Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, marraskuuta 30, 2011

Marraskuun raporttia ja vuoden viimeisen kuun suunnitelmia

Mihin se marraskuu taas oikein mennä vilahti? Töiden parissa on ainakin aika sujunut rattoisasti, ja työmatkoilla on tullut noita kutimiakin kuljetettua mukana. Pystyssä on tässä kuussa kyllä ollut muitakin piikkejä kuin vain puikkoja, jos katsoo noita valmistuneita käsitöitä. ;)


Marraskuussa valmistuivat:

 • 2.11. Siililapaset (neuloen), langankulutus 64 g
 • 3.11. Siililapaset (neuloen), langankulutus 51 g
 • 6.11. Siililapaset (neuloen), langankulutus 52 g
 • 8.11. Siilikaulahuivi (neuloen), langankulutus 69 g
 • 12.11. Siilikaulahuivit 2 kpl (neuloen), langankulutus 168 g
 • 13.11. Norsun asusteet (virkaten), langankulutus 13 g
 • 14.11. "Siilipipo" (neuloen), langankulutus 61 g
 • 20.11. Siilisetti aikuiselle (neuloen), langankulutus 224 g
 • 22.11. Melonikirsikka-pitsisukat (neuloen), langankulutus 138 g
 • 23.11. Virkatut aurinkosukat (neuloen ja virkaten), langankulutus 119 g
 • 29.11. Kärki kiinni -sukat (neuloen), langankulutus 89 g

Koko marraskuun langankulutus oli vähän reilun kilon eli 1048 grammaa. Lankaa ostin 950 grammaa, joten hieman pienempi lankavarasto minulla on nyt kuin kuukausi sitten. :)

Tässä kuussa on tullut ristipisteltyä ihan kiitettävästi, vaikka itsellä olisi halu pistellä enemmänkin mitä ehdin. Yritän kovasti, että pistelisin joka päivä, mutta käytännössä se jää lauantai- ja sunnuntai-iltoihin, sen useammin ei kerta kaikkiaan riitä aika. Mutta parempi sekin kuin ei mitään. :)

Tässä siis tämän kuun edistyminen pistelyn saralla:


Tässä työssä on oikeastaan enää paras kohta pistelemättä, olen jättänyt sen tarkoituksella viimeiseksi. Mieli on tehnyt monta kertaa aloittaa tuota mielestäni kauneinta yksityskohtaa, mutta olen malttanut. Se siis tulee tuohon vasemmalle keskelle kuvassa näkyvän harmaan "pömpelin" päälle. Harmaa pömpeli on vielä vähän kesken, ja sitten pääsen tekemään sitä, mitä olen odottanut noin kahdeksan vuotta. ;) Kovasti yritän toteuttaa tavoitteeni, että tämä valmistuu vielä tämän vuoden puolella, mutta tiukille menee. En ainakaan usko, että ehdin kehystyttää ja saada työn seinälle enää ennen vuoden vaihdetta, ja minähän en laske työtä valmiiksi ennen kuin se on viimeistelty, eli väkisinkin taitaa mennä valmistuminen ensi vuoden puolelle.

Luultavasti vuoden viimeinen kuukausi meneekin sitten aika tavalla tämän pistelyn parissa. Jostain syystä innostun aina näin vuoden lopussa tekemään ristipistoja, viime vuonnakin tosi moni keskeneräinen pistely valmistui ihan vuoden viimeisten viikkojen aikana. Se johtuu varmaan siitä, että tähän aikaan vuodesta ei tahdo oikein olla iltaisin muutakaan tekemistä kuin tehdä käsitöitä, ja kun ei ole yleensä mitään akuuttia tulossa, että pitäisi kiireellä saada jotain tiettyä käsityötä valmiiksi, niin voi ihan rauhassa keskittyä itselle tuleviin ja kiireettömiin juttuihin. Tämähän se on parhautta käsityöharrastuksessa, että saa tehdä omaa tahtia ilman mitään "deadlineja". :)

En osaa siis sen kummemmin tehdä suunnitelmia loppuvuodeksi. Pistelen silloin kun ehdin, ja luultavasti joku pikkutyö kulkee aina matkassa bussissa. Itselle olisi kiva aloittaa vaihteeksi joku isompi neule/virkkaustyö, katsotaan mitkä on fiilikset ja mitä käsilaukkuun mahtuu matkaan. :) Bussimatkoja ainakin tulee olemaan töihin päin, sillä teen tulevana kuukautena normiarkitöiden lisäksi kolmena viikonloppunakin töitä, samoin olin viime sunnuntaina töissä, eli tulee sitten niillä reissuilla varmasti neulottua. :) Joskaan ei sitten niin paljon jää niitä käsityöhetkiä kotiin viikonloppuina. No, ehtii sitä sitten eläkkeelläkin tekemään käsitöitä, nyt on mukavaa olla töissä kun töitä on! Ja varsinkin nuo viikonlopputyöt on yleensä kaikkein hauskimpia, viime sunnuntaina meillä oli vuoden suurin alueellinen tapahtuma, ja ensi sunnuntaina on sitten minun työhön siunaaminen, mikä on taas itselleni enemmänkin juhlahetki kuin varsinainen työtehtävä, vaikka se työaikaa onkin. :) Eli senkin puolesta tuntuu olevan oikein mukava kuukausi tulossa, töitä ja käsitöitä vuorotellen, mikäs sen hauskempaa! :)

Oikein leppoisia ja rentouttavia käsityöhetkiä teille kaikille muillekin! :)6 kommenttia:

 1. Ihana tuo norsu ja sen asusteet ja toki muutkin työt. Mahdottomasti olet saanut aikaan kuukauden aikana!

  VastaaPoista
 2. Ihania !
  Ja aika eläin voittoista oli teidän marraskuu :)

  Kiitos taas kivasta kommentista.
  Vai olen minä jo melkein kuuluisuus siellä Oulussa :DD

  Mukavaa alkavaa joulukuuta !

  VastaaPoista
 3. Noi norsut on hauskoja. Mut noi Aurinkosukat <3. Mä oon ihan rakastunu niihin! Niin, niin ihanat.

  VastaaPoista
 4. Hauskoja aikaansaannoksia onkin!
  Kyllä meni tosiaan marraskuu nopsasti, ja kun kelit ovat tämmöiset kuin ovat (täällä ensilumi suli pois, ja nurmikko on taas vehreä), tuntuu epätodelliselta koko joulukuu...

  Sanomattakin lienee selvää, että tykkään kovasti tuosta pistelystä - siitä tulee upea!

  VastaaPoista
 5. Mukavia työ- ja juhlahetkiä töissä ja harrastuksissa.

  VastaaPoista
 6. Oletpa taas ollut ahkera, ihania töitä on puikoilta ja koukuilta pudonnut. Nuo siilit on tosi symppiksiä =)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)