Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 05, 2017

Viuluja seinälle

Luulin, ettei tässä asunnossa ole enää tilaa yhdellekään ristipistotaululle, kun ne niin ajatuksella sijoittelin reilu vuosi sitten tänne muuttaessani. Vaan kun jossain vaiheessa hoksasin, etten voikaan tehdä näistä ristipistotöistä kassia, kuten suunnittelin, koska viulun kieliä esittävät pitkät pistot eivät toimi muuten kuin pingotetussa kankaassa, niin pakkohan näistä oli taulut kehystää. Ja kummasti se paikkakin sitten vielä seinältä löytyi. :)

Music is Harmony
Tehty ajalla: 19.4.2016 - 3.4.2017 (pistelyosuus valmis 27.2.2017, kehystetty myöhemmin)
Malli: Jiffyn pakkaus "Music is Harmony"
Kangas: 14 ct luonnonvalkoinen aida
Langat: Pakkauksessa olleet 14 väriä
 Pistot: Risti-, jälki-, solmu- ja pitkiä pistoja
Koko: 86x59 pistoa
Viimeistely: Kehys 18x13 cm 

Tämän tekeminen ottikin aikansa. Aloitin sitä viime vuoden huhtikuussa, mutta taisin silloin pistellä sitä vain yhtenä iltana. Sitten minulta ilmeisesti loppui pistelyseura eli äänikirja, ja meni tämän vuoden puolelle ennen kuin taas aloin kuunnella äänikirjoja. Enkä tässä välissäkään pistellyt kuin pari onnittelukorttia, eli ristipistot olivat todellakin jäissä useita kuukausia. Eihän tämän tekemiseen sitten kauaa aikaa mennyt, kun otin tavakseni pistellä edes muutamana päivänä viikossa. Helmikuun lopulla tämän sain pisteltyä, ja nyt maanantaina sen kehystin yhdessä toisen taulun kanssa.

Language of Love
Tehty ajalla: 4.3.-3.4.2017
Malli: Bucillan pakkaus "Language of Love"
Kangas: 14 ct valkoinen aida
Langat: Pakkauksessa olleet 25 väri + DMC:n kulta-metallilanka
Pistot: Risti-, jälki- ja pitkiä pistoja
Koko: 81x56 pistoa
Viimeistely: Kehys 18x13 cm 

Tämän tekeminen ei kestänyt kuin vajaan kuukauden, enkä edes joka päivä pistellyt. Taisi olla välissä yksi kokonainen viikkokin ilman pistelyä, kun ei vaan aika antanut myöten. Tässä pakkauksessa oli vain iso moka lankojen suhteen, sillä kullanväristä metallilankaa ei ollut tarpeeksi. Onneksi sellaista löytyi kaapista lisää, vaikkakin vähän erilaista kuin pakkauksen lanka. Mutta kun käytin pakkauksen langat kullanväriseen kehykseen, niin ei haittaa yhtään, vaikka muut kullanväriset osuudet on pistelty eri langalla.


Tässäpä ne ovat nyt seinällä! :) Hirveästi himottaa aloittaa yksi todella iso ristipistotaulu, jolle ei taatusti löydy enää paikkaa seinältäni. Mutta se on sitten sen ajan murhe, kunhan se joskus valmistuu...

4 kommenttia:

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)