Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntai, lokakuuta 05, 2014

Makkarankuori

*** VAROITUS! Tämä blogiteksti sisältää kuvamateriaalia, joka saattaa järkyttää kaikkein herkimpiä lukijoita! Kuvien katseleminen sallittu omalla vastuulla! ***

Olette vuosien varrella oppineet tuntemaan minut ihmisenä, joka tykkää tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ja joka pitää yleensä myös suunnitelmistaan kiinni. Jollakin voi olla sellainen mielikuva, että suunnitelmallisuus tarkoittaa joustamattomuutta, mikä ei suinkaan pidä paikkansa. Hyvä suunnitelma antaa tilaa myös muutoksille. Yllättävien tilanteiden sattuessa hyvä suunnitelma antaa pohjan, jonka päälle voi tehdä muutoksia, eikä tarvitse kiireessä alkaa improvisoida kaikkea ihan alusta. Jos yllätyksiä ei satu, voidaan porskuttaa alkuperäisellä suunnitelmalla ihan loppuun saakka. Voisin antaa esimerkkejä tällaisista tilanteista vaikka kuinka paljon, niin työ- kuin perhe-elämästäkin, mutta eiköhän keskitytä käsityöblogissa nyt käsitöihin.

Tässä esimerkki käsityöstä, jossa alkuperäinen suunnitelma muuttuikin joksikin muuksi.


Vuosi sitten törmäsin lehtihyllyllä saksankieliseen virkkauslehteen "Häkeltrends", jonka kannessa oleva ihanainen mekko sai minut nakkaamaan lehden samantien ostoskärryyn. Muutaman päivän kuluttua olin jo ostanut langatkin tähän mekkoon. Pakko saada! Ohjeen lankaa ei ollut ainakaan täällä Oulussa saatavilla, mutta päädyin korvaamaan sen Dropsin Alpacalla, jonka ominaisuudet olivat kyllin lähellä alkuperäistä lankaa.

Elokuun lopulla laitoin tekeleen koukulleni, ja hidas mutta varsin hauska matka kohti ihanaa mekkoa saattoi alkaa. Noin kolmen viikon koukuttelun jälkeen olin saanut aikaiseksi reilut puoli metriä mekon helmaa, ja päätin hieman sovittaa keskeneräistä putkiloa ylleni.

*** VAROKAA, NYT SE TULEE!!! ***


Ensimmäinen mieleen putkahtava sana oli "makkarankuori".

Mitä tähän voisi keksiä selitykseksi? Lanka ei ollut sama kuin ohjeessa, mutta riittävän lähellä alkuperäistä, jotta se olisi voinut toimia. Ohje oli saksankielinen, ja saksalaisiahan voi tietysti aina syyttää kaikesta mahdollisesta, mutta kyllä minä mielestäni ohjeen ymmärsin kielimuurista huolimatta. Vai ymmärsinkö? Mikäli käänsin tiheyttä ilmaisevan lauseen oikein, siinä sanottiin "36 luotua silmukkaa ja 9 kerrosta = 10 x 10 cm". Luodulla silmukalla minä ajattelin tarkoitettavan ketjusilmukkaa, ja 2,5 mm koukulla sain aikaiseksi tuohon tiheyteen sopivaa ketjua. Ohjeessa oli kyllä suositeltu nro 4 koukkua, jolla ymmärsin tarkoitettavan U.S.-numerointia, mikä taasen vastaisi 3,5 mm vahvuista koukkua. Aloitinkin mekkoa tuolla 3,5 mm koukulla, mutta mekosta näytti tulevan niin iso, että siihen olisi mahtunut kaksi meikäläistä sisään, ja toisekseen tuolla koukulla tuli aika löysää ja rumannäköistä jälkeä. Siksi siis purin ensimmäiset 10 cm ja aloitin pienemmällä koukulla. Tämän makkarankuoren nähdessäni aloin miettiä, olisiko se 36 luotua silmukkaa sittenkin tarkoittanut 36 silmukkaa tätä mallikuviota, tämähän vetää ihan mahdottomasti kasaan? Ja jos olisin jatkanut sillä alkuperäisellä 3,5 mm koukulla, todennäköisesti se olisi jossain vaiheessa myös kutistanut mekkoa niin, ettei se olisikaan enää näyttänyt jättiläisen kaavulta. Uskalsin myös vaihtaa koukun pienempään paitsi sen ketjusilmukoiden kohdalla pätevän tiheyden vuoksi, myös siksi, että ohjeen mukaan mekon ympärysmitta olisi ollut peräti 100 cm, joka on minulle vähän turhan iso, joten ajattelin saavani pienemmällä koukulla vähän istuvamman. Mutta en ihan näin istuvaa sentään... ;)

Mainittakoon tässä vaiheessa, että vaikka ketjusilmukoiden tiheys oli 36 s/10 cm, niin ihan tavallisia pylväitä tehdessä tiheys oli 20 s/10 cm. Että otapa sitten selvää, mitä tuolla "luotu silmukka" -termillä lopulta haettiin. Ehkä tosiaankin sitä siksak-kuvion tiheyttä.

En todellakaan halunnut tehdä itselleni makkarankuorimekkoa, mutta en toisaalta myöskään missään nimessä purkaa viikkoja väännettyä virkkuutyötänikään. Onneksi putkiloa riisuessani huomasin peilistä, että hieman alemmas laskettuna se näyttikin päälläni ihan hyvältä:


Niinpä tekaisin putkilon jatkoksi pari kerrosta lisää samalla kaventaen siksak-kuvion suoraksi, punoin nyörin, jolla putkilon saa paremmin asettumaan vyötärölle ja - tadaa! - minulla olikin valmis hame! :) Toki tämäkin on melkoisen tyköistuva, mutta mieluummin minä annan vaatteen myötäillä takapuoltani kuin mahamakkaroitani... ;)

Siksak-liivi ja -hame kuva 4 051014

En kuitenkaan halunnut tyytyä pelkkään hameeseen, kun olin mekkoa himoinnut. Kaksi päivää ja yötä mietin, millaisen yläosan voisin hameen kaveriksi tehdä. Toki näiden kahden päivän aikana myös viimeistelin tämän hameen vyötäröä ja helman reunusta, enkä pelkästään surffaillut kaikilla mahdollisilla käsityö- ja vaateaiheisilla sivustoilla.

Koska en halunnut yläosan muodostavan uutta makkarankuoriefektiä, ajattelin ratkaista ongelman tekemällä etukappaleen kaksiosaiseksi, joka avoinaisena käytettynä häivyttää mahdolliset vatsanpömpötykset. Suomeksi sanottuna aloin suunnitella jakkua. Ongelmaksi muodostui ainoastaan hihat, koska en osannut hahmottaa, kuinka siksak-kuvioiset hihat istutetaan siksak-kuvioiseen miehustaan, ja miten ne siksakit sitten olkasaumoissa saadaan kursittua toisiinsa nätisti kiinni. Helpoin ratkaisu olisi ollut tehdä yläosa muuten tuon alkuperäisen mekon ohjeella, mutta vain edestä avoimena, eli jakkuna. Mutta kun luin ohjetta eteenpäin, tyrmäsin koko ajatuksen. Ohjeessa ei ollut nimittäin kovinkaan selkeästi neuvottu raglankavennusten tekoa, luki ainoastaan "kavenna seuraavien 19 cm aikana kaksi mallikertaa pois". Mutta miten? Eikö tuollaiseen pitäisi olla jonkinlainen mallipiirros, jotta kavennuksista tulisi kauniita? Vastaava ongelmahan olisi tullut vastaani myös siinä tapauksessa, että olisin tehnyt tuon mekon alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Etsin todellakin hyviä ideoita yläosan ratkaisemiseen etenkin hihojen osalta. Välillä luulin löytäneeni ratkaisun, mutta aina törmäsin johonkin juttuun, joka sai luopumaan minut siitäkin ideasta. Lopulta hameen valmistuttua aloin sovittaa sitä erilaisten puseroideni kanssa, ja silloin vasta tiesin, mitä oikeasti halusin.

Siksak-liivi ja -hame kuva 3 051014

Jos olisin tehnyt jakun, olisin tarvinnut sen ja hameen kaveriksi sopivia toppeja tai t-paitoja; pitkähihaiset puserot eivät olisi sopineet puolihihaisen jakun kanssa. Ymmärsin nyt, ettei minulla kaapissani ole juurikaan sellaisia toppeja, eikä ole mitään järkeä ostaa uusia vain siksi, että jokin muu uusi vaate sitä vaatii (siinähän oltaisiin loputtomassa uusien vaatteiden hankkimisen kierteessä). Sen sijaan kaapistani löytyi useampia pitkähihaisia trikoopaitoja, jotka sopivat tämän hameen pariksi varsin mainiosti. Vartalonmyötäisemmätkin pusero näyttivät hameen kanssa ihan kivoilta, mutta parhaiten kapean hameen kanssa sopi tämä vähän löysempi pusero.

Tiesin nyt haluavani hameen kaveriksi yläosan, joka ei ole ihan samalla tavalla tyköistuva kuin alaosa. Koska käytettävissä oli paljon settiin sopivia pitkähihaisia paitoja, oli järkevin ratkaisu tehdä jakun sijaan liivi! :) Siinä ratkesivat kaikki ongelmani: ei hihoja, helmasta vähän löysempi, edestä avoin... Hiljaa mielessäni olin myös miettinyt, etten ehkä sittenkään haluaisi koko asusta siksak-kuvioista, vaan "yläosan yläosa" voisikin olla jotain muuta, niinpä liiviajatuksen pulpahdettua päähäni näin mielikuvissani heti sen, mitä olin niin kovasti yrittänyt valmiista neulemalleista etsiä:

Siksak-liivi ja -hame kuva 2 051014
Siksak-liivi ja -hame
Tehty ajalla: 26.8.-5.10.2014
Malli: Mallivirkkaus Häkeltrends 15/2013 -lehdestä nro 10 (Kleid im Missonistil), sovellus ja lopullinen toteutus omasta päästä
Lanka: Drops Alpaca kameli (302), luonnonvalkoinen (100), punainen (3620), vaaleanruskea (401), vadelmanpunainen (2922)
Langankulutus: 683 g
Virkkuukoukku: 2,5 mm
Koko: M niin kuin Mari Makkara 
Muuta: Tulipa muutos suunnitelmiin kesken kaiken, mutta lopputulokseen olen hurjan tyytyväinen! ♥


Liivin kiinnitys mietitytti minua koko tekovaiheen ajan, ja se ratkesikin vasta ihan viime tingassa. Olin ajatellut nyörikiinnitystä, koska sellainen on hameessakin. Nyörillä saa myös hauskasti kurottua tuota siksak-kuviota, koska se jää muutenkin ryttyyn mallivirkkauksen muuttuessa yhtäkkiä suoraksi. Nyt syntyy harhakuva kuin se olisikin vain kurottu nyörin avulla poimuiseksi. :) En kuitenkaan ollut varma, kaipaisiko tämä liivi vielä jonkinlaista napitusta yläosaan. Liiviä sovittaessani totesin, että mitään nappijuttua ei tarvita, ainakaan kiinnittämiseen...


... mutta koristenappeja tämä oli selkeästi vailla. Etuosan toisen puoliskon kulma nimittäin haluaa selvästikin taittua, kun taas toinen kulma tahtoo pysyä suorana. Päätin taittaa molemmat kulmat ja ommella niiden kiinnikkeeksi napit, niin tämäkin ongelma tuli ratkaistua. Ja sain samalla yläosaan niitä nappeja, jotka olivat mielessäni kummitelleet! :) Nämä kukkanapit oli tosin alunperin ajateltu seuraavaan projektiin, jonka laitan puikoilleni heti, kun saan tämän blogitekstin julkaistua. Mutta niiden nappien joukosta nämä pinkit olivat vapaaehtoisia pomppaamaan tähän liiviin - kyllä siihen seuraavaankin projektiin vielä tarpeeksi nappeja jäi. :)


Liiviä voi pitää farkkujen kanssa...

Siksak-liivi ja -hame kuva 10 051014

... tai farkkuhameen kanssa...

Siksak-liivi ja -hame kuva 11 051014

... pitkän hameen kanssa...


... tai pitkien housujen kanssa.

Siksak-liivi ja -hame kuva 12 051014

Tietysti se sopii käytettäväksi tuon hameen kaverina, koska niinhän sen alunperin ajattelinkin...


... ja yhteensopivia paitoja ja sukkahousujakin löytyy joka lähtöön. :)


Kuvaussession päätyttyä vaatekaapissani käveli vastaan vielä monia vaatteita, jotka voisivat sopia yhteen näiden kanssa, vaikkapa punainen trikoomekko liivin pariksi tai luonnonvalkoinen neuletakki hameen ja trikoopaidan (tai topin) kaveriksi. Itse asiassa voisin käyttää näitä uusia vaatteitani koko syksyn ja talven, ja silti olisin joka päivä eri tavalla pukeutunut! :D Tästä taisikin tulla paljon monikäyttöisempi näin kaksiosaisena kuin jos olisin tehnyt alkuperäisen suunnitelman mukaisen mekon!

Siksak-liivi ja -hame kuva 1 051014

"Makkarankuori" taitaa pysyä tämän setin nimikkeenä ainakin perheen keskuudessa. Saatoin silloin suunnitelmien muutosvaiheessa miettiä ajatuksiani jonkin verran ääneen, sillä kun sen jälkeen olen kaivanut liivinvirkkuun esiin, kuopus on joka kerta todennut: "Makkarankuori." Eräällä isoveljistäni oli aikoinaan tapana hokea minulle: "Mari Makkara, paita kakkara, pylly pyöriä - pyh, ku se haisee!" (minäkään en ollut erityisen rakastettava pikkusisko etenkään tälle veljelleni...) Jos tämä asu on Mari Makkaran yllä, niin kyllähän se senkin puolesta "makkarankuori"-nimen ansaitsee. :)

Tämä on osoitus siitä, että joskus suunnitelmia kannattaa muuttaa, koska lopputulos voi olla aika paljon parempi! :) Kuitenkaan ei tarvinnut alkaa purkuhommiin, vaan päinvastoin suunnitelmaa pystyi vaihtamaan lennossa ja entistä suuremmalla innolla!

Innokasta uutta viikkoa! :)

31 kommenttia:

  1. Kylläpäs tuli kiva vaatesetti! Niin kuin sanot, niin jopa kivempi kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Muutos kyllä kannatti, ja ainakin tuo monikäyttöisyys tuntuu tällä hetkellä hyvältä asialta.

      Poista
  2. Saksalaisen virkkauslehden mekkomalli on kaihertanut minunkin mielessäni siitä asti, kun näin kuvan tuosta mekosta täällä blogissasi jo aika päivää sitten. Mekko on upea. Olisin kenties itsekin yrittänyt, jos minulla olisi ollut tuo lehti.
    Harmi, että ohje oli niin epäselvästi kirjoitettu. Hienosti olet kuitenkin ymmärtänyt ohjetta. Olisikohan ohjeessa ollut virhe? Ihan samalta tuo hameesi alku näyttää (väljyyttä lukuunottamatta) kuin ohjekuvan mekon helmakin.
    Ja lopulta: rohkeana ja luovana suunnittelijana ja taitavana tekijänä sait lopulta kovin kauniin hameen ja liivin itsellesi!

    Minulle on aikoinaan käynyt jokseenkin samoin neulotun, pitkän hameen kanssa. Ohjekuvassa pitkä hame näytti A-linjaiselta, ja olen varma, että tein neuleen ohjeen mukaisesti. Lopputulos oli makkarankuori. Kun epäonnistuminen kirveli niin mieltä, keksin kutsua tekelettä kauniimmin Merenneidoksi. ;-) Neule "nuoli" naisellisia muotoja (vaikka oli muuten juuri oikeankokoinen ja jousti kyllä helmasta, joten kävely onnistui), enkä ajatellutkaan, että olisin kehdannut käyttää sitä ainakaan julkisilla paikoilla. Keksin leikata hameen sivun, ja tehdä hameesta peiton sukulaisvauvalle. ;-) Ompelin kääntöpuolelle kankaan, jonka tikkasin vielä reunoiksi oikealle puolelle. Peitosta tuli uskomattoman kaunis.
    Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! :)

      Haluatko tuon lehden itsellesi? En taida tehdä sillä enää mitään. Olen kyllä tehnyt tuohon ohjeeseen jotain merkintöjä lyijykynällä, mutta nehän saa pyyhittyä pois. Kokoahan tuohon mekkoon ei ole kuin yksi 38/40, olisin muuten varmasti soveltanut jonkun toisen koon ohjetta kenties.

      En usko, että ohjeessa on mitään virhettä, tässä vaan oli niin monta muuttuvaa tekijää matkan varrella.

      Kivasti sinäkin olet osannut muokata oman makkarankuori-käsityöksi uudenlaiseksi, hyvä idea! :)

      Poista
    2. Oi, saisinko tosiaan lehden Sinulta? Jos raaskit luopua siitä, otan sen mielelläni vastaan. Kiitos Mari, olet kultainen! <3 Lehdellä ei ole kiirettä. Voin vaikka kirjoittaa Sinulle sähköpostia asiaan liittyen...
      Iloitsen vielä siitä, kuinka onnistuneesti Sinä ohjetta sovelsit!
      Sari

      Poista
  3. Tulipa makkarankuoresta loppujen lopuksi ihana hame. Tosi ihana setti liivin kanssa ja kun olet omilla väreillä tehnyt ne, niin on paljon yhdisteltäviä vaatteita niitten kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) En käytä kovin paljon punaista enkä ruskean sävyjä, mutta yllättävän paljon noita kavereita sitten löytyi kaapista, kaikkia muita värejä yläosasta paitsi tummempaa ruskeaa, ja sitä sitten löytyy taas alaosista. :) Eikä varsinkaan liivin kanssa tarvitse alaosan niin yhteen sopiakaan väreiltään (esim. farkut).

      Poista
  4. A-PU-A miten ihana!! Oot kyllä taitava! :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis ja monikäyttöinen kokonaisuus tuli, paaaljon kauniimpi kuin alkuperäinen!

    VastaaPoista
  6. Minustakin uusi kokonaisuus on paljon parempi kuin kuva alkuperäisestä. Kun on taitava ja luova, voi mallia vaihtaa lennossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ehkä se kissan räätälinä toiminut hiirikin oli taitava ja luova, kun lopulta tuli takista monien vaiheiden kautta tuppi. ;)

      Poista
  7. Pirteät värit! Jännä, miten vaatteen tunnelma muuttuu aivan erilaiseksi sen mukaan minkä väristä ja -tyylistä vaatetta sen kanssa yhdistelee. Tuo vaikuttaa myös aivan täydelliseltä reissuvaatteelta: helppo yhdistellä erilaisten ala- ja yläosien kanssa, ei rypisty eikä varmaan myöskään paina eikä vie paljon tilaa. On hieno taito osata muutamalla vaatteella yhdistellä monia erinäköisiä ja -tyylisiä kokonaisuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jäin kyllä värien puolesta vielä kaipaamaan tähän jotain sähäkkyyttä, mutta ehkä kaikkien vaatteiden ei tarvitse olla keltaisia... ;)

      Kaikissa pukeutumisoppaissa neuvotaan, että naisen pitäisi hankkia "toimiva peruspuvusto", mutta kun ihminen rakastaa vaatteiden neulomista ja kaikkia ihania värejä ja lankoja, niin sitten vaatekaappi tuppaa olemaan täynnä sitä sun tätä, joita ei voi välttämättä yhdistellä kuin yhden vaatteen kanssa. Ja kun minun kohdallani se "peruspuvusto" ei voi tarkoittaa mitään jakkupukua ja pikkumustaa, kun sellaisille ei ole koskaan edes työn puolesta tarvetta. Ehkä sen oman peruspuvustonsa voisikin rakentaa näiden neuleiden varaan... :) Tuli ainakin tätä settiä kuvatessa sellainen olo, että olen kerrankin onnistunut tekemään jotain monikäyttöistä.

      Juu, ne reissuvaatteet on aina yksi murheenkryyni, kun tekisi mieli pakata matkaan kaikki mahdollinen ja joka päiväksi eri vaatteet (vaikka pidänhän minä kotioloissakin/työelämässäkin samaa vaateyhdistelmää yleensä koko viikon peräkkäin), tai ainakin pitää osata varustautua kaikkiin mahdollisiin sääoloihin (ainakin kesällä; talvipukeutuminen on helpompaa, kun tarvitsee vain pukeutua lämpimästi säällä kuin säällä). Ja sitten pitäisi olla sellaiset vaatteet matkassa, että niistä saa niitä hyviä yhdistelmiä joka säähän ilman, että tarvitsee ihan mahdottoman monta laukkua ottaa mukaan. No, tässä syy, miksi en ikinä matkustakaan! ;) (kerran kesässä mummolaan)

      Poista
  8. Kiva setti ja todella monikäyttöinen, tykkään!

    VastaaPoista
  9. Olipas hauska tarina! Lopputulos on tosi hieno.

    VastaaPoista
  10. Ihana. Joskus "makkarankuorestakin" seuraa jotain tyylikästä sekä monikäyttöistä. Toden sanoakseni asusi on kauniimpi kuin alkuperäinen.

    VastaaPoista
  11. Voi Mari tää oli kyllä niin mainio juttu :), makkarankuori muuttui kauniiksi hameeksi, ja liivi on aina monikäyttönen.
    Hauskasti esitelty ja kuvattu kokonaisuus.

    VastaaPoista
  12. Hauska postaus, onnistuit kuin onnistuitkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minun elämänasenteellani onnistutaan aina, ei välttämättä siten kuin on etukäteen suunniteltu tai samalla tavalla kuin joku toinen, mutta onnistumista se silti on. :)

      Poista
  13. Olet tehnyt mainion ratkaisun! Olen itsekin ollut sellainen, joka haluaa pysyä päätöksessään, mutta elämä on opettanut, ettei mikään ole pysyvää. Välillä on hyvä muuttaa suunnitelmia ja olla rohkea kokeilija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mikäpäs niissä päätöksissä pysyessä, jos ne päätökset ovat alunperinkin hyviä. Mutta aina voi tehdä uusia päätöksiä! :) Eikä sen jälkeen jäädä haikailemaan entisiä tai miettimään, että olisiko sittenkin pitänyt tehdä eri tavalla, vaan sitten mennään uutta polkua eteenpäin ihan yhtä päättäväisesti kuin sitä toistakin polkua. Sitä paitsi perille vie yleensä aika monta reittiä! :)

      Poista
  14. Aivan ihana postatus ja upea asu.
    Hauskaa kun joku muukin tekee noin. Aloittaessa luulee syntyvän ihan muuta, kuin sitten tulee.
    Mutta tuo on juuri se, mikä pitää mielenkiinnon käsitöihin korkealla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Eihän tästä lopulta tullut kuitenkaan kovin paljon erilaista kuin alkuperäinen, ei sentään mekosta tullut sukat tai pipo! :D Juuri sitä tarkoitinkin kirjoittaessani, että alkuperäinen suunnitelma on hyvä pohja siinä vaiheessa, kun tuleekin muutoksia, eli ei tarvinnut purkaa koko tekelettä, vaan sain kuitenkin aikaiseksi tavallaan "mekon", vaikka olikin kaksiosainen ja hihaton.

      Poista
  15. Tämä on kyllä pitkästä aikaa onnistunein settisi -TODELLA!
    Nätti tyylikäs ja hyväntuulinen
    Anneli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ai miten niin pitkästä aikaa? Minun mielestäni kaikki käsityöni ovat aina onnistuneita, ja jokainen juuri valmistunut käsityö tuntuu itsestäni sillä hetkellä kaikkien aikojen parhaimmalta käsityöltä! :) Tämäkin setti jää taatusti seuraavaksi valmistuvan sukkaparin varjoon. ;)

      Poista
  16. Ihan huippu setti, ja sovituskuvat ovat juuri sitä mitä olen kaipaillut! Eihän käsityön elämä siihen pääty kun se tulee valmiiksi, vaan sitä käytetään, ja mitä monimuotoisemmin sen ilahduttavampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On niitäkin käsitöitä putoillut puikoilta, joiden elämä on päättynyt tasan siihen, mutta tämä setti on ollut jo käytössäkin. :)

      Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)