Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, huhtikuuta 27, 2014

Bambuisia

Puuvilla(sekoite)lankojeni muuntaminen sytomyssyiksi jatkuu. Nyt olivat vuorossa Bambu-langat, joiden jämistä sain aikaan kolme myssyä.

Sytomyssyt 3 kpl
Tehty ajalla: 25.-27.4.2014
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen, erilaisin sovelluksin
Lanka: Novita Bambu vadelma (562) ja turkoosi (312)
Langankulutus: Vadelmamyssy: 45 g, Turkoosi myssy: 43 g, Kaksivärinen myssy: 51 g, yhteensä 139 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: Kaikki myssyt n. 55 cm
Muuta: Oysiin

Yksiväriset myssyt tein samalla mallilla, eli päälaella on pelkkiä pylväitä, sen jälkeen 10 kerrosta tuollaista shakkilautaa muistuttavaa reikäkuviota, sitten vielä yksi pylväs- ja yksi kiinteäsilmukkakerros reunaan.

Kaksivärinen myssy on raidoitettu pylväillä ja kiinteillä silmukoilla. Raidoituksessa on myös pientä kokokuviota elävöittämässä, se on saatu aikaiseksi ihan vain virkkaamalla pelkästään silmukan takareunaan. Muistelin samalla, että minulla oli tapana ala-asteella ja varmaan vielä pitkälti yläasteellakin virkata aina vain pelkästään silmukan takareunaan, koska olin aikoinaan pikkutyttönä tehnyt äidin käsityökirjan ohjeella joitain malleja, joissa virkattiin takareunaan, enkä sitten osannut oppia tästä tavasta poiskaan. Kiva tehokeinohan se on - varsinkin edestakaisinvirkkuussa, kokeilkaapa! - mutta ei sitä nyt ihan joka tilanteessa voi käyttää. :)

Muistanette minun kertoneen, että asetin itselleni kolme kriteeriä, joiden täytyttyä voin jälleen ostaa itselleni hieman lisää lankaa. Nyt ne kaikki kolme asiaa ovat toteutuneet, eli periaatteessa voisin suunnistaa huomenna lankahyllyille tai vaikka jo tänä iltana nettiputiikkiin. Voinnissani on kuitenkin tapahtunut tämän viikonlopun aikana käänne, joka toivottavasti jää tilapäiseksi, mutta jos kyseessä on pysyvämpikin olotila, niin se ei tiedä kovin hyvää käsityöharrastuksen jatkumiselle. Ehkä on nyt viisainta katsoa jonkin aikaa, mihin suuntaan tässä ollaan menossa, ja ostaa uutta lankaa vasta sitten, kun tiedän varmasti pystyväni ne myös valmiiksi käsitöiksi muuntamaan. Myssyjä uskallan toki aina aloittaa, pienet käsityöt kuitenkin valmistunevat, vaikka täytyisi pitää taukojakin välissä.

Hyvää uutta alkavaa viikkoa teille ihan jokaiselle! :)

8 kommenttia:

 1. Voi kunpa pääsisit pian takaisin käsitöiden pariin!

  Joskus nuo "väärin" tekemiset toimivat ihan hyvin, minun virkkuuni vain eivät toimi koskaan.Virkkasin lierihatun, joka saman tien venähti piloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki teen käsitöitä koko ajan sen minkä pystyn, mutta vain tietyillä rajoitteilla.

   Takareunasta virkkaaminen ei ole "väärin" virkkaamista, vaan sillä nimenomaan haetaan sellaista kohopintaista kuviota. Monissa ohjeissa nimenomaan neuvotaan virkkaamaan takareunasta, jos halutaan tietynlainen jälki. Esimerkiksi ihan ensimmäisissä ohjeesta virkkaamistani jutuissa tehtiin oikeastaan kaikki virkkaukset pelkästään takareunaan, sen vuoksi koin sen pitkään helpommaksi, vaikka tietysti taas toisenlaista pintaa halutessa täytyy ottaa ne molemmat reunat koukulle. Nyt sitten tuli tuo mieleeni, kun halusin jotain vaihtelua näihin myssyihin. Oli sen verran kivaa, että teen seuraavankin myssyn vastaavalla tavalla. :)

   Poista
 2. Toivon, että pääset vielä lankaostoksille. ,,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin toivon. Onneksi tilanne vaikuttaa tänään vähän paremmalta kuin eilen. :)

   Poista
 3. http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/2014/04/panta-ja-haaste.html
  HAASTOIN SUT MUN BLOGISSA :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Harkitsen vähän aikaa, jaksanko haasteeseen vastata.

   Poista
 4. Kivoja myssyjä! Toivottavasti vointisi on mennyt parempaan suuntaan.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)