Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 23, 2015

Nuttuasiaa jälleen

Viikonloppuna ehdin kutaista jälleen yhden nutun jämälangoista.

Etiopianuttu
Tehty ajalla: 21.-22.3.2015
Lanka: Zauberball Stärke 6 pinkki-valko-vihreä (2079), Novita Nalle luonnonvalkoinen (010), kirkas liila (757)
Langankulutus: 71 g
Puikot: 3 mm
Koko: Vauva
Muuta: Nuttukeräykseen 


Tähän nuttuun upposi Zauberballin kummallisesti raidoittuva langanjämä, joka sopikin mitä parhaiten tällaiseen "parittomaan" neuleeseen, tuosta langasta kun ei pysty koskaan saamaan esimerkiksi samanparisia sukkia. Taikapallon loputtua jatkoin luonnonvalkoisella Nallella, joka sekin onnistui loppumaan, joten ei auttanut muu kuin tehdä taas tuollaiset lilat olkapään raidat. Lämmittänee tämä vauvaa näinkin. :)

http://heivatutkudelmat.blogspot.fi/2015/02/paastonajan-haaste-hyvan-tekemiseen-182.html

Tämä on jälleen yksi työ omaan PHHT-haasteeseeni, josta saat lisätietoa klikkaamalla ylläolevaa kuvaa.

Tärkeää nuttuinfoa vielä teille, ketkä olette kenties päättäneet ottaa vastaan PHHT-haasteen nimenomaan nuttuja neulomalla! Ja kaikille muillekin. Nuttujen Facebook-sivulta löytyy asiasta enemmänkin tietoa asiasta, mutta koska itse en ole FB:ssa, enkä osaa sitä oikein käyttää ja sieltä tietoa etsiä (vaikka Nuttu-sivuille pääseekin ilman FB:n tunnuksia), niin asia on jäänyt minulta aiemmin huomaamatta. On nimittäin käynyt niin, että Etiopiaan lähetetyt 30 000 nuttua jäivät Etiopian tulliin, joka vaati tullimaksua noin 37 500 euroa - järjetön summa hyväntekeväisyytenä tehdyistä lahjoitusnutuista! Nutut on saatu lunastettua, mutta eihän noita tullimaksuja ole mihinkään budjetoitu. Siksi Nuttujen Facebook-sivuilla on annettu ohjeet, miten voi osallistua nuttukolehtiin noiden tullimaksujen kattamiseksi. Jatkossa kuitenkin nutut menevät todennäköisesti johonkin muualle kuin Etiopiaan, uusi kohde on mietinnässä. Ymmärsin kuitenkin, että nuttuja voi tehdä ja lähettää entiseen tapaan Nuttu-sivustolta löytyvään osoitteeseen, niiden kohde vain vaihtuu. Tarvetta on varmasti muuallakin maailmassa!

Tämän nutun myötä menee lumisia terveisiä sinne, minne nuttu ikinä matkustaakin! :) Kuvaussession aikana nuttu sai nimittäin sellaisen lumipesun tipahtaessaan höttöiseen hankeen, että varmasti siihen tarttui raikkaita talven tuulahduksia ihan pysyvästi. ;) Raikasta talvisäätä toivotellaan kaikille tähän viikkoon! :)

2 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä kurjaa tuo hyväntekeväisyyskässätöillä "rahastus" noilla rajoilla ja tulleissa. Kumma kun ei tajuta, että ihmiset hyvänhyvyyttään haluavat auttaa ja lahjoittaa sinne, missä apua eniten tarvitaan.
  Miniäni äiti on laittanut alulle Sri Lankaan kouluprojektin ja on aivan innoissaan nyt siitä. Vei tässä ennen joulua silmälasejakin kamalan ison kasan sinne jaettavaksi ihan omassa matkalaukussaan, niin meni takuulla perille. Ei jääneet tulliin rahastettavaksi. Jos kiinnostaa niin projektiin voit tutustua www.telluschool.blogspot.fi
  Olisin niin mielellään osallistunut tähän sinunkin haasteeseen, mutta en uskaltanut luvata, kun en varmasti tiennyt ehdinkö neuloa. Nyt osallistun ihan omin päin tähän telluschooliin, kun myin yhdet villasukat tyttärelleni ja laitan rahan sitten tuonne kouluprojektiin. Ainakin tiedän, että minunkin vähäiset roponi menevät satavarmasti lyhentämättöminä perille sinne, minne ne on tarkoitettu. Välikäsiä ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen aina luottanut siihen, että kirkon lähetysjärjestöjen kautta apu menee yleensä lähes 100% perille sinne, minne on tarkoitettukin, ilman välikäsiä. Siksi tuntuu väärältä, että nyt lähetystyöhön tarkoitetuista varoista joudutaan maksamaan isoja tullimaksuja, vaikka sille rahalle olisi varmasti tärkeämpiäkin kohteita. Ja vaikka Etiopiassakin on käsittääkseni tullin kanssa sovittu tietty määrä, minkä nuttuja saa vuodessa tuoda ilman maksuja, niin siihenkään sopimukseen ei voi luottaa.

   Minäkin ajattelin kysäistä omasta seurakunnastani, voisiko nuo nutut lahjoittaa sinne, koska täältä käsittääkseni viedään nuttuja matkalaukuissa silloin, kun joku on lähetysmaihin menossa. Samoin tehdään työseurakunnassani, joten sitäkin kautta saan varmasti nuttuja jatkossa matkaan, kunhan tästä ensin itse pääsen tuonne työmaalle palaamaan. Ja jatkuuhan tuo nuttukeräyskin, kun vain uusi kohdemaa saadaan neuvoteltua. Keräyksen kautta tulee vain niin valtava määrä nuttuja, että niitä ei ihan matkalaukuissa mitenkään saada toimitettua perille.

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)