Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 30, 2013

Syyskuun raporttia ja lokakuun suunnitelmia

"Syksyllä sataa ja lehdet puusta putoo, jotkut ne villasta sukkia kutoo."

Tällaista räppiä meidän kuopus on opetellut muskarissaan viime viikolla. Liekö muskariope seurannut Sukkasatoa, vai miten onkin onnistunut löytämään niin syksyä kuvaavan sanoituksen Vuodenaikaräppiin? :) Sukkaisissa merkeissä ollaan menty läpi ihanaisen syyskuun, ja sama linja jatkunee myös lempikuukauteni lokakuun ajan.


Syyskuussa valmistuivat:

 • 1.9. Angry Birds Sininen lintu -sukat (neuloen), langankulutus 54 g
 • 2.9. Angry Birds Punainen lintu -sukat (neuloen), langankulutus 82 g
 • 4.9. Miesten sukat (neuloen), langankulutus 192 g
 • 8.9. Raitapolvisukat (neuloen + virkaten), langankulutus 100 g
 • 9.9. Angry Birds -sukat (neuloen), langankulutus 110 g
 • 11.9. Angry Birds -sukat (neuloen), langankulutus 64 g
 • 13.9. Hopeatoffeesukat (neuloen), langankulutus 126 g
 • 15.9. Fredrika-sukat (neuloen), langankulutus 132 g
 • 17.9. Perhossukat (neuloen), langankulutus 131 g
 • 19.9. Bones-sukat (neuloen), langankulutus 113 g
 • 24.9. Domino-sukat (neuloen + virkaten), langankulutus 109 g
 • 28.9. Poikittain neulotut sukat (neuloen), langankulutus 74 g
 • 29.9. Perussukat (neuloen), langankulutus 111 g
 • 30.9. Syyspihlaja-säärystimet (neuloen), langankulutus 82 g

Lankaa kului syyskuussa 1480 grammaa, mikä on noin 200 grammaa vähemmän, kun tämän vuoden keskimääräinen langankulutus kuukaudessa. Voiko tästä siis päätellä, että sukkien neulominen on hitaampaa kuin isompien töiden? Selitys langankulutuksen vähyyteen voi löytyä myös muutamasta ohuesta sukkalangasta, joskin aika paljon olen tehnyt myös noita paksumpiakin sukkia tässä kuussa. Virkkaaminenhan puolestaan kuluttaa lankaa enemmän ja nopeammin kuin neulominen, ja kun en ole syyskuussa virkannut käytännössä lainkaan (muutamaa sukan reunusta ja koristetta lukuunottamatta), niin ehkäpä se selittää sen, että langankulutus jäi jopa alle kuukausittaisen tavoitteeni, joka on 1,5 kg.

Jostain syystä meille on myös kulkeutunut uutta lankaa tässä kuussa enemmän kuin ehdin kuluttaa, eli 1600 g. Mistä noita lankoja aina sikiää - ei kait minulla vain ole uros- ja naaraspuolisia lankakeriä sekaisin samassa lankakopassa? ;) Hämärä muistikuva on, että olisin ostanut taas kerran valkoista lankaa ja uittanut ne myös väriliemessä, eihän tässä viime kuukausina ole muunlaisia lankaostoksia tullut tehtyäkään. :D

Hävettää myös tunnustaa, etten ole pistänyt tikkuakaan ristiin ristipistojen suhteen, lankojen ristiin pistämisestä puhumattakaan. En vain ole kesän jälkeen onnistunut löytämään itselleni mitään maraton-illan tyyppistä ajankohtaa, jonka pyhittäisin pistelylle. Keskiviikkoillat eivät ainakaan tule kysymykseen, kun olen silloin huovuttamassa. Sitäkin on siis tullut tässä kuussa aloitettua, samoin kuin kehräämistä olen käynyt harjoittelemassa - ja kotona olen värjännyt. Melko lailla siis kaikennäköistä on mahtunut tässäkin kuussa käsityörintamalle, vaikka tuntuu siltä, että olen tehnyt koko kuukauden vain sukkia. :D


Lokakuun ajattelin jatkaa samoissa sukkaisissa merkeissä, joskin yhdet lapaset taidan tehdä välityönomaisesti ennen kuin käyn jälleen sukkalankalaatikon kimppuun. Siitä kopasta on vähentynyt ihan mukavasti lankaa kuukauden aikana, joskin on sinne tupsahtanut sitä lisääkin (yllättäen valkoisena, ja oikeastaan vähän väripadan kauttakin...). Jäljellä on aika monta ohutta sukkalankakerää, joille en ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa mallia. Yhdet poikittain neulottavat sukat on suunnitelmissa ja ainakin yhdet - ei, vaan kahdet - kärjestä aloitetut... virkkausta tulee ainakin yksiin sukkiin, kun vain osaisin päättää, minkä niistä ihanaisista langoista siihen malliin valitsisin. Ainakin yhdet Cookie A -sukat on listalla. Eiköhän niille langoille pian mallit löydy, tehdään pois ensin niitä lankoja, joille on jo jonkinlainen suunnitelman esiaste valmiina, ja luultavimmin sillä aikaa ne loputkin alkavat löytää itselleen Sen Oikean. Kovasti on siis pariutumista ilmassa: langat lisääntyvät omia aikojaan ja toisille langoille täytyy löytää kumppani sukkamallien joukosta. :D

Jotenkin minusta tuntuu siltä, että lokakuussakin saattaa ilmestyä meille lisää lankaa...  Sunnuntai 13.10. näyttää sille tapahtumalle hyvin otolliselta päivältä. ;) Kristallipallo näyttää minulle myös paljon värejä - langat taitavat mennä lokakuun puolen välin jälkeen uiskentelemaan. Kuulen myös veden lotinaa ja haistan mäntysuovan ja märän villan... Hei, taitaa tulla taas kerran aivan mahtava lempikuukausi! :)

Ihanaa, ihanaa ja vielä kerran ihanaa lokakuuta meille kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Syyssukkakavalkadisi upea! Jokaisessa jokin juju, josta huomaa, että lanka on löytänyt "sen oikean" tai päinvastoin, ja työn toteuttaja "hyväksyy avioliiton ennen sen solmimista". Ihania! . Alkuillan postauksesi pihlaja-lähikuva onnistunein, mitä olen koskaan nähnyt. Ja luomasi pihlaja-kirjoneulemalli sykähdyttää todella. Kuvittelen jo mielessäni, mitä kaikkea tähän sarjaan kehitätkään. Onnittelen jo nyt.
  - RIEMULLISTA LOKAKUUTA! (myös minun lempikuukauteni)
  Maijeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! :) Kauniita lokakuun päiviä sinullekin!

   Poista
 2. Hieno sukkasato viime kuulle. :) Syyspihlajat olivat jääneet huomiotta kokonaan multa. Todella kauniin väriset ja kuviosta tulee mieleen pihlaja. Mä tykkään pihlajasta, mutta keittiön ikkunasta saan ihastella vaahteraa. Se on toinen upean syys-väritysen saava puu. Ainoa heikkous tulee sitten haravointiaikaan... Mutta en murehdi sitä vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tein tuon Syyspihlaja-postauksen vain pari tuntia ennen tätä raporttia, joten siksi se saattaa jäädä uusimman tekstin varjoon. Halusin kuitenkin tehdä tämän kuukausiraportin ennen kuun vaihdetta, ja kun viimeinen käsityö valmistui vasta illalla, niin tulee sitten kaksi tekstiä tiheään peräjälkeen. Kerrostalossa on se hyvä puoli, että saa ihailla luontoa usein sellaisestakin perspektiivistä, jota ei muuten näe, esim. puiden latvoja voi katsella ylhäältä käsin - ja sitten ei ole sitä murhetta haravoinnista. :D

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)