Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, marraskuuta 29, 2011

Kärki kiinni :)

Nyt on kaikki värjäyskurssin aikana aloitetut sukat valmiina. Itsevärjätyistä langoista toki teen jatkossakin, mutta ei tarvi enää taakkanaan kantaa viime kuussa aloitettuja...

Kärki kiinni -sukat
Tehty ajalla: 15.10.-29.11.2011
Malli: Novita Sukkalehti 2011 nro L "Kärki auki -sukat" sillä erotuksella, että näissä on kärki kiinni
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Nalle Kool Aid -värjätty Ice Blue Raspberry Lemonade + Berry Blue, pohjana valkoinen (011)
Langankulutus: 89 g
Puikot: 3 mm
Koko: 38 (mulle)
Muuta: Ohjeesta poiketen siis kärki kiinni. Mun omat sukat. :)

Tosiaankin nimesin nämä Kärki kiinni -sukiksi, koska alkuperäisen ohjeen nimi oli Kärki auki -sukat, ja niistä törröttivät varpaat ulkona. ;) Minun varpaitani ei saa paljaiksi muulloin kuin suihkussa käydessä, eikä niissä kyllä ole kauheasti esiteltävääkään (aikoinaan parista varpaasta on lähtenyt kynnet ja niiden tilalle on kasvanut "pähkinät" - ette halua tietää asiasta enempää ;) ), joten minä en ala mitään avonaisia sukkia tekemään.

Vasen kuva on otettu salamalla, oikea ilman salamaa. Jospa niistä saa muodostettua yhdistettynä edes sinne päin olevan käsityksen siitä, miten ihanat nämäkin sukat ovat! :) Ja taas taatusti sellaiset sukat, joita ei ole muilla. Ja on ihan mun väriset... :)


Jottei lanka loppuisi kesken... Pyörähdin tänään tauolla Anttilassa ja päädyin ostamaan 8 kerää Isoveliä uuteen peittoprojektiin. Kohde on selvillä, mutta kerron sen teille vasta sitten, kun peitto on valmis. ;)

Värjännytkin olen, kuten kuvasta saatatte huomata, tällä kertaa Rooiboksella. Pohjana oli vitivalkoinen Nalle, ja lopputulos on tuollainen ternimaidon värinen hieman punertavankeltainen. Tuota katsellessa alkaakin tehdä mieli uunijuustoa - onneksi meille on luvassa ternimaitoa tammikuussa, joten pääsen tekemään juustoa (ja senhän teen vain siten, että kaadan ternimaidon uunivuokaan, paistan uunissa ja syön sellaisenaan ilman mitään mausteita tai lisukkeita - sokeri tai suola pilaa koko herkun ;) ). Niin ja saan varmaan ternimaidon mukana sitten sipulinkuoria, jotta voin kokeilla lisää värjäysjuttuja. Tuleekohan siitäkin ternimaidon väristä? :)

Tuolle Rooibos-Nallellekin on suunnitelma, siksi se pitikin pikaisesti eilen värjätä niillä Rooibos-pusseilla, mitä onnistuin biojätteestä kaivamaan ja yhden käyttämättömän pussiin raaskin siihen lisätä. Vaikka olisihan noita ollut, kun kyseessä sattuu olemaan heti veden jälkeen lempijuomani (tietysti maustamattomana, kuinkas muutenkaan :) ).

Palaillaan taas, kunhan jotain valmista on... paitsi että kuukausiraporttihan se taitaakin olla seuraavaksi vuorossa. :) Kiitos vierailustasi! :)6 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan kauniit sukat! Ja varmasti yksilölliset :)

  VastaaPoista
 2. Sukkien väri on todella kaunis.

  VastaaPoista
 3. Sipulinkuorilla tulee ihana voimakas murrettu syksyn keltainen, ei ehkä sinun värisi mutta mielestäni aivan ihana!! Ja helppo värjätä kun voi tehdä ihan tavallisessa kattilassa jota käytetään ruuanlaittoon.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! En itsekään osaisi pitää "varpaat auki" sukkia.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat ja kauniin väriset!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)