Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, maaliskuuta 27, 2017

Ostoksia ja värjäyksiä

Blogin päivittämiselle ei tahdo revetä aikaa, mutta nyt koitan pistää taas kaksi postausta peräjälkeen. Tässä ensimmäisessä esittelen lankaostoksiani, joita on taas tullutkin tehtyä...

Kaksi viikkoa sitten sain samana iltana töistä palattuani noutaa kaksikin lankapakettia. Toinen oli vähän tylsempi ja toinen sitten vastaavasti valtavalla innolla odotettu! :) Esittelen ensin sen vähemmän intohimoja nostattavan paketin.


AdLibriksellä on maaliskuun ajan kaikki langat -25%. Naistenpäivänä sai vielä kaikista ostoksista lisäksi -10%, joten silloinhan se tilaus kannatti tehdä. Mietin siis tulevat lankatarpeeni ja ostin lähinnä täydennystä, jos jotakin puuttui ihan akuutisti.

Kuvan vasemmassa ylänurkassa oleva 7 veljestä Raita värissä "meri" eli tuollainen turkoosinkirjava tulee yhteen lahjaneuleeseen saajan väritoiveen mukaisesti. Lahjaneuleeksi on muotoutumassa (nyt jo puikoilla) myös tuo vasemmassa alanurkassa oleva beige Nalle-kerä. Olin ajatellut tilaavani luonnonvalkoista Nallea, mutta sitä ei ollut sillä hetkellä AdLibriksellä, joten päädyin beigeen. Se sopii ehkä paljon paremminkin siihen lahjaneuleeseen, jota olen tekemässä. Minulla toki on varastossani sekä luonnonvalkoista että beigeä Nallea entuudestaan, mutta kun ne on korvamerkitty muihin neuleisiin, niin piti tilata lahjaneuleeseen yksi kerä erikseen. Ja saatoinpa siis hyvin varmistaa omista varastoistani, että beige sopii vallan mainiosti tarkoituksiini. Tummempi ja vaaleampi Dropsin Fabel (kuvassa alarivissä) menevät myös lahjaneuleisiin.

Loput tilaamani kerät ovatkin sitten tylsää luonnovalkoista: kolme kerää 7 veljestä ja 10 kerää Fabelia. 7 veljeksistä kaksi on jo värjätty toisenväriseksi eivätkä jää edes minulle itselleni, ja kolmas kerää jää omiin projekteihini neulottavaksi ihan värjäämättömänä. Fabeleistä on myös viisi kerää värjätty, nekin lahjaksi menossa ihan lankoina, ja loput viisi jäävät odottamaan joko värjäämistä tai omia projektejani. Suunnitelmat niiden osalta ovat siis vielä hivenen avoimet.


Näytetään tässä yhteydessä myös, millaisiksi osa noista luonnonvalkoisista langoista jon jo muuttunut. :) Näistä yksikään vyyhti ei siis jää minulle, vaan annan ja olen jo antanutkin osan neuloville ystävilleni. Kuvassa reunoissa on 7 veljestä -lankaa, joista vasemmassa reunassa oleva on nimeltään "Pinkki piristys" ja oikeassa reunassa "Rosolli". Molempien lankojen saajat tykkäävät neuloa 7 veljeksen paksuista lankaa, joten siksi värjäsin sitä heille. Värjätyistä Fabeleista nuo vihreäsävyiset ovat nimeltään "Riikan kevätlanka" saajansa mukaan. Tein Palasia arjestamme -neulepodcastin Riikan kanssa vaihtarit, eli minä sain häneltä Novitan Sukkalehden 2015 (jota minulla ei entuudestaan ollut) ja minä värjäsin hänelle hiukan lankaa eli nuo kolme vihreää vyyhtiä. Eilen tapasimme hänen kanssaan ja teimme samalla vaihtarit. :) Tuo monivärinen Fabel on nimeltään "Kesälaidun", ja se on menossa palkinnoksi Eläimellistä-KAL:iin (Knit A-Long eli yhteisneulonta), joka on paraikaa menossa Heivattujen Kudelmien Ravelry-ryhmässä. Siihen saa osallistua! :) Ohjeet ja ketjut löytyvät tuon linkin takaa. Muitakin palkintoja on osallistujille luvassa, mutta nuo langat ovat osa yhtä palkintoa.

Sellainen oli siis AdLibriksen paketti ja värjäykset, joiksi osa paketin sisällöstä on jo ehtinyt muotoutua.

Kuten jo mainitsin, sain samana iltana pari viikkoa sitten toisenkin lankapaketin, jonka sisältö oli paljon odotetumpi. Lankapaketti tuli lankakauppa Vyyhdistä. Kerron kuitenkin ensin hiukan taustaa tälle tilaukselle.

Dropsin sivuilla törmäsin sattumoisin DropsAlongiin eli CALiin (Crochet A-Long) eli yhteisvirkkuuseen, joka on tällä hetkellä menossa. Se oli jo ehtinyt alkaa, kun huomasin sen, mutta koska vihjeet tulevat viikon välein ja niitä oli ehtinyt tulla vasta kaksi kappaletta, niin ajattelin ehtiväni hyvin mukaan, jos heti tilaisin langat. Minulla heräsi myös kiinnostus, onko Dropsilla ollut aiemminkin tällaisia yhteisvirkkuita, ja löysin toisenkin jo menneen CALin. Laskeskelin, että jos tilaan langat siihenkin projektiin, niin saisin ne Vyyhdistä ilman toimituskuluja. Kahteen peittoon tuli siis langat maksamaan vain hitusen päälle 40 euroa - ei todellakaan paha! :)


Tässä ensiksikin langat siihen jo menneeseen DropsAlongiin nimeltään Meadow. En tiedä, milloin se on ollut ja mennyt, mutta siitä on siis tullut jo kaikki vihjeet eli tiedän, millainen valmiista peitosta tulee. Olikin siis vaikeampi valita värejä, kun pystyin vähän suunnittelemaan, millä väreillä korvaan minkäkin ohjeessa olevan värin. Valitsin värit olohuoneeni sävyihin sopivaksi, ja lankahan on Drops♥You#7. Tätä peittoa en ole vielä aloittanut, koska tämänhän nyt voin tehdä milloin vaan ja millaisessa tahdissa huvittaa, kun siitä on jo kaikki vihjeet ilmestyneet.


Mutta se CAL, joka nyt on meneillään, on nimeltään SpringLane. Ja näitä lankoja odotin ihan innolla, koska kun vihjeitä oli jo ehtinyt tulla kaksi kappaletta, niin halusin nopeasti päästä virkkaamaan ne vihjeet ajantasalle ennen kolmannen vihjeen ilmestymistä. Mutta arvatkaapa mitä! Tästä paketista puuttui kaksi tilaamaani kerää eli yksi kokonainen väri!!! Ja sehän tarkoitti sitä, etten päässytkään aloittamaan projektia kuin ihan muutaman kerroksen. :( Vyyhdin kauppias lähetti heti seuraavana päivänä unohtuneet kerät, mutta tottakai siinä sitten kävi niin, että Posti kuljetti niitä keriä melkein viikon... Alkuperäinen paketti lähetettiin kaksi viikkoa sitten maanantaina, se saapui minulle tiistaina, puuttuvat kerät lähetettiin keskiviikkona, mutta sain ne vasta seuraavana maanantaina. :( Paketti kulki siis Smartpostin välityksellä vuorokaudessa, mutta kirjepostissa kesti kolme arkipäivää eli käytännössä 5 päivää, kun viikonloppu jäi väliin. Voitte kuvitella, miten olin täällä hermoissani ja raivoissani odottaessani, että pääsen tekemään odottamaani projektia!!!


Mutta ne puuttuvat kerät pääsivät lopulta onnellisesti perille! Siinä vaiheessa oli jo kolmosvihje ilmestynyt, mutta sain virkattua kaikki kolme vihjettä pikapikaa juuri ennen kuin nelosvihje ilmestyi, ja nyt vihdoin ollaan tässä CALissa ajantasalla ja odotetaan kuumeisesti viidettä vihjettä! :)


Tässä vielä kaikki kuusi väriä yhdessä. Näette varmaan, mihin huoneeseen tätä peittoa on ajateltu... ;)

Kuten jo alussakin sanoin, bloggaamiselle ei tahdo olla aikaa nykyään. Mietinkin jo, kannattaako näitä lankaostoksiakaan täällä edes esitellä, sillä olen ajatellut pitää blogin jatkossa ihan vain valmiiden töiden esittelypaikkana. Ja toki linkkaan tänne kaikki podcast-jaksoni, koska se on se paikka, missä sitten enemmänkin jutustelen käsitöistäni, näytän keskeneräisiä töitäni, kerron suunnitelmistani jne. Jos siis olette sellaisista asioista kiinnostuneet, niin katsokaa podcastiani! :)

Tässä linkki podcastini YouTube-kanavaan!

Jos taas olette kiinnostuneet seuraamaan tämän Spring Lane -peiton ja jatkossa myös Meadow-peiton edistymistä, niin niistä laitan aina kuvat Heivattujen Kudelmien Facebook-sivuille sitä mukaa, kun kukin vihje valmistuu. Peitot tulevat tänne blogiin näkyviin vasta valmiina - sitten joskus. Mutta edistymiskuvista kiinnostuneiden kannattaa pistää Facebook-sivuni seurantaan! :)

Mutta kuten sanottua, blogissa tulee olemaan jatkossa pääasiassa valmiita käsitöitä, joten seuraavaksi koitan vielä näpytellä postauksen siitä aiheesta. :)

2 kommenttia:

  1. Ihana määrä erilaisia lankoja. Hyvä idea tuo värjääminen. Pitääkin kesällä kokeilla, niin saisi nuo ikuiset kerät tuolta varastoista pois. Kerät, jotka eivät tunnu väriltään sopivan mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Happoväreillähän voi värjätä milloin vaan, ei tarvitse odottaa kesää niin kuin kasvivärjäyksessä. :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)