Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 09, 2017

Päähän ja alapäähän

Olen ilokseni saanut viime aikoina kutoa jotain ihmiselle, joka tuli elämääni viime kesänä. :) Toki kudoin hänelle jo viime syksynä synttärilahjan, mutta nämä tulivat nyt hänen toiveestaan. Toinen lämmittämään alapäätä ja toinen pitämään yläpään viileänä. :D

Mountain Stroll -villahousut
Tehty ajalla: 14.2.-6.3.2017
Lanka: Drops Fabel harmaa (200)
Langankulutus: 236 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: XL (miehen)
Muuta: Ohjeesta poiketen tein lyhytlahkeiset


Ylemmässä kuvassa väri näkyy oikeammin, tässä alemmassa taasen näkyy neulepinta tarkemmin. Toinen otettu puhelimella, toinen kameralla. Mutta kuten tästä alemmasta näkyy, niin ihan 2o 2n -joustinta tämä on. Ohje oli pitkälahkeisille villahousuille, mutta toiveena oli lyhytlahkeiset, koska lämpimän tarve on enemmänkin noilla alueilla, minne tällaiset villashortsit nyt parhaiten sitä lämpöä tuovat. ;) Ohjeessa ei ollut tuota nyöriä, mutta pujotin sellaisen vyötärölle, että pöksyt pysyvät paremmin jalassa.

Yhtenä iltana hän katseli märkähuovutuskurssilla huovuttamaani laukkua, joka roikkuu minulla yölampussani. Hän kysyi, voisinko huovuttaa hänelle saunahatun. Vastasin heti, että no en voi, koska märkähuovutus ei ollut oikein minun juttuni. Mutta sitten tuli mieleeni hahtuvalangat, jotka sain hänen tädiltään, kun ne olivat tädille tarpeettomia. Tuumasin, että voisinhan minä neuloa sen hatun ja sitten huovuttaa pesukoneessa. :) Sehän kyllä minulta onnistuu!


Tällaisena se sinne pesukoneeseen meni. :D


Ja tuli ehkä hiukan jopa liian pienenä ulos... Jouduin jopa venyttämään, että se mahtui omaan 54 cm päähäni, ja hänen päänympäryksensä on 60 cm. No, kostutin hattua vielä hiukan enemmän ja venytin sen yhden keittiökulhon ympärille - ja niin tästä saatiin todennäköisesti sopiva saunahattu! :) Ei olla vielä sovitettu tätä hänen päähänsä, mutta uskoisin mahtuvan ja ainahan voi sitten kostuttaa ja venyttää hiukan lisää. :) Tuollaisen saunavihdasta tipahtaneen lehden neulahuovutin myssyyn koristeeksi. 

Saunahattu
Tehty ajalla: 6.-7.3.2017
Malli: Hatusta vedetty
Lanka: Tuntematon hahtuvalanka ruskea kahdella säikeellä
Langankulutus: 85 g
Puikot: 6 mm
Koko: 60 cm halkaisija
Muuta: Neulahuovutettu lehti huovutusvillasta

Sen kummempaa ohjetta minulla ei tähän ollut muuta kuin joistakin huovutetuista myssyistä netistä katsoin vähän viitteitä silmukkamäärään. Ihan siis omasta hatusta tämän tekaisin, vaikka hattu meneekin toiselle. :)

Täällä on valmistunut vielä muutakin, mutta se on sitten toiselle elämääni hiljattain tulleelle olennolle, niin laitetaan siitä erillinen päivitys hiukan myöhemmin... ;)

2 kommenttia:

  1. Tärkeitä kapineita teit. Tuo hatun huovutus on minulle vielä ihan uutta. Tosi kauniit ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mää oon joskus jonkun pipon neulonut ja huovuttanut pesukoneessa. Märkähuovutuksena tiedän periaatteessa tekniikan, miten se tehtäisiin, mutta en ala siihen hommaan.

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)