Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, elokuuta 27, 2010

Musiikki, kirjat ja ristipistot :)

Eilen oli torstai. Torstaihan tarkoittaa samaa kuin ristipistomaraton. Vaan jos ihmisellä on illaksi buukattu opettajainkokous, niin miten siihen saisi yhdistettyä ristipistomaratonin? No, ei ehkä mitenkään, kokoukseenkin lähti mukaan koukkuamistyö. :) Sen sijaan ajattelin, että kun minulla oli iltapäivällä jokunen tunti vapaata, niin käyttäisin sen ristipistoiluun. Vaan kroppa oli sitä mieltä, että ristipistoilun sijasta sellaiset puolentoista tunnin päiväunet olisi parempi idea. Ja hyvä idea olikin, jaksoipahan sitten olla terävänä kokouksessa. :) Joten ennen päiväunia sain juuri ja juuri pisteltyä puoli tuntia, päiväunien jälkeen toisen puoli tuntia, ja kokouksesta palattuani pääsin pistelyn ääreen noin 22.30 illalla ja pistelin vähän yli puolen yön. Että paljonkohan siinä sitten tuli pistelyaikaa lopulta, kun pistelyn lomassa vähän lueskelin blogeja ja hoidin juoksevia asioita. ;)


Ennen pistelyn aloittamista oli tilanne tämä eli tavoitteenani oli ainoastaan saada tämä valmiiksi. Siksi siis sinnittelin sinne puolen yön paremmalle puolelle, että saatoin nukkumaan käydessäni jättää tällaisen työpöydälleni odottamaan uutta aamua:


Perjantaipäivälle jäi sitten kehystyshomma. Ja se olikin melkoista ähertämistä, kun yritin tavalla jos toisellakin. On kuulkaa hivenen haastavaa kehystää tällaista työtä, jota kiertää pistelty neliö, nimittäin pienetkin vinksahdukset näkyvät kehyksessä heti. Kehystyspuuhissa katkesi vielä viulun kielikin, onneksi oli "varakieliä". ;) Kielen vaihtaminenkin hoitui näpsäkämmin kuin oikeaan viuluun, niitäkin on tullut vaihdeltua aikanaan paljonkin. Päiväunet kutsuivat kyllä tätä kehystäessäkin, mutten antanut periksi ennen kuin raamit olivat paikoillaan. Sitten kyllä otin nokoset, menikin jo alkuillan puolelle. Että pitääkin väsyttää juuri silloin, kun olisi mielenkiintoista tekemistä! ;)

Lopputulos:

Music&Books
Tehty ajalla: 21.-27.8.2010
Malli: Little House Needleworks: Music&Books
Kangas: Permin 28 ct pellava "Sandstone"
Langat: DMC 300, 310, 433, 434, 435, 729, 3051, 3052, 3857, 3865
Pistot: Risti- ja jälkipistoja
Koko: 63x63 pistoa = n. 11,5x11,5 cm
Viimeistely: Tauluksi, 14x14 cm kehys Ikeasta


Tämä on ensimmäinen Little House Needleworks -mallini, jonka olen pistellyt, ja taitaa olla ensimmäisiä LHN-hankintojanikin. Tämän ihanampaa pientä taulua ei voisi ollakaan, sillä tässähän yhdistyy kolme suurinta intohimoani. :) Jos joku miettii, että mikä ihme se kolmas onkaan, niin postauksen otsikko paljastaa senkin. ;)


Meidän pianon päällä on tähän mennessä ollut poikien 1-vuotiskuvat rivissä, kummastakin pojasta on kolme kuvaa. Vaan nyt niitä on tiivistetty toiseen laitaan, ja toinen laita alkaa vähitellen täyttyä näillä musiikkiaiheisilla ristipistoilla. Saa nähdä, milloin syrjäyttävät poikien kuvat kokonaan... ;)


Vai olisiko näin päin parempi? Noiden kahden taulun järjestys nimittäin. Huomaatteko muuten näissä kahdessa mitään muuta yhteistä kuin että ovat molemmat musiikkiaiheisia? :) Kangashan on molemmissa tauluissa sama, ei mitenkään tarkoituksella, mutta tuo kangas on kertakaikkiaan vain niin hyvän väristä, juuri sopivan neutraali, lämpimän vaalea sävy, sopii niin moneen! Saa nähdä, moneenko työhön tuo kangaspala vielä riittää, vaikka onhan noita vaaleahkoja kankaita toki kaapit pullollaan muitakin. ;)

Kiitos teille, jotka olette käyneet ostoksilla edellisen postauksen Käsityökirppikselläni! :) Siellä on vielä kaksi kirjaa ja yksi ristipistomalli tarjolla... :)

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille! :)

13 kommenttia:

 1. Todella kauniit taulut olet pistoillut !
  Olen samaa mieltä että tuo pohjan väri on nätti.

  VastaaPoista
 2. Kiva taulupari!
  Hyvin käy valkeat kehykset tuohon viimeisimpään, pitääpä pitää mielessä, omani aion pistellä joululahjaksi.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäinen järjestys on parempi, ainakin tästä kulmasta katsottuna. :) Music & Books -työ on hivenen isompi (tai ainakin kehysten aukko on isompi) joten on minusta symmetrisemmän näköinen, kun se on tuolla tavalla vähän taaempana ja pienempiaukkoinen kehys vähän enemmän etualalla. Ja tämä on sitten vain minun mielipiteeni, joku toinen voi olla toista mieltä. Ihana työ joka tapauksessa, ja hyvin sopivat yhteen varsinkin tuossa ensimmäisessä asetelmassa! ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pistelyt! Kauniita molemmat.

  Olen Helin kanssa samaa mieltä järjestyksestä :). Puhtaan valkoinen on värinä varmaan sen verran hallitseva, että sopii taustalle. ..ja tämäkin on vaan minun mielipide :-).

  VastaaPoista
 5. Minustakin ensimmäinen järjestys on parempi. Nopeastihan sinä tuon pistellyiksi sait.

  VastaaPoista
 6. Ihana pistely!
  - Juu, ja nyt, kun olet kirppiksesi pitänyt, niin johan sitä varastoa sopii taas täydennelläkin?

  VastaaPoista
 7. Pappi puikoissa: No ei sitä varastoa nyt aivan heti sovi täydennellä, kyllä tämä kirppiksen järjestäminen on ollut enemmänkin taloudellinen pakkotilanne, joten tänne ei ihan vähään aikaan ostella lisää käsityötarvikkeita...

  VastaaPoista
 8. upeita pistelyitä. Miulla meni taas kerran maratooni ohi. Mutta en mie vois kuitenkaan kuvia näyttää. Niin pistelen vaikka sitten tänä iltana. :)

  VastaaPoista
 9. Kivalta näyttää pistely ja kehystys on hyvin osunut kohdalleen! Varmaan tosiaan vaikea saada kehystettyä niin, ettei reunus vinksahtele.

  VastaaPoista
 10. Tosi nätti tuli, vau!!! Joku tekee sellaisen myös ;)
  Tuo on kyllä kaunis malli ja tuo kangas sopii siihen tosi hyvin!

  Musiikkia rakastan myös, itse en osaa soittaa, mutta yksi tytöistäni soittaa kitaraa. Kirjoja olen aina rakastanut, ennen lapsia luin tosi paljon, nyt en ehdi, mutta toivottavasti taasen josku on aikaa siihen... Käsityöt kun ottaa oman aikansa :)

  VastaaPoista
 11. Kivan näköiset nuo pistelyt vierekkäin, nättejä molemmat mallit!

  VastaaPoista
 12. "Hyvältä näyttää, niinku kuuluuki..."
  Olen ollu tänään jo ihan jäässä, vaikka olen selvästi ylipukeutunein tuola kadulla.

  VastaaPoista
 13. Taulut on hienot ja aihe myös, vaikka en musiikki-ihmisiä olekaan. Tyylikkäitä. Eka järj. parempi :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)