Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, toukokuuta 29, 2013

Kuvatonta

Postaus on nyt sattuneesta syystä kuvaton. Ajatuksissani oli laittaa tänne sellainen kiva kuvapläjäys, jossa olisi kerrankin ollut vain vähän tekstiä ja paljon kuvia. Reilut pari vuotta vanha kamerani päätti kuitenkin toisin. En ole tiputtanut tai kolhinut sitä, mutta kun laitoin sen tänään päälle, objektiivi jäi jumiin, eikä sitä saanut enää koskaan palaamaan takaisin. Huomenna lähden siis ostamaan uuden kameran. No, saanpa sitten samalla reissulla ostettua lapsen opettajalle uuden kukan - ostin hänelle jo yhden ruukkukukkasen kiitokseksi kuluneesta lukuvuodesta, tarkoituksena antaa se lauantaina opettajalle, mutta kukka ehti olla meillä vain muutaman tunnin, kun se kuolla kupsahti. Siispä huomenna uudestaan kaupoille, toivottavasti uusi kukka säilyisi lauantaiaamuun asti! ;)

Parvekekukillekaan ei kuulu kauhean hyvää, sillä pari tyyppiä on käynyt parvekkeella puhaltelemassa saippuakuplia yhden kukkalaatikon päälle, ja siitähän ne kukat eivät yhtään tykänneet, ovat nyt muuttuneet laikukkaiksi. En siis yhtään liioittele sanoessani, että kukat ja minä emme viihdy samassa taloudessa, vaikka tämä ei kyllä ollutkaan minun syytäni. Sen sijaan kuopukselta saamani äitienpäiväkukka nuukahti viikossa... sain sen kyllä vielä virkoamaan, mutta ei se välttämättä ihan köynnökseksi asti ehdi tänä kesänä kasvaa. ;)

Käsilaukustakin hajosi vetoketju, ja laukku päätyi sinne, minne kaikki entisetkin laukut eli roskikseen. Tämä laukku palveli minua sentään peräti puolitoista vuotta, mikä taitaa olla ennätys - yleensä laukkuni kestävät noin puoli vuotta. Enkä nyt siis puhu mistään "pikkulaukusta", vaan käsilaukku on minulla yleensä sellainen hieman kauppakassia pienempi, jonne pitää mahtua koko omaisuuden lisäksi myös riittävästi käsitöitä. Eilen illalla siellä taisi olla vähän turhan iso käsityö mukana kansalaisopiston kurssin infotilaisuudessa, joten ehkä vetoketju sanoi siksi yhteistyösopimuksen irti. Onneksi uusi laukku löytyi tuosta viereiseltä kirpparilta kahdella eurolla. :)

Tänään olen tehnytkin varsinaisen kirpparikierroksen. Kävin hakemassa tilityksen siltä kirpparilta, jossa meillä oli tavarat helppomyynnissä parin kuukauden ajan, toisin sanoen kirpparin pitäjät hakivat meiltä tavarat, hinnoittelivat ja laittoivat ne myyntiin sekä huolehtivat pöytien siisteydestä. Tuotto jaettiin 50/50. Eilen tuli sitten puhelu, että he joutuvat itsestään riippumattomista syistä lopettamaan kirpparin, joten kävin hakemassa rahat pois. Myymättä jääneistä tavaroista he maksoivat meille lisäksi vielä muutaman kympin, ja vievät ne sitten myyntiin toiseen toimipisteeseensä eri paikkakunnalle. Ihan mukavasti tuli kyllä rahaakin tuosta kirpparihommasta, sillä summalla päästään koko perhe jo kesälomareissulle. :) Vaikka tärkeintä oli tietysti päästä turhasta tavarasta eroon. Vaikka kun sitten se kamera otti ja hajosi, niin uuteen kameraan uppoaa taas rahaa, eli ei tässä rikastumaan pääse... ;)

Toiselta kirpparilta kävin etsiskelemässä kaikenlaista kivaa, mitä olisi tarkoitus värjätä ensi viikolla kolmena iltana kankaiden värjäyskurssilla. :) Yhden lakanan löysin eurolla, siitä ajattelin repiä useampiakin paloja värjäyskattiloihin upotettaviksi. Muutaman vaatekappaleenkin ajattelin värjätä, mutta kun omassa vaatekaapissa ei ole taannoisen kevätsiivouksen ansiosta mitään "väärän väristä" vaatetta, niin kirpparilta sitten ostin muutaman ihan tarkoituksella väärän värisen vaatteen eurolla tai parilla, niin pääsee kokeilemaan niihin värjäämistä.

Matkan varrelle osui vielä kolmaskin kirppari, josta löytyi esikoiselle vaatetta, ja neljänneltä kirpparilta löytyi sitten laukku ja vähän muutakin tarpeellista. Kaikki nämä siis meiltä parin kilometrin säteellä - mahtavaa asua alueella, jossa on monta hyvää kirpparia! :)

Kuumuus on niin tuskastuttavaa, ettei oikein jaksa tehdä mitään. Ja muutenkin on nyt tällä viikolla ollut näitä asioita hoidettavana, sekin vie voimia. Niinpä päätin tänään jättää ristipistomaratoninkin väliin, kaikki verhotkin on pakko pitää kiinni, niin ei täällä edes näe pistellä. Sitä paitsi tekeillä oleva neule olisi hyvä saada viimeistään perjantaina valmiiksi, niin käytän tämän illan sen tekemiseen. Ei siitä onneksi ihan hirveän paljon puutu!

Kirjastosta sain hakea tänään varaamani Dan Brownin Infernon. :) Olin varausjonossa toisena, joten sain kirjan ensimmäisten joukossa. Vaikka äänikirjana kesken oleva Harry Potterkin houkuttaisi, niin kyllä tuota Infernoa olen odottanut niin kovasti koko alkuvuoden, että taidan uppoutua nyt sen pariin, neule tietysti lukemisen kaverina. :)

Näistä kaikista minun piti tosiaan ihan parilla sanalla mainita ja antaa kuvien kertoa lopun, mutta aina tämä elämä ei mene niin kuin suunnittelee. No, seuraavassa postauksessa on sitten ihan uudella kameralla otettuja kuvia... saa nähdä, millaiseen kameraan tällä kertaa päädyn. Muilla ominaisuuksilla ei ole niin väliä, kunhan se olisi pinkki. ;) Tai turkoosi. Keltainenkin käy. Tai oikeastaan ihan sama värille, kunhan ei ole musta eikä hopeanvärinen. ;)

Viileämpiä ilmoja ja sadepäiviä hartaasti odotellen,

6 kommenttia:

  1. No voi noita kukkajuttuja! Itselle on joskus käynyt noin leikkokukkien kanssa, että kun avaa paketin, vain muutama ruusu on hyväkuntoinen.
    Onneksi olkoon hienosta summasta kirpparilta! Kun luin kirpparikierroksestasi, tuli sellainen olo, että pitänee varmaan itsekin viikonloppuna itsekin jossain kierrellä aarteita etsien.

    En ole huomannutkaan, että Brownilta on tullut uusi kirja. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Minäkin hankin käsilaukkuni kirppareilta. Nyt pitäisi taas löytää uusi. Onneksi vain sivuvetoketju on rikki, mutta muuten laukku on jo hieman nuhjaantunut.

    VastaaPoista
  3. Katse osui infernoon. Itse en malttanut jonottaa kirjaa ja ostin sen heti ilmestymispäivänä :D täytyy sanoa että brown teki sen taas ;)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Harry Potter-vinkistä! :) Vaikka kirjat olenkin lukenu ja leffat nähny, äänikirja toimii tosi hyvin neuleen kaverina. Nyt menossa Azkabanin vanki.

    VastaaPoista
  5. Minä en myöskään ole mikään viherpeukalo, mutta jotkut kukat vaan ovat niin sitkeitä, että säilyvät meilläkin. Säätiedotusta katsoessa huomasin, että Oulu taitaa olla yksi Suomen lämpimämpiä paikkoja tällä hetkellä. Meillä on ollut hiukan viileämpää eli juuri minulle sopivia kesäkelejä.

    VastaaPoista
  6. Itselläni on roiskevesitiivis Olympus ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Eihän se värikriteerejä täytä mutta siinä on hyvät ominaisuudet, esim. makro, kuvata käsitöitä.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)