Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, maaliskuuta 21, 2015

Nuttujuttu

Yksi etiopianuttu on jälleen pudonnut puikoiltani!

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 16.-21.3.2015
Lanka: Cascade Yarns Heritage 150 turkoosi (5630), Viking Nordlys sateenkaarivärit (949), Novita Nalle kirkas liila (757)
Langankulutus: 68 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Etiopiaan 


Käytin tähän nuttuun pääasiassa kahta lankaa. Viking Nordlysin sateenkaarivärinen lanka on yksisäikeistä ja aika "höttöistä" siitä huolimatta, että kyseessä on sukkalanka, jossa on mukana myös vahviketta. Siksi päätin raidoittaa sen kierteisemmän Cascade Yarns Heritage 150:n kanssa, jospa niiden vuorottelu tekisi nutusta vähän kestävämmän oloisen. Vaikka ihan kestävää tuo Viking Nordlyskin on sukkalankana. Molemmat langat kuluivat nuttuun loppuun: Viking Nordlysin viimeisellä pätkällä tein tuollaiset pienen kuviot etuosaan, ja Cascade Yarns Heritagen loppuessa jatkoin nutun loppuun Novitan Nallella.


Kuviot ja Nallella tehty violetti jatke tulivat vain nutun etupuolelle, joten takapuoli jäi tämän näköiseksi. Mukavaa oli saada taas pari jämälankakerää kulutettua loppuun! :)


PHHT-haasteen myötä jotkut ovat innostuneet tekemään elämänsä ensimmäisen etiopianutun. Blogeista ja myös oman blogini kommenteista olen huomannut nutun tekemisen herättävän muutamia kysymyksiä mm. nutun koosta ja mallista. Nuttuhan on siis malliltaan ihan tavallinen pusero, ei suinkaan body, kuten eräs nutuntekijä oli ajatellut. Etiopiassahan ei käytetä vauvoilla vaippoja ollenkaan, joten kaikenlaiset housuosat tai bodyn haarakappaleet ovat vauvoilla tarpeettomia. Näissä maissa äiti oppii hyvin nopeasti tunnistamaan vauvan eleistä ja ääntelyistä tämän vessahätätarpeet, jolloin lapsen pissattaminen ja kakattaminen sujuu näppärästi vain nutun helmaa nostamalla. (Sen tarpeen oppii kyllä tunnistamaan myös länsimainen äitikin, mutta meillä pidetään vaippoja jostain syystä itsestäänselvyytenä...)


Jossain blogissa mietittiin myös nutun kokoa, joka tuntuu aika jättimäiseltä vastasyntyneelle, ja toki se sitä onkin, etenkin kun Etiopiassa vauvat todennäköisesti syntyvät keskimääräistä pienempinä kuin täällä meillä länsimaissa. Nuttu-sivustolta ja Nuttujen Facebook-sivuilta olen käynyt katsomassa kuvia nututetuista vauvoista, ja kyllähän ne heiveröiset vastasyntyneet aika kokonaan nuttunsa sisään uppoavat. Vauva saa kuitenkin nutun mukaan kotiin, ja kun joustavalla neuleella tehty nuttu antaa mukavasti periksi vauvan kasvaessa, niin se mahtuu lapselle yllättävän pitkään! Olen nähnyt kuvan jopa ihan isosta vauvasta, kenties jo yli vuoden ikäisestä, joka edelleen käyttää synnytyssairaalasta mukaan saamaansa nuttuaan! :) Isommalla vauvalla/taaperolla nuttu tietenkin peittää enää vain ylävartalon, mutta kun siellä harvemmin lapset ovat samanlaisia pulleroita kuin meillä täällä länsimaissa, niin nuttu mahtuu tosiaan isommallekin. Sehän saattaa olla jopa lapsen ainoa vaate!

Ja mahtuuhan tuo nuttu myös Erastolle, joka kuitenkin täyttää tänä vuonna jo 17 vuotta. ;)

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Muistutan tässä yhteydessä, että PHHT-haasteeseenhan voi osallistua myös muuten kuin käsitöitä tekemällä! Lue vinkkejä osallistumisesta ylläolevaa kuvaa klikkaamalla! :) Toistaiseksi osallistujat ovat ottaneen haasteen vastaan vain käsitöillä, mutta kaikenlainen muunkinlainen hyväntekeminen on sallittua - nyt haastan erityisesti muutkin kuin kädentaitajat mukaan! :)

Esimerkiksi tänään tasauspäivänä (tai vähän myöhemminkin) voi osallistua Suomen Lähetysseuran Tasaus-keräykseen, joka kerää varoja auttaakseen kehitysmaiden vammaisia lapsia pääsemään kouluun. Minäkin osallistuin, kun olin käynyt ensin testaamassa, selviäisinkö kehitysmaassa vammaisena lapsena aamulla kouluun. En selvinnyt. :( Testaa sinäkin - testi löytyy täältä.


Pirteää pakkasviikonloppun jatkoa kaikille! :) Nautitaan talvesta! ♥

4 kommenttia:

 1. Aloitin taas yhden Etiopianutun kutomisen tämän blogitekstisi innoittamana. Muutama on jo lähtenyt matkaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvin Erasto tarkenee täällä Suomen kevättalvessa olla mannekiinina. Kauniin nutun olet jälleen neulonut.
  Marian ilmestymisenpäivän terveisiä Kanta-Hämeestä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Erasto on hyvin karaistunut Suomen oloihin. ;) Mutta ei ihan pelkässä nutussa tarkenisi täällä meillä, toisin kuin Etiopiassa, vaikka sielläkin tuota villaista lämmikettä tarvitaan etenkin kylminä öinä. Hyvää Marianpäivää! :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)