Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, elokuuta 25, 2010

Käsityökirppis :)

Edellisessä postauksessa vähän tuumiskelin, josko pistäisin noita itselleni tarpeettomia käsityökirjoja myyntiin. Ja eikun tuumasta toimeen! :) Vaikka onkin ihan kiva omistaa erilaisia käsityökirjoja ja -tarvikkeita, niin vielä kivempi on, jos ei perheen tarvitse mennä nälkäisenä nukkumaan... Siispä ostakaa, ostakaa! :D

Kaikki myytävät tavarat ovat uusia tai uudenveroisia, jollei toisin mainita. Hintoihin lisätään postikulut painon mukaan, ja jos ostat useamman jutun, niin laitan tietysti samaan pakettiin ja postikulut määräytyvät sen mukaan.

Halutessasi ostaa jotain, jätä tämän postauksen kommenttilaatikkoon viestiä, mistä olet kiinnostunut, jolloin muut kävijät tietävät tämän tuotteen olevan sinulle varattu. Sen jälkeen laita minulle sähköpostia osoitteeseen: marska_77 at yahoo piste com , niin selvitellään maksu- ja osoiteasiat.

Ensin kirjallisuutta:

TAITO TEHDÄ ILO ONNISTUA
WSOY 2008
296 sivua
Kovakantinen
Kieli: Suomi
HINTA: 20 e + postikulut 4,30 e (= 24,30 e) VARATTU!

"Kirja sisältää tilkkutöitä, kirjontaa, huovutusta, neulomista, virkkausta, koristemaalausta, pajunpunontaa... lähes kaikkia eri käsityötekniikoita. Kaipaavatko huonekalusi uusia irtopäällisiä, lipasto uutta maalia tai puutarha köynnöstukia? Tee villasukat ja nukke vaikkapa lahjaksi tai ryijy omalle seinälle. Sinun ei tarvitse osata edes alkeita, kaikki tarvittava tieto ja ohjeet löytyvät kirjasta ja voit kokea tekemisen ja onnistumisen riemua."
 (teksti lainattu kirjan takakannesta)

Kirjan osastot:
 • Ompelu
 • Tilkkutyöt
 • Paperityöt
 • Neulonta
 • Koristelu- ja maalaustekniikat
 • Kirjonta
 • Posliinin koristelu
 • Huovutus
 • Lelut
 • Ryijy ommellen
 • Olkityöt
 • Solmeilu
 • Pajutyöt
 • Virkkaus
 • Kuivakukkatyöt
 • Tekstiilihuolto
Tämä kirja on muuten kustantajalta tällä hetkellä loppuunmyyty, ja näkyy uutena maksavan n. 47 euroa. Ja tämä minun myymäni kappale on ainoastaan pari kertaa selailtu, eli uusi!

Raija Pesu & Nina Mattila: 
ISOÄIDIN KAUNIIT KÄSITYÖT
WSOY 1999
4. painos
112 sivua
Kovakantinen
Kieli: Suomi
HINTA: 13 e + postikulut 4,30 e (= 17,30 e)  VARATTU!


"Vanhat ristipisto- ja kirjontamallit ovat osa kansanperinnettämme, jota on vuosien mittaan tallennettu myös museoihin ihailtavaksi. Miten siirtää aiheet ja mallit yhä uusille sukupolville - ja säilyttää ne vielä käytössä?

Kirjassa on esitelty nelisenkymmentä perinteistä suomalaista ristipisto- ja kirjontatyötä ompeluohjeiden kera. Mallit ovat aikaisemmin julkaisemattomia vuosien 1900 ja 1940 väliltä. Vuosikymmeniä säilytetyt työt ovat tekijöidensä kalliita aarteita. 

Sinulla on nyt mahdollisuus ottaa tämä kansallisperintö uuskäyttöön ja siirtää sitä tuleville polville. Mallit voit tehdä oikeassa koossa tai soveltaen niitä erilaisiin koristeluihin."
   (teksti lainattu kirjan takakannesta)

Tämä kirja on ollut minulla tosi pitkään hyllyssä, ja selailtu tätä on tietysti jonkin verran, mutta on ulkoasultaan ihan uudenveroinen. Tästäkin on painos loppunut ja kustantaja harkitsee uutta painosta; tätä on uutena myyty n. 27 e hintaan.

Maria Ullvin: TYYNYT JA LIINAT KODIN PIRISTEENÄ
Kustannus-Mäkelä Oy 1999
44 sivua
Kovakantinen
Kieli: Suomi
HINTA: 8 e + postikulut 2,80 e (= 10,80 e)

"Kodin ilmettä on hauska ajoittain uudistaa. Se onnistuu pienilläkin keinoilla. Ehkäpä uudet koristetyynyt sohvaan ja tuolinpäälliset, jotka sointuvat verhoihin tai pyöreä pöytäliina, jonka reunaa koristaa kaunis röyhelö. Tuntuuko niiden tekeminen vaikealta? Tässä kirjassa on ohjeita ja vinkkejä moniin käyttökelpoisiin malleihin, joita on helppo tehdä itse. Kirjassa neuvotaan miten tyynyihin ommellaan koristereunoja, applikaatioita, tupsuja ja nappeja, miten tehdään irrotettava ja pestävä tuolinpäällinen röyhelöllä tai ilman sekä miten ommellaan pyöreitä ja suoria pöytäliinoja erilaisin koristein. Tikattujen tablettien ja silityslaudan suojuksen teko käyvät kädenkäänteessä. Ohjeita soveltamalla voi myös suunnitella omia malleja."
(teksti lainattu kirjan takakannesta)

Tätäkin kirjaa olen vain harvakseltaan selaillut, eli uudenveroinen on, vaikkakin "vanha". Mallit ovat kyllä ihan ajattomia! Kirjaa ei taida nykyisin saada enää mistään, eli eräänlainen harvinaisuus tarjolla! :) 

  Lauren Turner: THE GLORIES OF CROS STITCH
Over 25 designs celebrating the beauty of our world
Cima Books 2000
128 sivua
Kovakantinen
Kieli: Englanti
HINTA: 15 e + postikulut 4,30 e (= 19,30 e)

"This exciting collection of original sampler designs, looks to both traditional influences - the garden, the home and nature - as well as contemporary - the heavens, astrology and the signs of the Zodiac. Each of leading cross-stitch designer Lauren Turner's vivacious and colourful samplers is accompanied by a large-scale chart with easy-to-read symbols, comprehensive instructions and each design is illustrated with beautiful, specially commissioned photography."
(teksti lainattu kirjan takakannesta)

Kirjan sisältö
 • Celestial spheres
 • House and home
 • Nature
 • The garden
 • Alphabets
Kirja on englanninkielinen, mutta mallit ja työohjeiden piirrokset niin selkeitä, että ilman kielitaitoakin pärjää tämän kanssa! Aiheena on Taivaankappaleet (aurinko, kuu, tähdet...), Koti (mm. kissoja ja koiria, taloja...), Luonto (kukkia, kasveja, eläimiä...), Puutarha (lintupönttöjä, mehiläispesä, kasveja...) ja Aakkoset (isoja ja pieniä aakkosmalleja sekä risti- että jälkipistoilla tehtäviä). Enimmäkseen mallit ovat "samplereita", eli niissä on kuvia ja tekstejä. Minusta tässä kirjassa onkin parasta nuo aakkosmallit, niitä olen tästä napannut useaan eri työhön.

Tätä kirjaa on käytetty jonkin verran juuri aakkosmalleihin, mutta päätin kuitenkin pistää tämän nyt tarjolle, vaikka onkin ollut minulle hyödyllinen kirja. Ulkoasultaan on uudenveroinen. Suomesta tätä tuskin saa, eli sikäli on varmastkin "harvinaisuus".

Sitten myyntiin vielä muutama ristipistomalli ja ristipistopakkaus:

Stoney Creek Collection: Noah's Sub
Ristipistomalli (ei sisällä tarvikkeita)
HINTA: 8 e + postikulut 1,05 e (= 9,05 e)

Upea ja iso ristipistotyö! Pistot ovat tässä ainakin kokonaisia ristipistoja, puolipistoja, jälkipistoja ja solmupistoja, saattaa olla muutakin. Ohjeet englanninkieliset. Lankojen koodit Anchorille, DMC:lle ja J&P Coatsille.

Tätä mallia en ole itse tehnyt, eli on ainoastaan maannut kaapissa pari vuotta koskemattomana. Etsii hyvää kotia itselleen. :) Tässä näkyy olevan hinta $14,95 ja esim. Casa Ceninassa tätä myydään n. 13 e:lla - minulta tämän saa hiukkasen edullisemmin. :)

Tonttu-joulukortti
Ristipistopakkaus
Sisältää: Mallin, kankaan (18 ct aida), langat, korttipohjan ja kirjekuoren; ei sisällä neulaa
HINTA: 2 e + postikulut 0,75 e (= 2,75 e) VARATTU!

Tämä on siis ihan koskematon ristipistopakkaus, sen verran olen pakkausta avannut, että kurkkasin onko sisällä neulaa vai ei. :) Tästä tekaisee kyllä yhdessä illassa kivan joulukortin jollekin!

Joulukortit
Ristipistopakkaus 
AVATTU/OSITTAIN KÄYTETTY, HUOM!
Sisältää: Mallin, kankaan kahteen korttiin (14 ct aida), langat kahteen korttiin, kaksi korttipohjaa, kaksi kirjekuorta
HINTA: 2 e + postikulut 1,05 e (= 3,05 e) VARATTU!

Pakkaus on alunperin sisältänyt tarvikkeet yhteensä viiteen korttiin. Olen tehnyt kaikki kuvassa näkyvät kortit kertaalleen eli kolme korttia, mutta tässä pakkauksessa on jäljellä vielä tarvikkeita kahteen korttiin, ja mallit löytyvät tietysti kaikkiin kolmeen. Varmuudella lankojen pitäisi riittää vielä ainakin enkeliin ja kelloon, tontusta en mene takuuseen. Langat on lajiteltu jo valmiiksi, koska niitä on käytettykin. Pakkaus ja korttipohjat ovat vähän nuhjaantuneet, mutta ainakin kangas ja langat ovat vielä ok kunnossa ja mallistakin saa selvää. :)

"YLLÄTYSPUSSIT" = 3 kukkakuvioista liinaa
Ristipistopakkaukset
Eivät sisällä värikuvaa valmiista lopputuloksesta, mutta värimaailmaa voi päätellä hieman noista lankojen väreistä
Sisältävät: Mallin, kankaan (11 ct aida), langat, neulan
Aiheet: 
Ylh. vas. Joulutähti
Ylh. oik. Vaaleanpunainen vähän unikonnäköinen kukka
Alh. Vaaleanpunainen tähtimallinen / liljamainen kukka
HINTA: 4 e /kpl + postikulut 1,05 e /kpl (= 5,05 e)
tai jos ostat kaikki kerralla yhteishinta 11 e + postikulut 1,50 e (= 12,50 e)  KAIKKI KOLME VARATTU!

Näitä ostaessasi ilmoita selkeästi, haluatko kaikki pakkaukset vai vain yhden ja jos haluat yhden, niin onko se "Joulutähti", "Unikko" vai "Lilja". HUOM! Olen aika huono kasvien tunnistaja, etenkin jos yritän tulkita mustavalkoisesta ristipistomallista kukan lajikkeen, mutta tämän paremmin en osaa kukkia kuvailla, koska näissä pakkauksissa ei ole koskaan sitä värillistä mallikuvaa ollutkaan.

Nämä liinapakkaukset ovat ihan koskemattomia, sen verran olen pakkauksia avannut, että tarkistin, sisältävätkö neulan. Jos kuvasta ei käy ilmi värimaailma (klikkaa kuvaa suuremmaksi), voit pyytää minulta myös lisäkuvia sähköpostitse. "Joulutähden" värit ovat hyvin jouluiset eli lämmintä punaista ja vihreää. "Unikon" värit ovat lämmintä vaaleanpunaista, punaista, vihreää, keltaista ja vähän mustaa. "Liljan" värit ovat kylmempiä vaaleanpunaista, punaista, sinistä, vihreää ja vähän keltaista ja ruskeaa.

---

Siinä kaikki myytävät tällä erää! :) Toivottavasti saan tällä konstilla vähän tilaa romahtamaisillaan olevaan kirjahyllyyn ja ylitsepursuavaan ristipistolaatikkooni... ;) Eli kommenttia tähän viestiin ja sitten mailia marska_77 at yahoo piste com , jos siis olet ostoaikeissa. :) Kiitän ja kumarran mielenkiinnostanne!

5 kommenttia:

 1. Minä kyllä haluan tuon Isoäidin kauniit käsityöt. :)

  VastaaPoista
 2. Mulle noi 3 yllätyspussia ! Lähetän mailia sulle.
  PÄIVI

  VastaaPoista
 3. Ottaisin molemmat joulukortit. Jos vaikka jonakin vuonna saisi ne tehtyä:D

  VastaaPoista
 4. Minua kiinnostaisi kirja taito tehdä ilo onnistua.

  VastaaPoista
 5. HEI! Saitko sähköpostini siitä LHN:n mallista? Se lähti jotenkin tökkien ja rupesin epäilemään, että onko tullut perille, kun et ole vastannut, vai olenko hätäinen?!?
  Jos ei tullut, niin laitatko hinnan ja muita tietoja s-postilla: ta piste helmi ät pp piste inet piste fi
  Toivottavasti saamme yhteyden toimimaan!!!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)