Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, syyskuuta 21, 2009

Lomps lomps loikataan, ollaan niin kuin sammakoita...

Sarjassamme muinoin tehtyjä käsitöitä. :) Todisteena siitä, että suhteeni ompelukoneeseen on ollut joskus ihan hyväkin.

Siivosin viikonloppuna poikien vaatehyllyt, toisin sanoen siirsin kesätamineet taka-alalle ja lämpimämmät varusteet etualalle ja samalla sitten poistin pieneksi käyneet. Esikoisen hyllyllä oli tämä sammakkopaita, jonka olen ommellut hänelle neljä vuotta sitten hänen ollessaan 1,5-vuotias. Paidassa on kylläkin sen verran kokoa, että se varmasti mahtuisi hänelle vieläkin, mutta tuumasin sen olevan 5-vuotiaalle sen verran lapsellinen, että siirsin sen suoraan kuopuksen hyllylle. :) Kuopus on nyt samankokoinen mitä esikoinen silloin, kun paidan tein.

Kuva on ollut vanhassa blogissanikin, mutta laitanpa tähän nyt arkistosta kaivamani kuvan paidasta silloin, kun se taisi olla vielä aika uusi:



Esikoisestakin löytyi yksi kuva samainen paita päällä:



Esikoinen ei ole koskaan ollut oikein valokuvauksen ystävä...

... mutta kuopus sen sijaan tykkää poseerata, joten tänä aamuna kuvattiin häntä "uudessa" paidassa - siis isoveljeltä perityssä, mutta pikkuveljen mielestä uudessa ja ihanassa. :)



"Mitä se äiti oikein laittoi mulle päälle...?"



"IIIK! Sammakoita!"



"Täähän on oikeastaan ihan kiva."



"Näytänkö minäkin nyt ihan sammakolta?" :)

Mietin tänään, että mistähän olen ottanut tuon paidan mallin, ja totesin sitten, että hyvin todennäköisesti kaavoja en ole ottanut mistään, vaan olen vain leikannut vapaalla kädellä puseron kankaalta. Ainakaan ei tule yhtäkkiä mieleeni, mistä tuo voisi olla peräisin. Sen kyllä muistan, miten aikoinaan ostin tuota kangasta vaippaompeluksiin, ja yhtäkkiä sain idean, että samasta kankaasta voisi ommella puseronkin. Ai niin joo, esikoinen taisi tykätä tuohon aikaan tosi paljon sammakoista, ainakin sammakkovaipat olivat hänen lemppareitaan. :) Siitä se ajatus sitten varmaan lähti tuohon puseroon...

Milloinkahan se suhteeni ompelukoneeseen oikein kariutui...? En panisi vastaan, vaikka ompelukone haluaisi jossain vaiheessa lämmitellä vanhaa suhdetta uudelleen. ;)

Seuraavassa postauksessa kenties palaamme taas tähän päivään ja tällä hetkellä työstettäviin käsitöihin. :) Kivaa tätä viikkoa! :)

5 kommenttia:

  1. Hauska paita:)

    Mukavaa viikkoa teillekkin!

    VastaaPoista
  2. Suloinen pikkumies sammakkopaidassaan. Ilmeet vaikuttavat sille että paita on mieluinen. Otahan kone taas esille ja ala ommella. Hyvin näkyy onnistuvan!

    VastaaPoista
  3. Ihana paita! :) Ja oikein söpöjä pikkumiehiä. :)

    VastaaPoista
  4. Kiva paita ja söpö esikoinen :-).

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)