Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, syyskuuta 17, 2014

Ch-ch-ch-cherry bomb!

Sukkasadon (ja koko vuoden) toinen sukkaparini on varsinainen kirsikkapommi!

Neulotut ja virkatut pitsisukat
Tehty ajalla: 9.-17.9.2014
Malli: Novita Kevät 2013 malli nro 36, omin muunnoksin
Suunnittelija: Sisko Sälpäkivi
Lanka: Novita Tico tico Kool Aid -värjätty Cherry, pohjana luonnonvalkoinen (010)
Langankulutus: 79 g
Puikot: 2 mm + virkkuukoukku 3 mm
Koko: Oma jalka 38/39
Muuta: Ohjeesta poiketen tein kapeamman jalkaterän, pidemmän varren ja pienen reunuskerroksen sukansuuhun. 


Ei niin ihanaa mallia, etteikö sitä pitäisi vähän muunnella omaan jalkaan sopivaksi. Sukan kutominen aloitettiin kärjestä, ja heti hoksasin ohjeessa olevan ihan liikaa silmukoita omaan jalkaani nähden. Neuloin siis sukkiin kapeamman jalkaterän kuin ohjeessa. Varren virkattu pitsiosuus piti kuitenkin tehdä samalla silmukkamäärällä, koska noin leveää mallikuviota ei olisi voinut tuosta kaventakaan. Osittain tästä syystä virkkasin varresta kolme mallikertaa pidemmän kuin ohjeessa, jotta sukat pysyvät edes jotenkuten ylhäälläkin. Toisaalta tykkään pidempivartisista sukista, ja kun lankaa riitti (ja olisi riittänyt vielä enemmänkin), niin mikäpäs siinä varsia virkkaillessa. :) Virkkasin sukkien suuhun myös pienen reunuksen, jota ei ollut ohjeessa, koska minusta ilman reunusta olevat työt näyttävät jääneen ikään kuin kesken. Makuasia tietysti tämäkin.


Meillä on tainnut tällä viikolla tuoksua kirsikka. :) Langanhan olen värjännyt yli 2,5 vuotta sitten Kool Aidin Cherryllä, ja kyllähän näihin mehujauhelankoihin vaan jää se keinotekoisen esanssin tuoksu, joka pölmähtää nenään ja tarttuu käsiin vielä neuloessakin. Lisäksi ostin maanantaina Kauppahallista vihreää teetä, jossa on erittäin vahva kirsikan tuoksu ja maku, joten eilen aamulla sitä keittäessäni ja juodessani täällä lievästi sanoen haisi kirsikalle, ja haisee edelleenkin ainakin keittiössä, jossa käytetyt teelehdet ovat kuivumassa (en laita märkiä teelehtiä biojäteastiaan, vaan annan niiden kuivua rauhassa lautasella). Vahva kirsikan aromi taisi jäädä teekuppiin ja haudutuskeittimeenkin, koska iltateessä tuntui yhä kirsikan maku, vaikka se oli mustikkarooibosta. Tai sitten vain kuvittelin. ;)


Kirsikoiden kulta-aika on jo mennyt ohi, niitä kyllä tuli menneenä kesänä ostettua ja popsittua paljon tuoreena. Syksyn "kirsikaksi" kelvannevat ainakin kuvausrekvisiitaksi pihlajanmarjat, vaikkeivät nuo taannoin roska-auton puusta katkaisemat oksat enää kovin hyvin meidän parvekkeellamme viihdykään. Täytyy kytätä uusia maahan pudonneita oksia, niin saan uutta täytettä maljakkoon. :)

Otsikkoa miettiessäni päässäni alkoi soida tämä energinen Cherry Bomb, jota meidän pojat yhteen aikaan lauloivat ja soittivat innoissaan Guitar Heroa pelatessaan:


Nämä kirsikkapommit viedään tietysti Sukkasadon Perunalaariin, kaipa siellä pottujen seassa mahtuu pari kirsikkaakin pyörimään. :)

http://sukkasato.blogspot.fi/

Energistä viikonjatkoa sinulle! :)

20 kommenttia:

  1. Nythän sie komiat sukat oot tehny, noi on nätit kuin karamellit. Virkattu varsi antaa ihan uudenlaiseen ilmeen villasukalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minä kyllä heti tuon mallin nähdessäni ajattelin, että pakko tehdä nuo joskus.

      Poista
  2. Hauska malli, kun on yhdistelty virkkausta ja neuletta. Kirsikat ovat kyllä väreiltään ja maultaan aika herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näissä oli kyllä mukavan vaihtelevasti tekemistä, kun vaihdettiin välillä lajia.

      Poista
  3. Onpa ihanan väriset sukat! Virkatun pitsin ja neuloksen yhdistelmä on myös todella kaunis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pitäisi tehdä lisääkin tällaisia yhdistelmäsukkia.

      Poista
  4. Tosi sievät sukat, taisin itsekin katsella tuota mallia vähän sillä silmällä :)

    VastaaPoista
  5. Nätit sukat ja tuo väri on tosi kaunis!

    VastaaPoista
  6. Pakko kysyä kun jäi vaivaamaan... Miksi teelehtiä ei voi hävittää märkänä? :)
    Ja sukat ovat kauniit. t: Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sukan kehuista! :) Teelehtiasia ei oikeastaan liity näihin sukkiin mitenkään, siksi se olikin vain sivumainintana suluissa, joten jätän asian vaivaamaan sinua loppuelämäksesi. ;)

      Poista
  7. Hei,

    Kiva löytää sinun blogi täältä ja niin kivoja töitä! =D Etsin syysiltoihin ohjeita ja vinkkejä ja niitähän löytyi! Kaima =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No moi! :) Hauskaa, kun eksyit tänne, ja kiva kun uskalsit myös kommentoida! :) Toivottavasti sinäkin saat kivoja neuleita tehtyä syksyn aikana.

      Poista
  8. Upeat sukat. Kivasti yhdistyy neule ja virkkaus.
    Otsikosta tuli jo sellanen hiljanen mutu -tunne, että mikäs biisi tää olikaan ja linkki vielä vahvisti sen, että täähän oli tää biisi. Tosi hyvä sekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että joku tunnisti biisin! :) Tosin en minäkään tuota tietäisi, jolleivät lapset olisi sitä soittaneet/pelanneet.

      Ja kiitos sukkakommentista!

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)