Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, marraskuuta 15, 2014

Nuottikirjan väliin

Ristipistoilussa jatkuu pikkuisten välitöiden pistely kirjallisissa merkeissä. Tai tässä tapauksessa enemmänkin musiikillisissa merkeissä. Näitä kirjanmerkkejä en luovuta kenellekään edes lainaksi, vaan pidän itse.

Kirjanmerkit 2 kpl
Tehty ajalla: 5.-14.11.2014
Malli: Vervacon pakkaus "Bokmärken melodi" (no 131.5619)
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa DMC (ei koodeja), 15 väriä
Pistot: Ristipistoja
Koko: 6x20 cm, 27x102 pistoa
Viimeistely: Kirjanmerkki
Muuta: ♥


Näihin kirjanmerkkeihin en suinkaan ihastunut ruusujen vuoksi (en pidä ruusuista), mutta olen ihan pöhkönä kaikkiin ristipistotöihin, jotka liittyvät jotenkin ammattialaani.


Nuottikirjojen välissä harvemmin kyllä tarvitsee kirjanmerkkiä, vaikka voisihan kirjanmerkillä toki paikantaa helpommin esimerkiksi soitto- tai laululäksynsä, tai vaikkapa töissä sen laulun, joka sillä kertaa on vuorossa. Tosin minä komppailen töissä yleensä ulkomuistista, jollei nyt joku ihan mahdoton luritus ole vuorossa. :)


Kyllä nämä kelpaavat varmasti ihan tavallisenkin kirjan väliin, varsinkin jos aihe liittyy musiikkiin. Monia sellaisiakin kirjoja on, itse muistan viime vuosina lukeneeni ainakin Joseph Gelinekin "Kymmenes sinfonia" ja Kate Mossen "Krypta" -kirjat; ensimmäinen pohjautuu Beethovenin keskeneräiseksi jääneen 10. sinfonian käsikirjoituksen etsimiseen (muistaakseni romaanissa tämä kadonnut käsikirjoitus olisi ollut valmis ja parempi kuin yksikään aiemmista sinfonioista) ja jälkimmäisessä sivutaan Claude Debussyn elämää, ja siinä oli jokin salaperäinen nuottikirjoituskin... Jännityskirjoja molemmat! :)


Viikko on kulunut kodin ja kirpparin väliä kulkiessa, ja mikäpäs siinä, kun välimatkaa on vain parisataa metriä. Parhaimmillaan olen saanut käydä kahdestikin päivässä viemässä pöytään lisää myytävää. Kivasti on kauppa käynyt, plussan puolelle pääsimme rahallisesti jo ensimmäisenä myyntipäivänä, vaikkei se ole tärkeintä, kunhan vain päästään tavarasta eroon, ja siksi pöydässämme onkin ihan naurettavan halvat hinnat. Käsityölehtiäkin on ostettu, mutta on siellä vielä jäljellä kymmenen ristipistolehteä ja 22 muuta käsityölehteä - käykäähän ostamassa pois! :) (Takuukirppis, Paakakatu 2, Oulu)

Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

14 kommenttia:

 1. Voi, että nuo on kerta kaikkiaan ihania!

  VastaaPoista
 2. Hienot kirjanmerkit! Voi voi, jos mun broidi eläis niin tuollaiset sille tekisin (oli muusikko).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Voisithan tehdä vaikka itsellesi veljen muistoksi?

   Poista
 3. Nuotit ja nuottiavain ovat kauniita - myös kirjanmerkkeihin ristipistoin tekemäsi.
  Jostain syystä minäkään en ole koskaan pitänyt ruusuista. En osaa selittää miksi, mutta olen pitänyt niitä jotenkin teennäisinä. Ehken pidä niiden piikikkäistä, piikkisuorista ja kovista varsista enkä niiden kukinnoista. Ruusunkiulukat ja -marjat ovat sen sijaan minusta kovinkin kauniita. Johtuisikohan väristä, muodosta ja siitä, että niiden aika on syksyn koittaessa?
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ruusunmarja on minunkin mielestäni paras asia ruusuissa, ruusupensaat ovat kauneimmillaan syksyllä. Niistä pensasruusuista pidän vielä vähemmän kuin leikkoruusuista. Minun lempikukkani ovat sellaisia "kukan näköisiä", eli sellaisia kuin lapsi piirtää: ympyrä keskellä ja terälehtiä ympärillä. Esimerkiksi gerbera ja auringonkukka. :) Ruusu ja vaikkapa tulppaani ovat jotenkin "sulkeutuneita", kun taas nuo "oikean näköiset" kukat levittävät teränsä avoimeksi maailmalle. :)

   Poista
 4. Onhan se mukava saada myynnistä voittoakin, kin monta kertaa joutuu käymäänkin. Muutenhan ne vois suoraan lahjottaa jonnekin.
  Kävin meiän tallin vintillä, näin vanhojen kässälehtien kassin ja muistin heti sinut...eihän niitä jemmattuja lehtiä sieltä kukaan enää kaipaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisesti en "joudu" käymään tuolla, koska kirppari sijaitsee matkan varrella päiväkotiin ja lähikauppaan (päiväkoti viereisessä, kauppa samassa rakennuksessa). Arkisin tavaroiden vieminen ja pöydän siistiminen hoituu samalla, kun haen lapsen eskarista, ja nyt viikonloppuna tulee käytyä kävelemässä (edes se 2x200 m) sillä varjolla, että voi käydä kirpparilla, ja käyn siinä samalla hoitamassa kauppa-asiatkin tarvittaessa. Aiemmin olen vain lahjoittanut tavarat kirpparille - toiselle kirpparille, joka sijaitsee myös samassa rakennuksessa kuin tämä pöytiä vuokraava kirppari - mutta kun tämä uusi avasi ovensa elokuussa, niin se innosti minua ensimmäistä kertaa kokeilemaan pöydän vuokraamista, kun voi viedä tavaroita kävellen tai pyörällä (autottomana mahdoton vuokrata pöytää jostain 1-2 km päästä saati sitten kauempaa). On ollut tosi kivaa puuhaa, varsinkin kun netistä voi seurata lähes reaaliaikaisesti, mitä tavaraa on mennyt kaupaksi. Siksi sinne on tullut sitten jonain päivänä lähdettyä toisenkin kerran, kun olen huomannut jonkun isomman tavaran menneen kaupaksi ja jättäneen puoli hyllyä tyhjäksi. ;) Mies nauraa, kun saatan hänelle kesken päivänkin tekstata tai soittaa, että nyt on se-ja-se myyty, joten olen kyllä nyt tähän kirpparihommaan hurahtanut täysillä... Ja se on hyvä juttu, koska jos ei ajatukset olisi välillä kirpparissa, niin pyörittelisin sairauteeni liittyviä juttuja joko ajan päässäni. Senkin suhteen kun on tapahtumassa mahdollisesti iso läpimurto, niin ne asiat ovat nyt pinnalla, joten kiitollinen olen siitä, että tuo kirpparihomma vie välillä ajatuksia toisaalle. :)

   Siitä vaan kirpparipöytää pitämään, vaikka sitten käsityölehtiteemalla! :)

   Poista
 5. Valtavan kauniit kirjanmerkit! En yhtään ihmettele, että haluat pitää ne itselläsi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)