Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, heinäkuuta 28, 2013

Mandariinimyssyjä

Sytomyssyn virkkaus on mitä parhain reissukäsityö. Virkkuukoukku kulkee käsilaukussa kätevämmin kuin puikot, eikä myssylangat yleensä vie laukussa juurikaan tilaa. Ohjettakaan ei tarvitse, kun teen näitä omalla perusmyssymallillani. Siksipä tässäkin kuussa on valmistunut aika monta myssyä tien päällä, osa on jo alkukuusta esiteltykin. Tällä kertaa vuorossa Mandarin Petit -langasta valmistettuja "mandariinimyssyjä":

Sytomyssyt 7 kpl
Tehty ajalla: 12.-27.7.2013
Malli: Perusmyssy päälaelta alkaen, eri sovelluksilla
Lanka: SandnesGarn Mandarin Petit korallinpunainen (4007), lila (5226), sininen (5936), tumma korallinpunainen (4006), turkoosi (6705), vaaleankeltainen (2002), vaalea lila (5314) ja vihreä (8514); Novita Kaste vadelma (540) ja persikka (250)
Langankulutus: 248 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: 55 cm, 56 cm ja 58 cm -kokoisia
Muuta: Oysiin

Punavihreä myssy (ylhäällä vasemmalla) syntyi jo reilut pari viikkoa sitten junassa, muut ovat tekeytyneet tällä viikolla bussissa. Kaikkiin on käytetty tosiaan Mandarin Petitin jämiä, paitsi viimeiseen myssyyn (raitamyssy alhaalla oikealla) laitoin lisäksi Novitan Kastetta. Jostain syystä tästä myssystä tuli reilusti isompi kuin toisista, vaikka samalla koukulla sekä silmukka- ja kerrosmäärillä virkkasin. Mutta onhan niitä päitäkin erikokoisia! :)

Näiden tekeminen oli kyllä hauskaa, kun piti yrittää keksiä tapoja upottaa viimeisetkin langanjämät ilman, että jää enää yhtään langanpätkää jäljelle, mutta lanka ei saanut myöskään loppua kesken. Kuvaa suurentamalla huomaatte esimerkiksi, kuinka sain kulumaan vihreän langan loppuun tuossa sinisessä myssyssä (keskirivi vasemmalla), tai mihin piilotin viimeisen metrin vaaleankeltaista (vinkki: alarivissä).

Lisää myssyjä on vielä tulossa tässä kuussa, vaikken enää liikekannalla olekaan. Vai lasketaanko kuntopyörä kulkuneuvoksi? ;)

Suloista sunnuntaita! :)

3 kommenttia:

  1. Ompa myssy poikineen syntynyt, kivoja:)

    VastaaPoista
  2. Nuo kauniit myssyt tuovat varmasti iloa monelle syöpää sairastavalle, mukava kun jaksat näitä tehdä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)