Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, syyskuuta 18, 2014

Viikon pistot: Kevätpuro (3. viikko)

Kevätpuron äärellä jälleen, vaikka muuten ollaankin syksyisissä tunnelmissa. :)


Vesi on viimein alkanut virrata purossa. :) Yleensä tämän sarjan pistelyissä kolmannen viikon jälkeen olen jo saanut kaikki kahdella säikeellä tehtävät ristipistot valmiiksi, joskus jopa yhdelläkin säikeellä tehtävät, ja olenpa joissakin pistelyissä ehtinyt jo jälkipistotkin aloittaa. Nyt en ole vielä saanut edes kaikkia kahden säikeen ristipistoja valmiiksi, niiden jälkeen on siis vielä ne yhden säikeen ristipistot ynnä jälkipistot. Tähän malliin tulee todella tiiviisti noita pistoja muihin sarjan malleihin verrattuna, esimerkiksi tuon sisemmän kehyksen sisällä oleva alue tulee aivan täyteen ristipistoja, ja kuten kuvasta näette, vielä on aika paljon valkoista näkyvissä, eli pistoja on tiedossa runsaasti! Mutta sepäs vaan on mukavaa, mielelläni pistelen tätä vielä neljännenkin viikon ja vaikka vähän ylikin! :)

Ihanaa sekä sopivassa suhteessa reipasta ja leppoisaa loppuviikkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Tämä sarja on hillityn kaunis.
  Mikäs kiire valmiissa maailmassa? (kuten sanonta kuuluu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Juu, eihän tässä kiirettä ole, ja harvemmin käsitöitä kiireellä kannattaa tehdäkään. Päinvastoin, rauhallisesti eteneminen on mukavaa vastapainoa aikataulutetulle elämälle (vaikka oma arkeni onkin nykyään melkoisen hidasta muutenkin). Tuo tekstini oli lähinnä vastine eräälle viikon takaiselle kommentille, jossa arveltiin, että tämä pistely olisi jo kolmen viikon jälkeen lähes valmiina.

   Poista
 2. Pistelyjälkesi on kovin tasaista, siistiä ja kaunista. Olisi mielenkiintoista nähdä, millaiselta työsi näyttävät työn nurjalta puolelta. Miten päättelet langanpäät? Itselläni on mielestäni tasainen "ristipisto- ja kirjontakäsiala", mutta silti minusta tuntuu, etten saa nurjista puolista niin siistejä kuin ns. pitäisi.
  Levollista ja hyvää viikonloppua.
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En nyt tuosta tasaisuudesta niin tiedä, välillä tahtoo olla löysempiä pistoja, ja varsinkin toinen säie jää löysemmäksi kuin toinen, minkä huomaa siitäkin, että toisen säikeen loputtua toista jää aina useamman sentin pätkä katkaistavaksi. :)

   Nurja puoli on nurja puoli, sitä ei ole tarkoituskaan katsella. :) Aloituspään pujotan aina muiden pistojen lomaan (en siis tee solmua), tai jos kyse on työn ihan ensimmäisistä pistoista, niin koukkaan ne siten, että aloituspää jää niiden alle samantien. Lopetuspään pujotan myös muiden pistojen alta sinne, missä nyt sattuu olemaan tilaa. Isompia hyppyjä koitan myös pujottaa muiden pistojen ali, mutta jotkut parin sentin hypyt menen pujottamatta. Ei sinne nurjalle puolelle kukaan katso, joten miksi niistä pitäisi tehdä sen siistimpiä? :) Liinoissa voi tietysti olla vähän tarkempi, mutta ei niitäkään ole tarkoitus pitää pöydällä nurja puoli päällä päin, ja jos joku uhkaa kurkata liinan toiselle puolelle, niin saa nopeasti kepillä näpeillensä. ;)

   Poista
  2. "Nurja puoli on nurja puoli, sitä ei ole tarkoituskaan katsella." Yritän pitää tuon mielessä, kun täydellisyydentavoittelijana koetan saada nurjasta puolestakin siistin. ;-)
   Ehkei minulla kuitenkaan ole niin tasainen käsiala kuin olen kuvitellut; itsellänikin jää aina toisen säikeen jo loputtua toista leikattavaksi... Minäkään en tee solmuja, vaan pujottelen langan aloitus- ja lopetuspään muiden pistojen alle. "Hyppyjä" olen yrittänyt kokonaan välttää.
   Sari

   Poista
  3. Hypythän ei haittaa esim. tauluissa, kun se nurja puoli jää joka tapauksessa piiloon, mutta liinoissa tms. koitan hypätä pujottelemalla, varsinkin sellaisissa hypyissä, joissa hypätty matka on lyhyempi kuin jos lankaa katkaistaessa päättelisi lopetuspään ja sitten taas pujottaisi seuraavan aloituspään. Periaatteni kun on säästää lankaa kaikessa mahdollisessa, niillä vihoviimeisilläkin millimetreillä yritän vielä saada yhden piston tehtyä... ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)