Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, marraskuuta 17, 2014

Hän on mun, hän on mun, lökäpöksyni mun... ♪♫

Otsikon laulu ei kyllä sovi tähän postaukseen yhtään, sillä vaikka pöksyistä onkin kyse, ovat nämä todellakin kaukana lökäpöksyistä! Näitä ennen olen neulonut yhdet villahousut, jotka ovat kyllä melkoiset lökäpöksyt eli turhan löysät - lienevät tosin löystyneet vasta käytössä ja pesussa, koska valmistuttuaan olivat muistaakseni ihan sopivat. Olen myös virkannut yhdet villahousut, jotka puolestaan ovat ehkä vähän liiankin napakat, mistä ei voi syyttää käyttöä eikä pesua, koska en ole muistaakseni niitä juurikaan käyttänyt.

Nyt valmistuneet villikset ovat kuitenkin suorastaan unelmaisen täydelliset! :)

Villahousut
Tehty ajalla: 7.-17.11.2014
Lanka: Drops Alpaca kameli (302), Drops Fabel Moulinen luonnonvalkoinen-beige (800)
Langankulutus: 451 g
Puikot: 4 mm pyörö- ja sukkapuikot
Koko: S
Muuta: Rakastan näitä! ♥♥♥

Eka kuva oli ilman salamaa, tämä taasen salaman kanssa.
Näissä pöksyissä on ihanaa ensinnäkin se, että ne istuvat täydellisesti päälleni! Housut neulottiin ylhäältä alas yhtenä kappaleena pyöröneuleena - ainoastaan haaraosan taakse tuli yksi 5 cm leveä sauma, ja sekin ommeltiin työn edetessä, ja vasta sitten poimittiin haaraosasta lisäsilmukoita lahkeisiin - mikä helpotti myös housujen sovittamista keskeneräisenäkin. Tämä olikin tarpeen sikäli, että minullahan on reilusti standardimittoja lyhyemmät jalat. Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä 78 cm pitkät lahkeet, mutta minulle riitti kyllä hiukan päälle 70-senttiset. ;) Onneksi mittasin jalkani ennen lahkeiden tekoa, niin hoksasin tehdä kavennuksia hieman annettua tiheämpään.

Sivujoustimet salaman kanssa kuvattuna...
Istuvuutta parantaa lahkeiden sivussa kulkevat joustinraidat, mutta toisaalta ulkonäön kannalta on somempaa, kun pöksyt eivät ole kokonaan joustinneuletta (kuten ne aiemmin kutomani lökäpöksyt), vaan sileä neule tekee näistä jotenkin sievemmät.

... ja ilman salamaa näpsäisty.
Ulkonäöstä puheenollen: olen aivan rakastunut tuohon kuosiin, mikä on saatu aikaiseksi neulomalla kahta lankaa yhdessä. Lankoina on kamelinvärinen Drops Alpaca sekä Drops Fabel Mouline värinään luonnonvalkoinen-beige. Näitä lankoja oli todella mukavaa neuloa yhdessä, neuleen meleerattu pinta on suorastaan hurmaavaa, ja housut tuntuvat aivan ihanan lämpimiltä ja pehmeiltä ihoa vasten! :) Minulle tuli neuloessani mieleen, että voisin tästä lankayhdistelmästä tehdä itselleni vaikka neuletakin tai -puseronkin! :) En tosin vielä, koska en osta nyt ainakaan vuoteen uusia lankoja varsinkaan itselleni tuleviin neuleisiin, mutta ehkä sitten joskus, kun vanhat neuleeni tulevat elinkaarensa päähän, ja tarvitsen uusia tilalle... Nämä kaksi lankaa yhdessä ovat suunnilleen 7 veljeksen paksuisia, joten näillähän voisi korvata kyseisen langan, jos neulon 7 veljekselle tarkoitetulla ohjeella.


Vaikka jos kaikki Dropsin ohjeet ovat yhtä toimivia kuin näiden villiksien ohje, niin ehkäpä etsin ohjeita ensisijaisesti heidän tarjonnastaan... Itse asiassa vilkuilinkin niitä jonkin verran, ja sieltähän löytyi jo vaikka kuinka paljon neuleita, joissa on vastaavalla tavalla yhdistetty näitä kahta lankaa, tai joihin tätä systeemiä voi soveltaa. :)

Hurmaannuin näistä niin, että puikoilleni pääsi heti perään toisetkin villapöksyt toisella Dropsin ohjeella, mutta tällä kertaa ihan yksinkertaisesta langasta. Tulkoon vaikka mimmoiset paukkupakkaset, niin tämä tyttö tarkenee ihanissa villahousuissaan! :)


Viikko on alkanut toiveikkaissa ja vähän jännittyneissäkin merkeissä. Onneksi kirppariprojekti vie ajatuksiani välillä vähän muualle, etten pyörittele koko ajan päässäni elämää suurempia asioita. Kiitos muuten hänelle, joka kävi heti edellisen postaukseni jälkeen seuraavana aamuna ostamassa KAIKKI virkkauslehdet kirpparipöydästäni! :) Blogini lukija vaiko satunnainen ohikulkija? (on siellä vielä sitten niitä neule- ja ristipistolehtiä myynnissä *vink-vink*)

Ihanaa tätä viikkoa jokaiselle! ♥

28 kommenttia:

  1. Nyt taisi tarttua villahousuinnostus! Olen tämän syksyn hiimaillut pitkissä tunikoissa ja farkkulegginsseissä. Villahousut (joita tähän asti olen käyttänyt joskus hameen alla) voisi olla ihan hyvä pari mekolle :)
    Toivottavasti saatte hyviäuutisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :) Siitä vaan villiksiä tekemään, voin suositella lämpimästi tätä ohjetta! :) Ja kiitos toivotuksista, minä uskon vahvasti hyviin uutisiin, ja pakko uskoa, sillä mun paraneminen on siitä kiinni. Onneksi on toivoa ja tahtoa! :)

      Poista
  2. Onpa ihanat! Ja tosiaan tuo resori ainoastaan sivussa tekee noista jotenkin sievät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämähän ovat varsin yksinkertaiset, mutta jotenkin voisin kuvitella nämä vaikka juhlahameen seuraksikin. :) Ainakin mihin tahansa Linnan juhlia pienempään tilaisuuteen. ;)

      Poista
  3. Aivan mahtavan ihanat! Voin kuvasta "tuntea" pöksyjen lämmön.
    Jo viimetalven pakkasilla toivoin et olisin kutonu kunnon pöksyt, mitenkähän tämän talven pakkasten alkaessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mutta eihän viime talvena ollut pakkasta, sehän oli aivan tajuttoman lämmin talvi! Ei tarvinnut villahousuja edes ajatella.

      Poista
  4. Tosi kauniit ovat! Lähetin juuri M:lle linkin tänne, haluaako hän samanlaiset.

    VastaaPoista
  5. Upeat villikset ja lämpimät.
    Miekin alottelin eilen uusia villahousuja, ne tekemäni sukkahousut ovat niin ihanat käytössä, jotta pitää toisetkin saada.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Nämä ovat taatusti lämpimät, kun näissä on alpakkaa mukana, ja kaksinkertaisella langalla tehdyt. Näidenkin nimenä oli muuten "sukkahousut", vaikka näissä ei ole sukkaosaa. Minusta tällaiset terättömät villikset ovat ehkä käyttökelpoisemmat, mutta olisivathan ne terällisetkin varmaan kivat. :)

      Poista
  6. Villahoususi ovat täydelliset! Kivasti sopivat nuo kaksi lankaa yhteen.
    Ajattelen täällä tällaisia: Eikö ole ihanaa, kun itse tekee, että voi tehdä villahousutkin itselleen! Kaupoista on vaikea löytää (erityisesti täysin luonnonkuituisia ja muita kuin mustia tai harmaita) villahousuja. Itse tehden saa valita mallin, värit ja materiaalit.
    Minä olen myös laittanut joskus tuon saman villahousumallin muistiin. Nämä Sinun tekemäsi innoittavat tekemään omatkin. Vielä en ole vaan päättänyt, mistä väreistä ne tekisin. Tekisi mieli tehdä useammankin väriset... Yritän kuitenkin hillitä uusia lankaostoksia (kun käsityömessuillakin repsahdin), joten lankavalinta vielä mietityttää. ;-) Tuollaisia olisi ihana käyttää hameen kanssa. Ja nuo on helppo riisua pois, jos lämminverisenä tulisi tukalan kuuma.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä teen nyt muutamat ihan neutraalit villahousut (ne kahdet aiemmathan ovat niin värikkäitä, että sopivat vain tiettyjen vaatteiden kanssa), jotta näitä voisi käyttää mahdollisimman monien vaatteiden kanssa, ja toisaalta sitten raaskii myös pistää beiget pöksyt piiloon toppahousujen alle silloin, kun ei ole tarkoitus toppiksia missään riisua. Tai no, taidan laittaa ne lököttävät kirjavat pöksyt mieluummin sinne piiloon... ;) Kaupasta ei tosiaan saa oikein kunnon välihousuja. Tokmannilla on myynnissä nättejä palmikkokuvioisia "villa"housuja, värivalikoimana musta, harmaa ja olikohan erittäin tumma viininpunainen tai erittäin tumma violetti. Harmaat olen ostanut, ne ovat ihmeen mukavat kaupan legginsseiksi, ja vielä ihan nätitkin hameen kanssa. Luonnonvalkoisia merinovillasilkkikalsareita tykkään pitää myös, mutta nekin ovat alkaneet löystyä niin, ettei niitä enää hameen kanssa viitsisi pukea. Loput kalsarit ovatkin sitten ihan puuvillatrikoota, joissa kyllä löytyy värivalikoimaa mukavasti, mutta talvella eivät yksistään riitä toppahousujen alle, eikä varsinkaan hameen kanssa ilman toppahousuja. Olisi kiva käydä joskus talvella asioilla ihan vaan hameessa ja villahousuissa, koska ei sitä hameen helmaakaan ole niin kauhean kiva ryntätä toppiksien sisään, jos siis on menossa johonkin paikkaan, jossa on tarkoitus ne ulkovaatteet riisuakin. No, aika näyttää, miten ja millaisissa tilanteissa nämä pöksyt tulevat käyttöön. :)

      Poista
  7. Voi ihanat! Niin hyvin kerroit noiden tarpeellisuudesta ja käyttömukavuudesta ja ennenkaikkea villahousujen neulomisen ihanuudesta, niin alkoi tuntumaan silta, että nuohan pitäisi jokaikisen tehdä talven pakkasille. Kyllä itte tekemällä saa sitä mitä haluaa. Jospa tänä talvena olisi sen verran kylmää, että noita voisi käyttää, siis oikeasti pakkasia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Odotan kyllä pakkasia, ihan sellaisia oikeita, jolloin saa pukea vaikka useammatkin villikset päällekkäin. :) Itse tekemällä ei välttämättä kyllä aina saa ihan sitä mitä haluaa, jos ei voi sovittaa tekovaiheessa. Näiden plussa oli kyllä tuo sovitettavuus, eli heti kun oli vyötärö valmis ja haarasauma ommeltu, niin ensimmäinen testaus, ettei kiristä eikä lökötä pepun kohdalta. Sitten vasta uskalsin jatkaa. :) Odottamassa on myös yksi Novitan villisten ohje lankoineen, ja eiköhän siinä vain tehdä kaikki niin monen sauman kanssa kuin vain housut voi tehdä. Ehkä sitäkin voisi modata niin, että pääsisi sovittamaan jo tehdessä eikä vasta valmiina.

      Poista
  8. Komiat housut, tuollaisille olisi kyllä tarvetta! Mistäs vaan sais sitä neuleaikaa :D Dropsin ohjeet oon miekin huomannut toimiviksi, ja niitä on vaaaaltavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kaikki aika on neuleaikaa, vaikka kieltämättä itselläkin oli tuotanto vähän pienemmällä liekillä silloin, kun kotona oli vauva. Esikoisen vauva-aikana tosin pyöri vaippatehdas aina iltaisin ja öisin lapsen nukahdettua (siis sitten, kun ei enää tarvinnut kuin 2-3 yössä tarjota tissiä). Minäkin alan olla tuonne Dropsiin päin kallellani, ohjeet ovat ilmaisia, niitä on paljon, hakukone toimii - mutta ennen kaikkea siksi, että ne ohjeet oikeasti toimivat ja vaatteista tulee sopivan kokoisia. Norjalaiset osaa ilmeisesti hiihtämisen lisäksi tehdä myös lankaa ja neuleohjeita. ;)

      Poista
  9. Onpa todella hyvännäköiset villahousut, nyt vain pakkasia odottelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Saisihan tuo ilma jo vähän viilentyä. :)

      Poista
  10. Komiat on. Kyllä kelpaa pakkasilla vetää jalkaan, ei tarvitse palella.

    VastaaPoista
  11. Näyttävät todella hyvältä! Jos kärsivällisyyteni riittäisi, voisin neuloa itsellenikin, meillä kun on talvella talo viileä, tulisivat tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei näissä kärsivällisyyttä tarvita, kaksinkertaisella langalla ja paksuilla puikoilla nämä kutoo yhtä nopeasti kuin sukat ohuesta langasta ja ohuilla puikoilla. :)

      Poista
  12. Ompa todella tyylikkään näköset villapöksyt! Väri on sopiva ja malli hieno.

    VastaaPoista
  13. Hei taas, nämä siis voisi tehdä myös 7 veljestä langoista, joita on tuossa lähikaupassa,, paljonkohan menee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos näihin meni lankaa 451 grammaa, niin ostaisin kyllä 7 veljestä varalta sen neljä kerää eli 600 grammaa, niin varmasti riittää, riippuu tietysti, minkä kokoiset aiot tehdä (itse tein S-kokoa). Mutta uskoisin 600 g riittävän sitten jo vähän isompiinkin pöksyihin. Suosittelen aina ostamaan mieluummin yhden kerän liikaa kuin että joutuu sitten metsästämään kissojen ja koirien kanssa puuttuvaa lankaa, jos loppuukin kesken.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)