Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, tammikuuta 16, 2014

Talvinen

Viime vuoden lopulla kun sain ristipistoliinan valmiiksi, aloin tietysti heti etsiä uutta pisteltävää. Käsiini osui yksi kanavatyö, jonka olen joskus saanut lahjaksi muistaakseni jossain netissä olleessa vaihdossa, mutta joka on jäänyt vain pistelemättä. En ole vuosikausiin kanavatöitä tehnyt muutenkaan, ristipistoista on tullut enemmän suosikkini. Mutta kun tuo nyt sattui sieltä pistelykorista käteen tarttumaan, niin samapa se oli tehdä. :)

Pisteleminen vei parisen viikkoa, siinä oli myös muutama päivä taukoa reissun vuoksi. Viikko sitten tein viimeiset pistot ja kiikutin samana päivänä vielä kehystämöön, kun olin muutenkin kaupungille menossa. Tänä aamuna sain sen hakea valmiina pois.

Talvinen kanavatyö
Tehty ajalla: 27.12.2013 - 9.1.2014 / kehystys valmis 16.1.2014
Malli & kangas: Painettu kanavatyöpohja
Langat: Anchor 128, 2233, 2220, 2140, 2144, 2232
Pistot: Puolipistoja
Koko: 13x14 cm, 57x63 pistoa
Viimeistely: Kehystys Taide ja Kehys Pekkala
Muuta: No, tulipahan tehtyä. :) 

Tämän työn mukana sain aikoinaan ihan muliinilankoja, joilla kirjotaan yleensä ristipistoja. Kanavatyöt olen puolestaan tottunut kirjomaan villalangalla. Mutta koska muliinilangat olivat mukana ja selkeästi tähän valittu, niin kirjoin tämän niillä käyttäen kaikkia kuutta säiettä (ristipistoissahan käytetään yleensä yhtä tai kahta säiettä). Minun mielestäni muliinilanka ei kyllä ole kovin hyvä kanavatöihin, jäljestä tuli todella epätasaista, pistojen välistä kuultaa paikoin pohja lävitse. Mutta jos tätä ei tihrusta ihan läheltä, niin menetteleehän tämä. :)

Ammattilaisen tekemä kehystys pelasti kyllä paljon, ei tätä ilman kehystä olisi viitsinyt edes blogissa esitellä. ;) Voin suositella lämpimästi Taide ja Kehys Pekkalaa, olen todennut sen Oulun parhaaksi kehystämöksi, kun suunnilleen kaikki olen käynyt testaamassa. Tämä oli jo siis toinen kehystykseni Pekkalalla, kun edelliseen olin niin kovin tyytyväinen.


Taulu päätyi meidän eteisen "kanavatyöseinälle". Näiden lisäksi olen tehnyt ainakin yhden muunkin kanavatyön, mutta se on äitini seinällä. Niin, ja ensimmäisen kanavatyöni kirjoin 6-7-vuotiaana, sitä tuskin on enää olemassakaan, se oli sellainen kolmella värillä kirjottu lasten pikkutyö. :) Nuo isommat taulut kirjoin joskus vuosituhannen vaihteessa, soikean malliset soittavat enkelit on tehty viime vuosikymmenen puolivälissä. Hiemanhan tuo pikkuinen taulu hukkuu noiden isompien keskelle, mutten nyt jaksanut alkaa miettiä parempaakaan sommittelua, joten olkoon tuossa. :) Jospa se ei kiinnittäisi niin hirveästi huomiota, eikä kukaan alkaisi sitä tutkia tarkemmin... ;)

Mukava kokemus oli vaihteeksi tehdä kanavatyökin, mutta kyllä minä edelleen suosin niitä ristipistoja. :) Niiden parissa jatkuu nyt talviset tunnelmat... Hauskoja pakkaspäiviä edelleen toivottelen teille kaikille! :)

14 kommenttia:

 1. Kuvasta ei huomaa lainkaan, että jostain pohja paistaisi. Tämän uuden vieressä on kirkkotaulu. Minkähän paikkakunnan kirkosta on kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kuvasta ei sitä huomaa, kun on otettu ilman salamaa, se jää silloin vähän "suttuisemmaksi". ;) Salaman kanssa en voinut kuvata, koska tuossa on lasi päällä. Kirkko on Raution kirkko, on nykyisin Kalajoen seurakuntaa.

   Poista
 2. Kaunis työ. Onnistunut kehysvalinta viimeistelee hyvän työn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kehysvalintaan olen kyllä tyytyväinen, kerroin kehystämön pojalle, minkä tyyppiset haluan, ja noita sovitettaessa tiesin heti, että siinä se on. :)

   Poista
 3. Kiva talvityö, sopii aikaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä jää kyllä ihan ympärivuotisesti seinälle. :)

   Poista
 4. Ihana pistely. Huomaan, että olet ennenkin ahetranut. Pitääkin aloittaa kanavatyö, minnulla olisi jo pakkaus ostettuna valmiiksi,

  VastaaPoista
 5. Nätti talvinen maisema ja kehykset on juurikin täydellisen väriset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sanoin heti kehystämössä, että haluan ruskeat kehykset, joissa on samaa sävyä kuin tuossa mökissä. Heti löytyi, eikä tarvinnut enää muita katsella. :) Kerran yhdessä toisessa kehystämössä pyysin sinisiä kehyksiä pojan syntymätauluun, enkä meinannut millään sellaisia saada, koska kehystämön täti ei tykännyt itse sinisestä... ;) Jäi ainoaksi asiointikerraksi silloin siinä paikassa.

   Poista
 6. Kaunis talvimaisema. Olen jäänyt kaipaamaan viikonpistelyt-blogausta. Siihen ehti viimevuonna jo tottua.
  Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on nyt niin pieniä pistelytöitä tekeillä, ettei niistä oikein saa "viikon pistot" -postausta, kun saattavat valmistua alle viikossa. :) Toisaalta tässä on ollut nyt vähän muutakin elämää välissä, että tällaisia viikkokatsauksia on ollut vähän mahdotontakin toteuttaa. Jossain vaiheessa, kun aloitan taas jotain isompaa ristipistoa, aion kyllä taas tehdä viikkokatsauksia. Mutta en aio tuntea syyllisyyttä siitä, jos ne jäävät tekemättä, koska käsityöt ja niistä bloggaaminen ovat kuitenkin minulle "vain" harrastus, ja kun täytyy tehdä valintoja ajankäytön suhteen, niin harrastukset jäävät välillä toiselle sijalle. Samoin keskityn mieluummin niiden käsitöiden tekemiseen kuin niistä bloggaamiseen, eli jos ei tunnu aikaa ja halua riittävän, niin kaikenlaiset "väliraportit" jätän mieluummin tekemättä kuin teen niitä pakon edessä. Uskon, että te lukijatkin tämän ymmärrätte. :)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)