on sitten kiva aina jatkaakin. Ristipistoissa on hauskinta, kun kuva muodostuu vähitellen valmiiksi, ei välillä malttaisi lopettaakaan.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)