Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, lokakuuta 30, 2009

Lämmintä itselle ja lähimmäiselle

Täällä on valmistunut viimeisen vuorokauden aikana peräti kaksi työtä. Toinen niistä kyllä ei ollut ennalta suunniteltu, se vain pääsi yhtäkkiä puikoille ja hyppäsi hetken kuluttua pois... ;) Aloitetaan kuitenkin esittely näistä, jotka ehtivät olla puikoilla vähän pidempään:


Pitsisukat
Tehty ajalla: 25.-29.10.2009
Malli: Novita Talvi 2009 nro 6
Suunnittelija: Eeva Korhonen
Lanka: Novita 7 veljestä vihreä (384)
Langankulutus: 132 g
Puikot: 3 mm
Koko: Omaan jalkaan (38-39)
Muuta: Varren tein ohjeen mukaan, mutta terässä on vähän vähemmän silmukoita (11 s/puikko = 44 s). Taviskantapää, sädekavennus.

Kuvan ottamisen kanssa ähräsin aikani kameran pikkujalustan (n. 15 cm korkea) ja itselaukaisimen kanssa, mutta esikoinen (5 v) aikansa minua katseltuaan tarjosi apuaan, ja hän sai otettua tuon ainoan julkaisukelpoisen kuvan sukista. :) Kiitos kuvausapulaiselle! :) Tai siis eihän hän mikään apulainen ole, vaan kuvaaja! :)

Tykkään sukista! Malli on ihastuttava, ja näitähän onkin jo näkynyt Sukkasadossa useampia. Tulee varmasti vielä olemaan suosittu malli. :)



Sukkasatoonhan nämäkin menevät, ja ovat kuudennet ja viimeiset parini Hillokellarissa. Kaikki kuusi paria päätyivät omia jalkojani lämmittämään, ja tarpeeseen tulevat, sillä esimerkiksi öisin tarvitsen paljaisiin varpaisiini kahdetkin sukat päällekkäin. ;)

Sukat valmistuivat eilen illalla, ja vihreää 7 veljestä jäi jäljelle pikkuinen nöttönen. Syyskuussa tekemistäni polvekeraitasukista puolestaan jäi vähän isompi nöttönen 7 veljestä Jättiraitaa, jota oli vielä pätkitty, kun raitojen kohdistamiseksi olin kerinyt välistä joitakin metrejä lankaa pois. Minua häiritsee hirveästi tuollaiset epämääräiset jämälankanöttöset, ja pyrin niitä työstämään pois, etteivät jää lankakopan pohjalle pyörimään. Joten sukkien valmistuttua päätin tuhota nämä kaksi nöttöstä - eilisillan puolella aloitin jatkaen tämän vuorokauden puolelle, välillä nukuin yön yli ja siivosin kodin, ja tässä iltapäivällä tarvitsi enää vain päätellä viimeinen kerros ja langanpätkät. Että oli nopea langantuhoamisprojekti! :)


Pikkupipo
Tehty ajalla: 29.-30.10.2009
Malli: Omasta päästä, muttei omaan päähän :D (neulottu päälaelta alkaen ja lisätty silmukoita, kunnes kerroksella 72 s)
Lanka: Novita 7 veljestä Jättiraita (827) ja vihreä (384)
Langankulutus: 23 g
Puikot: 3 mm bambusukkapuikot
Koko: 0-1 vuotiaalle
Muuta: Hyväntekeväisyyteen, todennäköisesti Lämmitä lähimmäistä -tempaukseen


Nyt onkin tilanne sellainen, että minulla ei ole kaapissani grammaakaan 7 veljestä lankaa! Miten ihmeessä selviänkään ilman lempparilankaani? Lankalakkoni kestää ainakin vuoden loppuun saakka, joten siihen asti pitää pärjätä muiden lankojen voimin. Onneksi kaapissa on jokunen kilo Nallea, Woolia, Samosta, Tennesseetä ja Bambua, jotka tulevat lempparilankojeni kärkilistalla heti 7 veljeksen jälkeen. Ehkä minä selviän. ;)


Piposta tuli vauvan kokoa, ja on varsin passeli Eraston päähän (60-senttinen vauvanukke), vaikka kuopus (päänympärys n. 48 cm) saikin venytettyä pipon myös omaan päähänsä. Tiukka se kuitenkin hänelle on, joten sopivampi tämä lienee jollekin vauvalle. :) Tarkoitukseni onkin lahjoittaa pipo hyväntekeväisyyteen, ja todennäköinen kohde lienee Lämmitä lähimmäistä -tempaus, josta on ollut viime aikoina tosi paljon pikku-uutisointia kaikissa paikallisissa lehdissä. Tempauksen järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunta, ja lämpimiä neuleita voi käydä viemässä kirkkoherranvirastoon 14.12. saakka. Lahjoitetut neuleet päätyvät auttamaan sekä Oulun että Tansanian asukkaita. Linkistä voi käydä lukemassa lisätietoa - pistäkäähän Oulun seudun neulojat tämä korvan taakse! :)

Seurakunnasta tuli mieleeni huominen pyhäinpäivä. Tuomiokirkossa on huomenillalla kaksi esitystä Mozartin Requiemista klo 19 ja 21. Itse olen ollut kahdesti kuuntelemassa kyseistä teosta livenä, joista toinen kerta oli nimenomaan Oulun tuomiokirkossa, mutta siitä on jo toistakymmentä vuotta aikaa. Mielelläni menisin nytkin paikan päälle, mutta lasten iltatoimien aikaan on mukavampi olla kotona. Mutta ensimmäistä konserttia voikin seurata Virtuaalikirkon kautta kaikkialta maailmasta, joten luulenpa itsekin istuvani huomenillalla tässä koneen ääressä "konsertissa". :) Siinä on vielä sekin hyvä puoli, että silloin voi neuloa samalla, kun kirkossa livenä ei oikein viitsi puikkoja kilkutella... ;) Tuleeko joku seurakseni Virtuaalikirkkoon? :) (siellä on mm. chattimahdollisuuskin ;) )

Vielä olisi tarkoitus saattaa valmiiksi yksi neule lokakuun puolella, ja veikkaan tekeväni sitä vielä huomenillallakin Mozartin soidessa... Kuukausiraportti saattaakin sitten venähtää marraskuun puolelle, mutta eipä sen nyt niin päivän päälle. :)

Oikein rauhallista pyhäinpäivän viikonloppua kaikille!

16 kommenttia:

  1. Meille on tulossa vieras, joten en ole ihan varma mutta muuten tulisin ehdottomasti kanssasi virtuaalikirkkoon Requemiä kuunteleen! Mäkin olen kajdesti käynyt sitä kuuntelemassa livenä ja levylläkin löytyy, en vaan ole pitkään aikaan kuunnellut. Katsotaanpa mite huomenna käy

    VastaaPoista
  2. Kivannäköiset nuo sukat. Täytyy varmaan kokeilla noita sukkia itsekin, kun niin monet ovat mallista pitänee. Huomenna olisi tarkoitus viimeistellä kaksi viimeistä sukkaparia sukkasatoon. Sitten on tusina täynnä, joten luulen, että vähään aikaan ei sukkia pukoilla näy - paitsi tietenkin aivottomina kassissa.

    VastaaPoista
  3. Enpäs ollut Virtuaalikirkosta ennen kuullutkaan, jos kone on vapaa tuohon aikaan ja olen kotona niin voinpa piipahtaa siellä!
    Rauhaisaa pyhäinpäivää!

    VastaaPoista
  4. Kauniit käsityöt! Niin kuin aina! :) Hyvää illan jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Kyllä viuhuu puikot sielä päässä! Olen ollu pari viikkoa lomalla ja neulonu tosi paljo oman mittapuun mukaan. Käsi alkaa osottaa jännetuppivaivojen merkkiä ja istumalihakset on tosi tiukoilla.
    Sitä pyyhehommelia pitää nyt vähä vielä mietiskellä. Ne kestovaipat ei oikein iske, etenkin, kun lapsistakin nuorin on jo 10.... Rättejäkin on vino pino vanhoista t-paidoista. No. Pidetäänpä korvat auki ja mieli avoinna. Öitä!

    VastaaPoista
  6. Vau mikä vauhti sinun puikoillasi on! Minun varpaita on nyt paleltanut jo pari viikkoa putkeen eli oon vähän miettinyt että olis kai sitä sukat neulottava. Minulle kävi nimittäin ammoin ikävä juttu kun pieni muovikassillinen hienoja ja lämpimiä villasukkia (molempien mummojeni neulomia) hävisi. Ihan vain *PUFF* ja ei oo näkyny ei kuulunu.

    VastaaPoista
  7. Ihanat sukat! Koko ajan valmistuu jotakin puikoilta sinullakin!

    VastaaPoista
  8. Vau, sullahan on oikea kuvaaja siellä! Hieno kuva!

    Minä vielä aprikoin Mozartin ja Rutterin välillä, mietin jaksaisinko lähteä Kempeleeseen kuuntelemaan. Mozartin Requiemin olen käynyt monta kertaa kuuntelemassa. Tuo toinen on ihan outo mulle.

    VastaaPoista
  9. Nätit sukat. Ja mukavasti tuhottu jämälangat.

    VastaaPoista
  10. Lämpimän näköset sukat.
    Hyvää Pyhäinpäivän jatkoo.

    VastaaPoista
  11. Kivat sukat ja taitava kuvaaja! Kumpa minun 29-v:kin "kuvaaja" osaisi ottaa noin hyviä kuvia...

    VastaaPoista
  12. Kiitos Virtuaalikirkkokonserttivinkistä, olin mukana ja hienoa oli, vaikka langaton nettini vähän pätkikin (kun en viitsinyt vaivautua toiseen huoneeseen piuhan päähän). en ole muistanutkaan kuinka hieno tuo requem on

    Hyvää pyhänjatkoa

    VastaaPoista
  13. Tosi kivat sukat.
    Olisin taatusti tullut kanssasi virtuaalikirkkoon, jos olisin ehtinyt lukemaan tämän aiemmin tänään.
    Itse olin aamulla jo täällä kirkossa, kun ystävättereni vihittiin papiksi.Upea tilaisuus!

    VastaaPoista
  14. Pretty socks! Very pretty! And nice hat too.

    VastaaPoista
  15. Pretty socks! Very pretty! And nice hat too.

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)