Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 25, 2009

Pitkästä aikaa - ristipistoja! :)

Päätin eilen osallistua pitkästä aikaa ristipistomaratoniin. Minulla kun on aina torstai-iltasin töitä, niin olen viimeksi voinut maratonille osallistua joskus loppukesästä. Syyslomalla unohdin ja viime torstaina olin neuletapaamisessa, joten nyt kun oli aikaa, niin otin itseäni niskasta kiinni ja kaivoin ristipistot esille. Tässä on kyllä muutenkin tullut pitkä tauko pistelyyn, sillä viimeksi olen tehnyt ristipistoja joskus 3,5 kuukautta sitten! Minkäs sille voi, kun ei vain ole huvittanut...

Ristipistomaratonin virallinen aikahan on torstai-iltaisin klo 18-22. Eilen illalla ehdin tuon ajan puitteissa pistellä puolitoista tuntia klo 18-19.30. Sen jälkeen oli lasten iltatoimien aika, mutta päätin sitten vielä jatkaa virallisen maratonajan jälkeen niin pitkään, että tuli se 4 tuntia täyteen, eli noin klo 22.30-01.00 pistelin vielä lisää. Vatsani kipuili ja kiukutteli muutenkin siihen malliin, ettei nukkumisesta olisi tullut mitään, eikä tullutkaan ennen kuin aamuyöstä ja aamusta, joten sama oli sitten vaikka valvoa pistelyn ääressä. Pistelyseurana katselin virtuaalikirkosta jouluyön messua, joka tuli vaihteeksi Kiimingin kirkosta. Yleensä nuo virtuaalikirkon lähetykset ovat tulleet Tuomiokirkosta, ja pakko kyllä todeta, että tuo Kiimingin kirkon lähetyksen tekninen toteutus ei ollut yhtään samaa tasoa, mitä olen tottunut Tuomiokirkon lähetyksiä katsomaan. Kamerat oli nakattu vain jonnekin nurkkaan, josta näkyi suunnilleen kirkon seiniä ja kattoa, ja kirkkokuoron laulaessa sain tuijotella kuorossa laulaneiden kahden konservatorioaikaisen opettajani kaljuja. ;) Joten kun näkymät olivat mitä olivat, niin oli hyväkin keskittää katseensa ristipistoihin. ;)

Joulukalenteria pistelin, ja lähtötilanne oli klo 18 tämä: 

Ja jälkimmäisessä kuvassa sitten lopputulos neljän tunnin pistelemisen jälkeen. Ensimmäisen puolentoista tunnin aikana sain tehtyä yhden langallisen verran keltaisia olkia sekä paimenen sauvan, yöaikaan pistelin sitten tuota paimenen hahmoa.Ei ihan valmistunut tämä kalenteri tälle joululle, vaikka vuoden alussa sellainen vakaa aikomus olikin. Noita kalenteriin tulevia irrallisia hahmoja oli tarkoitus pistellä kaksi per kuukausi, mutta sain pidettyä tahdin yksi per kuukausi aina syyskuulle saakka, jolloin koko ristipisteleminen tökkäsi. Hahmoja on siis valmiina yhdeksän 25:stä. Itse kalenteria olen saanut tänä vuonna ihan kohtalaisesti pisteltyä. Pinta-alallisesti tuosta on suuri osa jo täytettynä, mutta tuon numerosarakkeen yläpuolelle tulevassa seimikuvassa on tietysti suurin työ. Vaikka eilinen osoitti, että jos pistelisin tätä joka päivä sen samat neljä tuntia päivän aikana, niin varmasti koko kalenteri olisi kuukaudessa valmis. Saisiko tämän valmiiksi kenties jo ensi jouluksi? Pitänee ensi vuonna koittaa vähemmän heilutella puikkoja ja koukkua ja enemmän ähertää neula kädessä. ;) Nyt, kun olen saanut neulelankavarastoanikin vähän järjellisimpiin mittoihin, niin voisi alkaa tuota ristipistovarastoa pienentämään. Toisaalta, pistelyt vaativat sen verran keskittymistä, ettei niitä voi tehdä samalla kun vaikkapa lukee blogeja, enkä kyllä bussiinkaan niitä ota mukaan, siihen on sitten neule tai virkkuu parempi. Mutta jos sattuisi olemaan edes vähän enemmän pistelyintoa ensi vuonna kuin tänä vuonna, niin voisi jotain näkyvää saada aikaiseksikin...

Tänään on taas vähän väsyneempi olo kuin eilen, sillä viime yönä tuli valvottua vatsakipujen kanssa. Mutta kunhan päätä ei ala särkemään, niin aina pienen väsymyksen ja mahaoireilun kanssa jaksaa. Ja eiköhän tämäkin aikanaan lopu, tuskin enää ensi vuoden puolella tämä sama tauti jatkuu. :)

Pyhien jatkoja vaan itse kullekin säädylle! :)

9 kommenttia:

 1. Ihana! On mielenkiintoista nähdä tuo valmiina,, varmasti hyvin kaunis.

  Pyhien jatkoja sinullekin !!

  VastaaPoista
 2. Hieno tapa viettää jouluyötä!

  VastaaPoista
 3. Kunpa mahasi paranisi, voisit nauttia täysillä näistä vapaistasi kivan perheesi kanssa!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisen näköinen kalenteri valmistumassa. Joulurauhaa ja hyvää mieltä sinulle perheinesi!

  VastaaPoista
 5. Hyviä joulunajan jatkoja sinne! Toivottavasti olo tokenee pian. Minä olen täällä vielä aika heikko muista syistä, mutta kyllä oli ihana päästä jouluksi kotiin - on se vähän toista kuin tuijottaa tk:n valkoista seinää... :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä sinulla on ihan mieletön tuotanto ollu taas kuluneena vuonna, kun tota sivussa olevaa kuvasarjaakin kattelee. Onhan se kyllä nähty jo tässä vuoden mittaankin, mut kun näkee peräkkäin, niin tuntuu suuremmalta määrältä.
  Mukavaa loppuvuotta ja paranemisiin!

  VastaaPoista
 7. Onpa kiva nähdä ristipistoja täällä taas! Mukavalta näyttää tuo kalenteri kyllä, kiva nähdä valmiina sitten joskus :) Jospa pistelyinto palautuisi ensi vuonna!

  VastaaPoista
 8. Juu, nämä joulujutut kerkiävät ihan varmasti sitten jollekin joululle, kun se sentään onneksi tulee joka vuosi :). Kaunis tämä alku jokatapauksessa. Jännä nähdä, millainen siitä tulee!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)