Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, joulukuuta 27, 2009

Me teimme sen silmät kimmeltäen... :)

Paljon ois aihetta lapsella kiittää. :)

Vatsatauti on taakse jäänyt muisto vain. Viime yö meni vielä kipuillessa ja valvoessa, mutta aamulla oli oireilu loppunut. Täytyy tässä vaiheessa todeta, että oli kirjaimellisesti paska joulu. ;) Mutta vaikka South Parkin tunnettu jouluhahmo Mr. Hankey vetelehtikin meidän jouluvieraanamme, itselläni oli ihan hyvä mieli. Vointikaan ei mennyt heikoksi, kuten yleensä vatsataudin aikana, vaan jaksoin ihan touhuta normaalisti, ainoastaan öisin tuo vatsa sitten valvotti, mutta olen saanut onneksi nukkua päiväsaikaan. :) Että ei ihan paskaksi mennyt joulunvietto kuitenkaan. ;)

Joulunpyhät sujuivat meillä ihan tässä tavallisia juttuja touhutessa: käsitöitä, nettisurffailua, poikien leikkimistä ja normaali päivärutiineja. Kotona siis oleskelimme, kun ei minnekään muuallekaan päässyt; kuntosali taisi olla ainoa paikka, jossa mieheni pääsi pariin otteeseen avainkortilla piipahtamaan aattona ja joulupäivänä. "Jouluruuat" eli kilon kalkkunarulla, perunamuusi ja Atrian valmisrosolli riittivät aatoksi ja joulupäiväksi tasan neljälle aterialle, ja tapaninpäivänä siirryimme jo arkiruokiin eli pakasteseitiin. :) Arkisempi ruoka maistuikin lapsille paljon paremmin, ja kieltämättä kyllä meille aikuisillekin, etenkin kun minunkin ruokahaluni alkoi palata. Tämä oli kyllä varmasti elämäni paras joulu. :) Nautin just tällaisesta, kun en tehnyt mitään ennakkovalmisteluja, emmekä muutenkaan viettäneet joulua tavallista pyhäpäivää kummemmin. :) Oli vapauttavaa huomata, että joulun tulo ei riipu minun tekemisistäni tai tekemättä jättämisistäni, vaan se tulee joka vuosi sellaisena kuin tulee, myös vaatimattomiin oloihin. Kyllä minusta ainakin tuntui ihan joululta - miltä sen sitten ikinä pitäisikään tuntua. Tänä vuonna se tuntui tällaiselta, ensi vuonna ehkä toisenlaiselta. :)

Kysyin tapaninpäivän iltana esikoiseltani, oliko hänen mielestään hyvä joulu. "Oli", hän vastasi. "Mikä sinusta oli parasta joulussa?" kysyin. Hän vastasi: "Meidän rakkaus." :)

Niinpä. Tuota tärkeintä asiaa ei voi ostaa eikä paketoida lahjapaperiin. Sen osoittamiseksi ei tarvita erityistä juhlapäivää, vaan rakkaus on läsnä jokaisena arjen hetkenä. Lapseni vastaus antoi minulle vahvistuksen siitä, että jatkan edelleen arjen ilosanoman hehkuttamista. :) Onnea on osata arvostaa vuoden jokaista päivää tasavertaisesti, nauttia jokaisesta elämän hetkestä, oli sitten arki taikka juhla. Rakkauden osoittamiseksi ei tarvita lahjoja, kortteja tai onnen- ja jouluntoivotuksia. Riittää, kun on läsnä toisen ihmisen elämässä. "Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta" on pelkkää sanahelinää, jos ei ole kertaakaan vuoden aikana pysähtynyt kysymään toiselta: "Mitä sinulle kuuluu tänään?" Juhlapäivinä on helppo hymyillä ja halailla, mutta onko valmis olemaan läsnä tavallisena arkipäivänä, jolloin ei välttämättä elämä ole yhtä hymyä? Muistamiset tuntuvat toki hyvältä merkkipäivinä ja jouluna, mutta vielä paremmalta tuntuu, kun tarttuu lähimmäisen käteen sellaisena hetkenä, jona hän vähiten osaa odottaa. :)

Lapseni on opettanut minulle myös toisen tärkeän asian. Hän pitää huolen siitä, että halaamme toisiamme vähintään kerran päivässä. Joka päivä hän tulee jossain vaiheessa päivää luokseni ja sanoo: "Äiti, me ei olla tänään vielä halittu." Ja sitten se asia pikaisesti korjataan. :) On ihanaa, että saan ainakin 365 halausta vuodessa lapseltani. :) Niin arkena kuin pyhänäkin.

Näistä mietteistä sitten arkisiin askareisiin. Paitsi että tauti on selätetty, myös yksi käsityö on valmistunut:


Jämälankakassi
Tehty ajalla: 22.-26.12.2009
Malli: Isoäidinneliöt
Lanka: Novita Tennessee luonnonvalkoinen (010), vihreä (381) ja lohenpunainen (552), Circulo Classic vaaleanpunainen (3301), violetti (6394) ja vihreä (ei vyötettä), Novita Kotiväki luonnonvalkoinen (010) ja vihreä (381)
Langankulutus: 191 g
Virkkuukoukku: 3,5 mm
Koko: n. 30 x 30 cm
Muuta: Kassi syntyi tehdessä sen mukaan, miten lankaa riitti.Kassi on molemmilta puolilta erilainen, joten tässä myös toinen puoli. Aluksi aloin tehdä tätä niin, että virkkasin joka palan uloimman reunan valkoisella, mutta onneksi sitten yöllä sängyssä pyöriessäni orastavan mahataudin kourissa tein pieniä päässälaskelmia, että valkoinen lanka ei tuohon riitä. Niinpä toiselle puolelle keskimmäisten palasten reunoihin tuli lohenpunaista ja toiselle puolelle vihreää. Palaset yhdistin aina uloimmalla kerroksella toisiinsa, ja loppuvaiheessa vaati melkoista suunnittelua ja sommittelua ja ennakointia, että sai langat riittämään sopivasti.Kaikki varatut langat upposivat kassiin, ainoastaan kuvassa näkyvät pätkät jäivät jäljelle. :) Noista ainoastaan tuo pisin lohenpunainen pätkä saattaa vielä päätyä jonkun heijastinkukan keskustaksi, mutta kahdesta muusta pätkästä ei taida olla kuin apulangaksi peukalontekoon. ;) Ihan ei kaikki varatut langat riittäneetkään, vaan yhteen isoäidinneliöön jouduin ottamaan vihreää Kotiväkeä Tennesseen kaveriksi. Hieman ovat eri värisävyä ja Kotiväkeä tietysti virkkasin sitten kaksinkertaisena, mutta eroa ei juurikaan huomaa, jollei osaa just sitä tiettyä neliötä sillä silmällä tiirailla. Myös luonnonvalkoista Kotiväkeä jouduin ottamaan kaveriksi kassin sankoihin, sitäkin siis virkkasin kaksinkertaisena. Onneksi oli noita Kotiväkiä samoissa väreissä mitä Tennesseetäkin jäljellä! :)Virkkausrinkiin vie kassin tie. :)

Me teimme sen silmät kimmeltäen... kuten laulelen otsikossa. :) Selätin vatsataudin, iloitsin vaatimattomista puitteista joulunpyhinä, sain kassin valmiiksi... ja saavutin lankalaihdutuskuurini tavoitteen! :) Lankavarastoni on siis pienentynyt tänä vuonna yli 10 kiloa! :) Vielä en julista lopullista grammamäärää, paljonko se vuoden aikana on pienentynyt, sillä onhan tässä vielä viisi päivää tätä vuotta jäljellä, jolloin voi tapahtua vielä vaikka mitä. Ehkä jokunen käsityö vielä valmistuu, ehkä repsahdan lankahyllyjen ääressä ja kannan kymmenen kiloa lankaa kotiin ennen vuoden vaihdetta... ;) No ei vaines, jälkimmäiseen en usko itsekään, mutta en nyt ihan aio peukaloitakaan jäädä pyörittelemään, joten jotain käsityötä laittanen tässä vielä työn alle. Valmistuu sitten ennen vuoden loppua tai ei. :) Sitä ennen aion kyllä selvittää yhden sotkeutuneen lankakerän... ;)

Seesteistä sunnuntaita ja viehättäviä välipäiviä kaikille! :)

21 kommenttia:

 1. Ihanat kassit JA KIVA BLOGI PALAAN KYLLÄ TAKAISIN

  VastaaPoista
 2. Nätti kassi, ihan kesä tulee mieleen näin talven keskellä:)
  Jouluhan tulee aina joka tapauksessa, valmistelipa siteä paljon tai vähän. Tänä vuonna joulu tuli meille parin päivän valmisteluilla, eikä mitään puuttunut:)Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon 10 kg kuluttamisesta (luotin siihen, että varmasti onnistut) ja onnistuneen jouluun viettämisestä. Joulu on mielestäni enemmän ihmisten tunteissa ja sydämissä kuin missään tavarassa. Parasta meidän joulussa oli se, kun lapset olivat niin onnellisia lahjastaan, että alkoivat itkeä ilosta; samalla siinä sitten kyynelehtivät äiti, isä ja isovanhemmat

  VastaaPoista
 4. Ihania ajatuksia arjen ja läsnäolon tärkeydestä ♥

  Onnittelut tavoitteesi saavuttamisesta!! Lankalaihista on ollut hauska seurata.

  VastaaPoista
 5. WAU!!! 10 kulutettua kiloa lankaa, älyttömän hyvä juttu!!! OOt kyllä saanu sen eteen tehdä töitä, ja hienoja töitä ovatkin! Onnea saavutuksen johdosta, voit olla ylpeä itsestäsi!!!! =)

  on ihan totta, että ei ne lahjat joulua tee, voihan sitä joulua viettää ilman kaupallisuuttakin.

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä kassi. Teidän joulu tuntui ihanan rauhalliselta ja kiireettömältä. Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 7. Kiva kassi ja opinpa jälleen uuden tavan yhdistellä isoäidin neliöitä. Paljon olet kyllä vuoden aikana neulonut ja virkannut :)

  VastaaPoista
 8. Kiva kassi :) Ja onnea tavoitteen saavuttamisesta! Jotenkin kyllä arvasin, että onnistut ;)

  VastaaPoista
 9. Kyllä kirjoitit asiaa joulusta! Meillä oli niin hulinaa sekä ennen joulua että jouluna etten toista sellaista halua. Anopin takia pitää olla vaikka mitä ja olen ihan poikki! Sanoinkin ennen joulua miehelle että voisiko jotain juttuja karsia, mutta kun ei kuulemma voi! Ensi jouluna kyllä teen toisin kun vaan tietäisi miten...

  VastaaPoista
 10. Hienoja ajatuksia olet taas kirjoitellut!
  Mukavaa loppuvuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 11. Hyviä ajatuksia ja olen monesta asiasta ihan samaa mietä kanssasi.Mutta minä taas olen Jouluihminen ja nautin pienistä jouluvalmisteluista ja on ihanaa koristella koti kauniisti ja poltella kynttilöitä. Mieheni kanssa nauttii siitä että kodissamme on kaunista ja tunnelmallista.

  Meillä ei myöskaan mitenkään suuremmin mässäilllä jouluruuilla.Päin vastoin nautimme juhlaruuasta ihan kohtuudella. ( ..joo ei päiväkodissakan lapset koskaan jouluruokaa syöneet) . Lahjojankin on kohtullisesti ja mutta minä haluan läheisiäni muistaa pienillä lahjoilla- eikä se todellakaan ole meidän joulun tärkein asia -ja mutta toki pieni muistaminen ilahduttaa ja varsinkin lahjan antaja saa saa hyvän mielen.Kyllä minun läheiseni tietävät rakastan heitä muutenkin ja paljon!!

  Tärkeintä minulle joulussa on että on AIKAA(mieheni tekee 9- 10-tuntisia yäpäivä!) rauhassa levätä ja nauttia yhdessäolosta ja läheisyydestä rakkaimpien ihmisten kanssa. <3

  Mukavia loppuvuoden päiviä!

  VastaaPoista
 12. Onnea lankatavoitteesi saavuttamisesta! Ja on sinulla kyllä viisaita lapsia, ei voi muuta sanoa :)

  VastaaPoista
 13. Kiva kassi, ja aiemmin esitellyt tossutkin olivat kauniit! :)

  Onnea tavoitteen saavuttamisesta!

  VastaaPoista
 14. Hieno suoritus keventää lankavarastoa 10. kilolla! Ja minä en mokomaan uskonut sinun pääsevän, mutta SINÄ TEIT SEN! :)

  Kiva kassi! Pitääpä minunkin tutkailla Tennesee-varastoni, jos niistä saisi tuommoisen.

  VastaaPoista
 15. Joulu on siitä kumma juttu, että se tulee vain, valmisteli sitä tai ei. :) Meilläkin oli ihana ja rakkaudentäyteinen joulu kuluneen kammottavan syksyn jälkeen.

  Itsellä käsityöt ovat aina vaan pussissa, ei vielä jaksa... Mutta jospa sitä vähitellen. Tuo kassi on kyllä ihana!

  VastaaPoista
 16. Mukavaa, että olet tervehtynyt :) Ihan parasta, kun tänään sai syödä jo "oikeaa" ruokaa jouluruokien sijasta :D Ollut taas niin paljon vilskettä pyhinä, että on kiva istua neulomaankin pitkästä aikaa.
  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
 17. Kiva, että tauti on tiessään :).
  Kaunis kassi, nuo isoäidinneliöt ovat kestosuosikkejani!

  VastaaPoista
 18. Nätti kassi! Ja sinä selvisit! Pelkäsin jo vähän, ettet selviäkään, mutta niin vain selvisit!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)