Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 28, 2010

Ma-ke

Maanantaista-keskiviikkoon on lomaprojekti sujunut jälleen aikataulun mukaisesti:


Maanantain ja tiistain osuudet eli luukut 19-20... (tuo oikeanpuoleinen on mun suosikkini ainakin tähän mennessä pistellyistä :) )


... ja juuri hetki sitten valmistunut luukku 21, joka piti kuvata erikseen, kun on eri rivillä kuin nuo kaksi edellistä. Kaikesta päätellen tässä on Maria.

Projekti on pysynyt aikataulussaan, vaikka välillä on jälkipistot menneet yli puolenyön seuraavan vuorokauden puolelle. Eilen olin tosi reippaana ja ehdin aloitella jo tämän päivän osuuttakin, elättelin jopa toivoa, että pääsisin aikataulussa vaikkapa vuorokauden verran edelle, niin voisi yhden päivän olla pistelemättäkin. ;) Vaan turha toivo, kaikenlaista sitä tuleekin sekoittamaan näitä rentoja lomailuhetkiä...

... kuten nyt vaikka tuo otsikon Make. Make niin kuin "tehdä" englanniksi. Tässä pistelyjen lomassa olen muistellut opiskeluaikojani, jolloin keskityin mieluummin käsitöihin, kun olisi pitänyt kuunnella luentoa tekijänoikeuksista. Mutta hei, jos kurssi järjestettiin perjantai-iltapäivisin ja suoritus oli hyväksytty/hylätty, ja hyväksytyn sai sillä, että oli kiltisti läsnä luennolla, niin eikö se suomeksi tarkoita sitä, että "jes, pari tuntia viikossa erinomaista käsityöaikaa pehmeillä penkeillä!" ;) No, elämä voi yllättää, ja se mikä ei tuntunut viisi vuotta sitten ajankohtaiselta, voi olla ajankohtaista tänään, ja niinpä sitten lomaviikkona, jolloin pitäisi istua pehmeällä sohvalla vain ja ainoastaan tekemässä käsitöitä, olenkin joutunut tavaamaan silmät ristissä tekijänoikeuslakia. Ja tänäänkin ihan kesken piston tekemisen puhelin soi tuntemattomasta numerosta, ja sen jälkeen menikin useita tunteja, ennen kuin taas otin pistelyn käteeni (itse asiassa vain siivotakseni sen pois siihen mihin se oli aiemmin päivällä jäänyt), ja huomasin, että neula törrötti kyllä just sellaisessa asennossa, että siinä oli juuri ollut aikomus työntää pisto läpi. ;) Joskus nuo puikotkin jäävät pöydälle niin, että silmukka on ehditty puoliksi kiepauttaa puikolle, kun onkin tullut eteen jotain tärkeämpää, joka on vienyt kaiken huomioni useiksi tunneiksi. Onneksi nuo tenavat on jo sen verran isoja, että uskaltaa melkein jättää jo käsityöt ainakin hetkeksi vartioimatta. Vaan ihan hauskaahan se on, että elämä välillä yllättää ja tulee eteen asioita, joihin ei ole millään tavalla osannut varautua. :) Ehtii niitä käsitöitä sitten tehdä myöhemminkin, ainakin vähän aikaa kerrallaan. Jollei sitten käsitöitä tehdessä ala kaikenmoiset asiat pyöriä mielessä, ja sitten ei malta keskittyä vaan pitää nousta tekemään sitä, mikä mielessä pyörii, kuten tänä iltana kävi. Ihme, että olen tänään yleensä ehtinyt mitään pistellä, on tässä ollut taas sen verran vauhdikas päivä, vaikka ihan vaan kotona olen ollut! ;)

Saisikohan huomenna vietettyä maratonin verran eli neljä tuntia pistelyjen ääressä? Jos ei ihan putkeen niin vaikka pätkittäin? Yritetään ainakin! :)

Toiveikasta torstaita teille! :)

12 kommenttia:

 1. Mahtaa siitä tulla ihana joulukalenteri. Oikein odotan, että näen sen valmiina.

  VastaaPoista
 2. Suloisia kaikki, mutta tuo Maria on ihana :)
  Vietä nyt vähän lomaakin.
  Ensiviikolla alkaa vasta marraskuu !

  VastaaPoista
 3. Voin lohduttaa, että vaikka kuinka aktiivisesti olisit opiskeluaikana sitä luentoa kuunnellut, et kuitenkaan enää siitä mitään muistaisi. Eli ei mennyt käsityöaika hukkaan. ;) Ihania töitä!

  VastaaPoista
 4. Voi miten ihana tuosta kalenteristasi tulee.

  VastaaPoista
 5. Minä myös odotan innolla valmista joulukalenteria; näyttävät nuo osat niin kauniilta.

  Yleensähän se käy niin, että 'minkä taakseen jättää, sen edestään löytää' tai ainakin minulle on käynyt niin useamman kerran. Tosin ovathan tekijänoikeudet voineet hiukan muuttua opiskeluajoistasi ja siinä tapauksessa hukkaan olisi kuuntelu mennyt.

  VastaaPoista
 6. Hauska idea pistellä joulukalenteri :)

  VastaaPoista
 7. Ai että, ihailen sinnikkyyttäsi näiden lomaprojektien kanssa :)!

  VastaaPoista
 8. Täälä yks tyhmä, jolta on menny varmaan jotain ohi, kysyy, että mitä tuon pistelyn pohjakangas on, vai onko tuossa langassa jotain erikoista, kun näyttää että se koko juttu jotenkin kuultaa. Vai onko se vain kuvassa?
  Meinaatko saada joulukalenterin valmiiksi ajoissa? Vaikka onhan se joulu joka vuosi. :D

  VastaaPoista
 9. Sartsa: Se on plastic canvasia eli perforoitua paperia. Toisin sanoen A4-kokoinen muovinpalanen, jossa on reiät valmiina pistelyä varten. :) Sitä on tuossa edellisessä postauksessani esillä, kun ostin sitä lisää.

  Juu, aattelin ottaa kalenterin käyttöön 1.12. Tai siis pojat ottaa sen käyttöön. Kaksi "luukkua" vielä tekemättä ja kalenteripohjassa jokunen pisto + viimeistely.

  VastaaPoista
 10. Ymmärrän tunteen, kun on juuri päässyt vauhtiin ja joku tulee keskeyttämään. Se on todella ärsyttävää, ainakin minusta.

  VastaaPoista
 11. Arvokas ja kaunis kalenteri siitä tulee.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)