Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 25, 2013

Uuteen uskoon

Minä en ole kääntynyt uuteen uskoon, mutta pyöröpuikkoni ovat. ;)

Kevätsiivousvillitys on jäänyt jotenkin päälle, sillä jatkuvasti tuntuu löytyvän kohteita, joita voisi vielä laittaa paremmaksi. Pyöröpuikkojen säilytyshän on maailmankaikkeuden suurin ratkaisematon ongelma, mutta lauantaina pääsin jo askeleen lähemmäksi täydellistä ratkaisua. Neuletakin valmistuttua olin laittamassa neuleessa käyttämiäni pyöröpuikkoja takaisin kaappiin, kun yhtäkkiä:


Fiksuintahan olisi säilyttää pyöröpuikot niissä pusseissaan, joissa ne on ostettu. Mutta kun suurin osa puikoistani on kertynyt viimeisen 25 vuoden ajan mistä mikäkin, osa varmasti pöllitty äidiltä teini-iässä, kiikutettu keskeneräisen työn mukana opiskelija-asuntoon, ja jääneet sille tielle. Eikä joskus aikoinaan tullut mieleen, että noita puikkoja voisi olla joskus niin paljon, että niiden säilyttäminen olisi maailmanlaajuinen ongelma. Vasta ihan viime vuosina ostamistani pyöröpuikoista (joita ei ole montakaan) olen hoksannut jättää pakkaukset talteen, ja ne ovatkin tuolla omissa pusseissaan, kuten näkyy:


Muita pyöröpuikkoja olen säilyttänyt tähän saakka isoissa minigrip-pusseissa, yhdessä pussissa aina kymmenkunta pyöröpuikkoa. Ne vain tahtovat mennä aina solmuun, ja joka kerta puikkoa käyttäessä täytyy mitata puikon vahvuus ja pituus erikseen. Nyt laitoinkin jokaisen puikon omaan erilliseen pieneen minigrip-pussiinsa. Vielähän noista puikkojen päät törröttävät ulos, eli vähän isompi pussi olisi ollut käytännöllisempi, mutta ostin vastikään noita kaikkein pienimpiä pusseja pakatakseni niihin kirpparille menneitä korujani, ja nyt sitten hoksasin käyttää ylijääneet pussit näille pyöröpuikoille. Oikeastaan tämä pienempi pussimalli on siitä kätevä, että nyt pussit mahtuvat sopivasti niille varattuun jäätelörasiaan. :) Kaikkien pussien päälle olen kirjoittanut puikon paksuuden ja pituuden, ja ne ovat vielä kokojärjestyksessä tuossa rasiassa.

Vähän ku oon nyt tyytyväinen! :)

Rauhallista hiljaisen viikon alkua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Loistava idea! Minulla on puikkopussissa, mutta siinäkin on tuo koon tarkistaminen "vaivana" :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on just noin pyöröpuikot, olen säilyttänyt se niissä ostopusseissa kun en voi sietää sitä mittaamista ja arvailuja koosta ja pituudesta. Jotenkin niitä vain vuosien myötä määrällisesti tuppaa kertymään...

  VastaaPoista
 3. Rauhaisaa hiljaista viikkoa sinnekin. Täällä oli koululaisilla yllättävä vapaapäivä, kun koululla oli vesiputket aamulla jäässä, eikä vettä tullut pisaraakaan.

  VastaaPoista
 4. Minulla on semmoinen systeemi jo montaa vuotta. Samanvahvuiset pyöräpuikot(eripituiset myös) löytyyvät samasta minigrip pussista. Tosi kätevä kun etsii tietty vahvuus, helppoa löydä!! Sukkapuikot ovat kyllä kaiki samassa pussissa, mutta silti jokainen vahvuus omassa nipussa :-))

  VastaaPoista
 5. Tässä kerran järjestin arvonnan ja kyselin muilta pyöröpuikkojen säilytystä. Se on ongelma minullakin, kuin tuntui olevan muillakin. Tuo on hyvä idea! Kiitos idean jakamisesta!

  Hyvää hiljaista viikkoa!
  terveiset Lapin hankien rauhasta

  VastaaPoista
 6. Kateellisena katselen tuota sinun siivoustasi :) Itsekin järjestelin tavaroita viime viikonloppuna ja taas kerran totesin, että tavaraa on ihan liian paljon.

  Rauhaisaa pääsiäisen odotusta!

  VastaaPoista
 7. Ei voi kuin ihailla. Mukavaa Pääsiäisen odotusta.

  VastaaPoista
 8. Minullakin pitäisi keksiä joku hyvä systeemi pyöröpuikoille. Sinun systeemisi kyllä näyttää hyvälle!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)