Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Kolmen kilon ylitys :)

Niin siinä sitten kävi, että pääsin hamsterikuun tavoitteeseeni, ja kolmen kilon kulutus ylittyi! :) Vielä on toki reilu vuorokausi aikaa tikutella, ja tarkoitus olisi kasvattaa tuota lukemaa entisestäänkin, mutta tähänkin olen tyytyväinen. Tässä kuussa on siis neulottu 3091 grammaa, joista 3078 grammaa lasketaan hamsterikisaan. Hyvä minä! :)


Neulotun osuuden sain tehtyä jo eilen iltapäivällä ennen töihin lähtöä, ja aikomuksenani oli ommella saumat illalla lasten nukahdettua. Mutta niinpä vain työilta flunssan jälkimainingeissa verotti naista, ettei minulla ole mitään käsitystä, milloin kuopus on rinnalleni nukahtanut, sillä filmi katkesi minulta paljon aiemmin, ja palasin tähän maailmaan vasta aamulla toteamaan, että jäi sitten se toppi viimeistelemättä. ;) Seuraavaksi tavoitteeksi asetin miesten viestin, että kyllä nyt sen aikana yksi toppi kursitaan kokoon, mutta pojat olivat vähän eri mieltä: testasivat, kuinka tiiviisti äiti oikeasti haluaa kisoja seurata, ja esikoinen muun muassa kävi avaamassa yhden lukossa olevan kaapin ja jäi sitten seuraamaan, miten pikkuveli tyhjentää sen... että meni se viestin seuraaminen siihen, kun siivosin kiireesti tärkeitä tavaroita takaisin lukkojen taakse - sinne kaapille ei todellakaan ole lapsilla asiaa... Saumojen ompelu jäi lopulta sitten vasta myöhempään iltapäivään, kun pronssit oli jo hiihdetty. Tulipas muuten entisen asuinpaikkakuntani urheiluseurallekin sitten tänään mitalikahvien paikka. :)

Mutta lörpöttelyjen jälkeen asiaan:

Toppi
Tehty ajalla: 23.-27.2.2009
Malli: Novita Kevät 2006 nro 20
Suunnittelija: Arja Viitala
Lanka: Novita Malibu beige (676) ja vihreä (358)
Langankulutus 365 g (beigeä 186 g ja vihreää 179 g)
Puikot: 4 mm pyöröt
Koko: S-koon silmukkamäärä, korkeus M-koon mukaan; lopputulos lähempänä M-kokoa
Muuta: Jännitti kovasti, miten tämä sopii, ja lopputulos onkin erittäin hyvä ellei täydellinen. :)

Topin tekeminen sisälsi paljon jännittäviä hetkiä. Ensin loin silmukoita M-koon mukaan 5 mm puikoille, mutta heti ensimmäisillä kerroksilla selvisi, että siitä tulee ihan liian iso. Purkamisen jälkeen vaihdoin 4 mm puikot ja vähensin silmukkamäärän S-koon mukaan, jolla tikuttelin takakappaleen valmiiksi. Sen jälkeen vähän mittailin, mitä olen saanut aikaan, ja totesin että taitaa tulla liian pieni... Tein kuitenkin etukappaleenkin edelleen S-koon mukaan ja luotin, että eiköhän viimeistelyssä sitten tapahdu sen verran venymistä, että edes päälle mahtuu. Ja kun toppi oli valmis ja sujautin sen päälleni, niin se tosiaan sujahti päälleni, ei kinnaa yhtään mistään. :) Istuu just nin kuin pitääkin, eli tästä tuli todella hyvä! :)

Ajatus tästä topista lähti oikeastaan siitä, että viime kesänä tein Malibusta boleron, josta tuli kyllä tosi kiva, mutten ole boleroa kertaakaan silti käyttänyt. Oikeastaan bolero on jäänyt kaappiin vain siksi, etten tiedä, minkä kanssa sitä käyttäisin. Kun ihan tavallisen topin tai t-paidan kanssa bolero näyttää vähän turhan juhlavalta, eikä Malibu-neuleet nyt muutenkaan ole minusta ihan arkineuleita. Niinpä sitten ajattelin, että jos teen bolerolle kaveriksi topin, niin voisi olla suuremmat mahdollisuudet saada joskus se bolerokin sitten käyttöön. Ja näin hyvin ne sopivat nyt keskenään:


Kuvausrekvisiitaksi kaivoin kaapista vielä vihreän jakkupuvun hameen, ja yhdistelmää katsoessani tuumasin, että eipä tarvitse enää miettiä, mitä laittaisin ensi kesänä kummitytön konfirmaatioon päälleni. :) Vähän harmittelin tuota topin väriyhdistelmää, kun siitä tuli niin hailakka - toinen raita olisi kernaasti saanut olla vahvemman värinen - mutta tämän hameen kanssa ainakin toppi sopii loistavasti, ja kokeilin toppia yhdistää myös vihreän jakun ja tuon samaisen hameen kanssa, ja toimii niinkin. Luulisi tämän siis päätyvän edes joskus käyttöön. :) Juhlatilaisuuksia minulla on kyllä tosi vähän (ei välttämättä edes joka vuosi ainuttakaan), mutta hyvähän se on olla vaatetta varalle, jos tilaisuuksia tulee. :)

Eli sitä kesää odotellessa... ;)

7 kommenttia:

 1. Siis aivan ihania! Tuo malibu on aivan ihana lanka. Harmi, että sen valmistus on lopetettu. Toivottavasti palaa vielä valikoimaan.

  Mikä väri sinulla on tuossa topissa?
  Entä tuossa bolerossa?

  VastaaPoista
 2. Topista tuli kaunis!

  VastaaPoista
 3. Ihana toppi ja koko yhdistelmäkin! Passaa mennä juhliin tuossa asussa. :)

  Kysyit sunnuntaista. Olen nyt flunssassa, joten voi olla, etten tule sinne turskimaan ja tartuttamaan vielä tältä säästyneitä.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis toppi ja upea yhdistelmä!

  VastaaPoista
 5. wau! tosi nopeesti oot neulonut noin kauniin topin! onnea myös 3 kilon ylityksestä! =)

  VastaaPoista
 6. Kaunis juhlava toppi ja kaunis bolerokin..hieno yhdistelmä!

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)