Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, marraskuuta 17, 2013

Uusi Ulla :)

Uusin Ulla on ilmestynyt!

En ole itse vielä muihin neuleisiin tutustunut, mutta halusin tulla kertomaan sen, mitä olette saattaneet rivien välistä lukeakin:


Sieltä löytyy nyt ohjeeksi kirjoitettuna täällä blogissanikin jo aiemmin vilahtaneet Syyspihlaja-lapaset ja -säärystimet. Olkaa hyvä! :)

Nyt lähden tutustumaan Ullan tämänkertaiseen tarjontaan, menkäähän tekin! :) (tässä vielä linkki)

 

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Oli mukavaa kokeilla tällaistakin vaihteeksi. :)

   Poista
 2. Ihanat! (Ja ainoa malli, josta Ullassa tykkäsin..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, että tästäkin joku tykkäsi. :)

   Poista
 3. Minä en tajunnut mitään, vasta Ullaa selatessani bongasin, että hei, nehän ovat näköjään täälläkin :) Olivat kauniit ja toivat mukavaa vaihtelua muiden mallien joukkoon. Tykkäsin kovasti!

  Muutenkin olen pohtinut, että olisi kiva löytää joskus jostakin hyviä perusohjeita kirjoneuleisiin. Perusperiaatteen tiedän ja olen tehnytkin moisia, mutta kun on itse opetellut kaiken neulomisesta, välillä kaipaisi jonkun kokeneemman kokoamia "älä nyt ainakaan näin tee" -kokonaisuuksia :D Esimerkiksi itselleni eivät nuo langanjuoksujen sitomiset/kiertämiset olleet mitenkään itsestään selviä (että miten ne kannattaa tehdä) ja muutenkin hienosäätö on ollut hakusessa. Tämä avautuminen siis pohjustanee kysymystä, että jos satut tietämään netissä hyvää ohjetta tai osaat vinkata kirjaan, avosylin otan vastaan kaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja mallin kehuista! :)

   Garnstudion sivuilla on hyviä neulontatekniikkavideoita, kurkkaapa vaikka tämä: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=136&sort=2&thumbnails=on

   Tämäkin on sellainen juttu, jonka oppii vaan tekemällä. Ei siis niin, että katsoo yhden videon ja sen jälkeen osaa täydellisesti, vaan täytyy ottaa puikot käteen ja alkaa vaan tekemään. Kannattaa aloittaa helposta mallista ja edetä siitä vähitellen vaativampiin. Kirjoneuleet näyttävät yleensä epätasaiselta, mutta kun ne höyryttää tai pingottaa kosteana, niin epätasaisuudet katoavat. Minullakin kirjoneuleet ovat aina ihan ryppyisiä ennen höyrytystä. :)

   Poista
 4. Hienoa, että kaunis ohjeesi on näin kaikkien saatavilla! :)
  Tällainen ulla oli aivan uusi juttu mulle. Täytyypä käydä tutustumassa lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulla-verkkolehteä on julkaistu jo kymmenkunta vuotta. Kannattaa mennä sinne arkistoon, sieltä löytyy kaikki vanhatkin ohjeet lajiteltuina (esim. sukat, lapaset, päähineet...). Arkiston artikkeleista löytyy myös erilaisia tekniikkaohjeita esim. erilaisiin kantapäihin tai sukan neulomiseen varpaista alkaen. Mun mielestä yksittäinen Ulla-lehti harvoin tarjoaa mitään suurta ja mullistavaa, mutta tuo arkisto on loistava, kun se koostuu kaikista vuosien aikana ilmestyneistä lehdistä. Tuonnehan voi lähettää kuka vaan omia ohjeitaan.

   Poista
 5. Kiitti Mari vinkistä! Olenhan minä ullan sivuilla satunnaisesti käynyt. Tykkäsin tuosta sinun lapasmallista, on varmasti malliltaan lapsen käteen istuva. Minulle tulee mieleen tuosta karjalaiset kuviot, (sitä näkee mitä haluaa)Kivat, enempi pitäis kokeilla tuota päälle kirjontaa, ne on niin kauniita.Mistähän saisi yhden neulomispäivän lisää viikkoon, siis sen kahdeksannen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä vain Ullaa tutkimaan ja lapasmallia kokeilemaan! Tuotahan voi helposti suurentaa aikuisen käteenkin. Ajankäyttö on aina haasteellista, täytyy tehdä valintoja, mitä pitää itselleen tärkeänä ja minkä voi jättää sitten vähemmälle. Tai sitten täytyy tehdä niin kuin minä, että teen käsitöitä ja luen yhtä aikaa. :)

   Poista
  2. No siinä on tekniikka huipussaan, miten onnistut?!

   Poista
  3. Mulla on kirjateline, jossa pidän kirjaa, tai joskus saatan pitää ihan vaan pöydällä ja laittaa kännykän sivujen painoksi, että pysyvät auki. Käsitöitähän ei tarvitse katsoa, silloin tällöin tietysti pitää vilkaista, mutta siksi aikaa voi lukemisen keskeyttää. On itse asiassa helpomaa kuin tv:n katselun ja käsitöiden yhdistäminen, sillä sitä tv-lähetystä ei voi laittaa tauolle, jos tulee käsitöissä joku tarkempi vaihe! :)

   Poista
 6. Hieno, että ohjeesi on siellä Ullassa! Ja kiva ohje onkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minustakin on kiva, että viimein uskaltauduin sinne ohjeen laittamaan.

   Poista
 7. Onnea uudelle Ullan suunittelijalle

  VastaaPoista
 8. Ihailin ohjetta jo silloin, kun esittelit sen ensi kerran. Kokeiluun tuo täytyy ehdottomasti ottaa, kun saan ensin jonoa vähän lyhyemmäksi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)