Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, heinäkuuta 17, 2012

"Kukan kautta"

Toukokuisella työpaikan virkistysmatkalla Luulajassa löysin aivan ihanaa lankaa, Zauberballia väriltään "durch die Blume" eli "kukan kautta" tai "kukan läpi" (jos sen jotenkin yrittää suomentaa). Ihastuin niin väreihin, että ostaa pätkäytin heti kaksi palleroa tuota lankaa, ja vasta kotona verkkopankista visan tapahtumia tarkistaessani tajusin, että hupsista, tulipas niille taikapalleroille hintaa... ;) Kaupassa olin ajatellut, että teen langasta sukat, mutta en kertakaikkiaan raaskinut ajatella itselleni noin kalliita sukkia, koska sukilla on taipumusta jossain vaiheessa kulua puhki. Joten aloin suunnitella, josko tekisin tuosta huivin.

Etsiskelin huivimallia, joka toisi tuollaisen itsestäänraidoittuvan langan ominaisuudet parhaiten esille. Joskin tuossa on sen verran lyhyet värijaksot - sukkalankaahan tuo varsinaisesti on, eli ei siinä voi kovin pitkiä jaksoja olla sen vuoksi - että vähän mietin, miten se käyttäytyisi huivissa. Ehdin jo tulostaa itselleni Panache-huivin ohjeen Ullasta ja kaivaa sopivat puikotkin esille, mutta sitten näin Tulihan tehtyä -blogissa aivan ihanan South Bay Shawletten, ja siihen oli Terhi vielä ohjekaavionkin laittanut julki. Juuri tuollaista huivin ohjetta olin etsiskellytkin, sillä tykkään mieluummin virkata huiveja kuin neuloa, osittain varmasti siksi, että minua ärsyttää huivin neulomisessa se, kun niitä silmukoita on lopulta tsiljoona siinä puikolla, eikä sitä saa tekovaiheessa kunnolla leviteltyä ja katsottua, mitä tulossa on. Virkatessa on kiva, kun on vaan se yksi silmukka kerrallaan koukulla, jotenkin virkkaaminen sopii näihin isoihin töihin paremmin. Ja oikeastaan se sopii pikkuisiin töihinkin paremmin... tykkään virkkaamisesta enemmän, jos ette ole sitä vielä huomanneet. :)

Heti Terhin huivin nähtyäni printtasin hänen blogistaan ohjeen ja aloin samantien virkata huivia. Se oli siis rakkautta ensisilmäyksellä. Kiitos Terhille ohjeesta! :) (vaikka huivi ei siis olekaan hänen suunnittelemansa)

South Bay Shawlette
Tehty ajalla: 10.-17.7.2012
Malli: South Bay Shawlette, ohje Tulihan tehtyä -blogista 
Lanka: Schoppel-Wolle Zauberball durch die Blume (2079)
Langankulutus: 200 g
Virkkuukoukku: 3 mm
Koko: Leveys 150 cm, korkeus 77 cm
Muuta: Tykkään! Jämästä virkkasin kukan huivisoljeksi.


Luonnonvalkoinen talvimekkoni onkin kaipaillut kaverikseen huivia. Sopivaa ei ole tahtonut kaapista löytyä, sillä kaikki huivini ovat kokoa torkkupeitto ;) ja talvimekko on minimittainen, joten huivieni helmat tuppaavat ylettymään hameenhelman alapuolelle, mikä ei näytä hyvältä. Tämä huivi on juuri sopivan kokoinen, eli tätä varmaan tulen käyttämään tuon mekon kanssa vähän paremmissa tilaisuuksissa talvisaikaan tai syksymmällä.
 

Jämälankaa jäi sen verran, että sain juuri virkattua tällaisen pienen kukkasen huivisoljeksi. Kaikki lanka niistä kahdesta taikapallerosta tuli siis tarkkaan käytettyä! :)

Olen ollut taas muutaman päivän tosi huonossa kunnossa, maannut lähinnä sohvanpohjalla. Joku saattaa ihmetellä, miten jaksan kipeänä tehdä käsitöitä, mutta paljastan nyt salaisuuden:


Minulla on apulainen! ;) Hupsista heijakkaa, tämän huivin valmistamiseen on käytetty lapsityövoimaa... :O Tai oikeastaan lintutyövoimaa, sillä tässä nuppineuloja on irroittamassa tuttu hahmo Angry Birds Space -pelistä. ;)


Kun nuppineulat oli irroitettu, kuopus kysyi: "Äiti, milloin tehdään tätä taas uudestaan?" Täytyisi siis varmaan taikoa uusi huivi, että kuopus pääsee taas pingottamaan. Hauskaa, että edes toinen lapsi auttaa äitiä mielellään! :)

 

13 kommenttia:

 1. Ihana apulainen!
  Ja kaunis huivi.

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis huivi ja ne värit ovat makea. Apulainen oli todella ahkera :-), hienosti tehty

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi! Lanka sopii tuohon erinomaisesti. Kiitos, kun laitoit linkin ohjeeseen, sillä tuota voisi joskus yrittää kokeilla. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa viehättävä huivi! Vitsit kun pitää virkkaamisen olla niin hankalaa.
  Minä yritin aikoinani kovasti houkutella jälkeläisiä ompelemaan kappaleita yhteen, itse kun en lainkaan tykkää viimeistelystä. Arvannet, ettei onnistunut.
  Minulla on muuten uusi blogi, vuodatus heittäytyi toimimattomaksi juuri sinä ainoana kuukautena, kun minäkin ehtisin jotain tehdä ja postailla.

  VastaaPoista
 5. "Kukkien värisestä" huivistasi tuli erityisen kaunis-tykkään,tykkään !
  Mahtava apulainen sinulla :)

  VastaaPoista
 6. Huivistasi tuli kaunis, lanka oli oiva valinta tähän työhön!

  VastaaPoista
 7. Kaunis huivi ja hauska apulainen. Mutta alan olemaan jo huolissani sairastelustasi, ei hyvältä kuulosta.
  Pikaista paranemista!
  Minä odottelen vielä vähän aikaa vuodatuksen korjaantumista, sillävälin olen kehrännyt satoja metrejä lankaa.

  VastaaPoista
 8. No voihan simpura, miten tehokasta toimintaa täälä on harrastettu! Minulla on iskeny lomailufiilis koukku/puikkokäsiinkin... Hienoja mekkoja ja hempeetä huivia. A.B. näyttää kuvassa jopa hieman pelottavalta.

  VastaaPoista
 9. Kaunis huivi, eikä ihme, kun on hyvä apulainen:)

  VastaaPoista
 10. Kiva huivi.<3 Taidanpa ittekin virkkailla tommosen.

  VastaaPoista
 11. Kaunis huivi, joka sai minutkin tarttumaan virkkuukoukkuun ja tulossa puro batikista ja tico ticosta eli kahden huivin aloitus. Malli on todella viehättävä.
  -Armi-

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)