Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, heinäkuuta 27, 2013

Aurinko nousee, on Kastetta päässä...

Auringonpaisteella täytyy muistaa juoda riittävästi - ja pitää pää suojattuna!

Olen ottanut periaatteekseni virkata kaikki puuvillalankojen jämät sytomyssyiksi. Novitan Kaste-lanka tuntui kuitenkin hieman "kovalta" siihen tarkoitukseen, ehkä pehmeämpien lankojen kanssa raidoitettuna se voisi sytomyssyssäkin toimia. Kuitenkin tuota Kastetta jäi minulla aika reippaasti yli siksak-jakun valmistuttua, ja jakkua tehdessäni kovasti pohdiskelinkin, mihin nuo jämät käyttäisin, jos ne eivät sytomyssyiksi kelpaa. Vastaus oli hyvinkin lähellä: samalla aukeamalla siksak-jakun ohjeen kanssa oli virkattu lierihattu juuri samoista Kasteen persikan ja vadelman väreistä kuin itsellänikin oli jäämässä ylimääräistä. Alkoikin tuntua siltä, että pinkki kesätakkini ihan selvästi kaipaisi sopivansävyistä hattua kaverikseen...

Lierihattu
Tehty ajalla: 25.-27.7.2013
Malli: Novita Kesä 2013 nro 43; Kukan ohje kirjasta Myhrer & Brandal: Virkkaus - vanha konsti, uudet mallit
Suunnittelija: Lea Petäjä
Lanka: Novita Kaste vadelma (540) ja persikka (250)
Langankulutus: 129 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Oma pää (54 cm)
Muuta: Tulipas kiva! :)

Hatusta tulikin tällä ohjeella varsin jämäkkä, eli oli hyvä ratkaisu käyttää Kasteen jämät omaan hattuun. Joskin lankaa jäi vielä jonkin verran, ne taidan upottaa sitten sytomyssyihin raidoiksi. Tuo kukkanen ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen, mutta jotenkin tuo hattu tuntui tuollaista kaipaavan. Tämän myötä minusta taisi tulla ihan virallisesti "kukkahattutäti". :D


Ylemmässä kuvassa vilahtava pinkki kesätakki minulla on ollut jo parisen vuotta, mutta vasta tällä viikolla olen näemmä innostanut hankkimaan sen kaveriksi asusteita. Pinkit tennarit löytyivät maanantaina alennusmyynnistä, ja ovat olleet jo koko viikon käytössä. Nyt voin halutessani pukeutua pinkkiin päästä varpaisiin - kirjaimellisesti! :)

Olen ollut muutaman päivän ajan pois netin äärestä, ja sillä aikaa tänne on tullut ihan valtavasti kommentteja - lämpimät kiitokset niistä jokaisesta! Hauskaa, että olette nauraneet kanssani värjäysseikkailuilleni, se oli tarkoituksenikin, että värjäyspostaus naurattaa tai vähintäänkin hymyilyttää. :) Värjäys on niin hullunhauskaa touhua, että siitä on kaikenlainen totisuus kaukana. Suosittelen lämpimästi, jos kaipaatte iloa ja hassuttelua elämäänne! :)

Paljon kiitoksia myös siksak-jakun kehuista! Jakku jäi tosiaan samantien päälle ja on käynyt jo pyörähtämässä toisella puolen Suomeakin. Eikä varmasti jää sen käyttökerrat tähän.

Ihastuttavaa viikonloppua jokaiselle! :)

6 kommenttia:

 1. Hattuhan on mainio lisä tuon ihanan takin kanssa ja sit nuo pinkit tennarit, mahtavat,
  mukavaa viikonloppua uusissa hienoissa vaatteissa:))))

  VastaaPoista
 2. Hauska ja kivan näköinen kesähattu.

  VastaaPoista
 3. Taidat olla langanvärjäyksen Pelle Peloton ainakin kokeilujen määrästä päätellen. ;D
  Luovuus on ihanaa, kun sitä saa tehdä omia aikojaan, eikä lopputuloksen tarvi olla mitään tiettyä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis hattu ja tuo kukka sopii mainiosti siihen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!

  Sartsa sai kiteytettyä hyvin sen, mitä itsekin olen värjäämisestä ajatellut. Olen yleensä hirveän tarkka esim. värisävyjen kanssa, kun ostan lankaa kaupasta, mutta värjäysten kanssa on ihan eri juttu, niistä saa aivan vapaasti tulla just sitä mitä tulee. :) Sitä paitsi kaikki luonnosta saadut värit sopivat aina yhteen! Vaan sitten se hauskuus vasta alkaa, kun jonain päivänä katson, mitä värejä minulla onkaan ja alan niitä yhdistellä neuleeksi tai virkkuuksi... :D

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)