Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, toukokuuta 30, 2013

Kuvallista

Edellisestä postauksesta puuttuivat kuvat, joten tässä postauksessa niitä on senkin edestä. Myös ne kuvat, jotka oli tarkoitettu edelliseen postaukseen, mutta pääsin ottamaan ne vasta tänään.Haaveissani oli eilen rikkoutuneen Canonin tilalle saada joku kivanvärinen uusi räpsintäväline, mutta Anttilan setä sai minut vakuuttuneeksi, että tämä ankean musta Olympus on paras valinta hinta-laatusuhteeltaan. Ei tässä muuta vikaa olekaan kuin väri. ;) Tuli sitten räpsittyä muutama testikuva... ;)


Näin kävi kukalle, joka piti ojentaa lauantaina pojan opettajalle. Ei säilynyt meillä hengissä kuin muutaman tunnin, ja vaikka yritin sitä virvoittaa henkiin, se päätyi tänään biojäteastiaan. Hei hei!


Onneksi uusi kukka löytyi tilalle - ja taustalla näkyvä kukka kouluavustajalle on vielä sentään hengissä. Tai no, poika saa itse päättää, kumpi lopulta päätyy opelle ja kumpi avustajalle. :)


Tosin kotona huomasin, että tästä uudestakin kukasta oli jo yksi kukka katkennut varresta kuljetuksen aikana. Ei hyvin mene näiden kukkien kanssa. ;)


Kamerassa toimii supermakro! :)


Mutta voi näitä kukkia vähän kauempaakin kuvata, nätiltä näyttävät silloinkin. :)


Parvekekukat ovat saaneet saippuakäsittelyn...


... onhan niitä saippuakuplia kiva puhallella...


... mutta ehkä jatkossa täytyy antaa tarkemmat ohjeet...


... puhalletaanko niitä kuplia kukkien päälle...


... vai yritettäisiinkö tähdätä vaikkapa parvekkeen kaiteen ulkopuolelle.


Supermakron lisäksi kamerassa on 10x-zoom, jota täytyi testata tähän meidän "merinäköalaan"... :)


... ja keittiön ikkunan takana kasvavaan koivuun. :)

 

Palataanpa kuitenkin vielä eiliseen postaukseen! Muistatteko, mitä kaikkea siellä kerroin?


Kerroin mm. hajonneesta käsilaukun vetoketjusta. Onneksi kirpparilta löytyi parilla eurolla näinkin hieno laukku tilalle. Siinä lukee enteilevästi "Paris"... Kysäisenkin ystävältäni tätä kautta, otettaisiinko tavoitteeksi, että lähdettäisiin Pariisiin ennen kuin tämä laukku ehtii hajota? ;)


Kirpparilta löytyi myös hame...


... ja hame...


... ja hame. Itse asiassa vielä neljäskin hame, mutta sitä en kuvannut, koska se pääsi kaappiin ja käyttöön ihan sellaisenaan. Nämä kolme aion uittaa väriliemissä ensi viikolla, siksi ne ovat näin vaaleita tällä hetkellä. :)


Myös tämä kirpparilöytö olisi ajatuksissa värjätä toisenväriseksi. Värikkäitä lopputuloksia sitten ensi viikolla! :)


Emmulin Kirsi oli nopea - tilasin tiistaina ja sain paketin tänään! :) Näitä on myös tarkoitus värjäillä, tässä on aidaa, pellavaa ja flobaa.

 

Infernoa luin eilen illalla noin 150 sivua. Dan Brown ei petä koskaan, kuten ei Tess Gerritsenkään. Molempien uutuuskirjat ovat sellaisia, että varaan ne kirjastosta jo kauan ennen ilmestymispäivää (heti, kun ovat hankinnassa ja varattavissa), ja sitten kyttään monta kertaa päivässä kirjaston sivuilta, että joko ne ovat saapuneet... ;)


Kuopus oli eilen retkellä ja poimi sieltä ämpärillisen voikukkia äidille. Näitä koitetaan vaalia maljakossa parvekkeella. :)

Helteestä huolimatta toivottelen hyvää loppuviikkoa - jokohan viikonloppuna viimein saisimme sadettakin?


9 kommenttia:

 1. Hienoja valokuvia ja hyvä kamera:)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ja ah niin ihanan kesäisiä kuvia.

  VastaaPoista
 3. Jahas, ei tainnut kauppias setä olla vakuuutunut sinun ostoideastasi :). Jouduin taannoin ostamaan työmaalle kameran, ja hain sen valokuvaliikkeestä. Sielläkin mies tiesi mitä myi, mikä oli loistavaa. Kyllähän minä sen olin todennut, että vanhalla kameralla ei saa hyviä kuvia esimerkiksi tietyissä valaistuksissa, ja lintuja ei tarvinnut kuvitellakaan kuvaavansa (selvisi että vanhassa kamerassa oli vaan kolminkertainen zoomi, ihmekös sitten :D ). Muttei minulla ollut taitoa sanoa ammattikielellä mitä siihen uuteen kameraan tarvittaisiin. Varmuudeksi otin vanhan kameran mukaan, ja aika nopsaan kauppias näki mitkä oli vanhan mallin heikkoudet.

  Nuo saippuakuplakukat - vaikkei ehkä ole tarkoitettu noin, niin niissä on silti jotain hyvin viehättävää. Kokeilepa ottaa supermakrolla kuvia terälehdistä, nehän ovat melkein kuin taideteoksia. Ja niin kai ne itseasiassa onkin!

  Millaisia kirjoja Gerritsen kirjoittaa? En ole mielestäni lukenut yhtäkään hänen kirjaansa, oma lukuharrastukseni on lapsen myötä jäänyt. Harmi, sillä olen ollut kirjojen suurkuluttaja.

  VastaaPoista
 4. Kutookutoo: Gerritsenin kirjat ovat trillereitä, alkupään tuotanto eräänlaisia sairaalatrillereitä, vähän Robin Cookin tyylisiä, mutta nykyinen tuotanto lähinnä raakoja murhia. ;) Hänen viides kirjansa "Kirurgi" aloitti sarjan, jossa pääosissa on rikosetsivä Jane Rizzoli sekä oikeuslääkäri (patologi) Maura Isles, he tavalla tai toisella ovat kytkeytyneet kirjojen juoneen. Gerritsen itse on lääkäri. Kirjat ovat ihan huippujännittäviä, niitä ei pysty laskemaan käsistään sen jälkeen, kun on ensimmäisen lauseen lukenut.

  VastaaPoista
 5. PARIIIIIISIIIIIIN!!!!!! Joko mennään? Viime lauantain lotto on tarkistamatta, joten eihän sitä tiedä, vaikka meillä ois matkarahat jo kasassa:D

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia ja nuo saippuakylvyn saaneet kukat eks ne vähän niinkuin kuulu kesään? Meillä niitä on ainakin pihalta löytynyt monta vuotta putkeen ;)

  VastaaPoista
 7. Onnea uudelle kameralle (ja käsilaukulle myös):)

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia ja hyvä kamera :)

  VastaaPoista
 9. Onnea uudelle kamerallesi! Ja paljon hyviä kuvia!

  Minäkin jouduin tyytymään viimeksi kameraa ostaessani mustaan vaikka olisin halunnut nätin punaisen. Mutta ne punaiset olivat ko. liikkeestä loppuneet ja myyjä vakuutti, että musta on parempi ainakin siksi, etteivät varkaat vie niin helposti mustia kuin värikkäitä kameroita. Värilliset menevät kuulemma paremmin kaupaksi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)