Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, elokuuta 31, 2014

Elokuun raporttia ja syyskuun suunnitelmia

Elokuu on kyllä nimensä veroinen - kevätväsymyksen ja kesähorroksen jälkeen herään jälleen ELOON elokuun koittaessa. Niin tänäkin vuonna: heti syksyn ja elokuun alussa huomasin selvästi virkistyväni, koulujen alkaessa syysenergiani vain lisääntyi, ja elokuun puolivälistä alkaen olen ollut kuin sähköjänis täynnä virtaa ja intoa! :) Syksyllä on hämmästyttävä vaikutus vuodesta toiseen! :) Syysenergia on näkynyt tietysti myös käsitöiden teossa ainakin langankulutuksen määrässä, mutta sairauteni on estänyt minua tekemästä niin paljon käsitöitä kuin olisi intoa ja virtaa riittänyt, käden halvausoireet kun ovat tässä kuussa jälleen pahentuneet. Mutta kyllä noita käsitöitä voi selvästikin pelkällä inspiraatiollakin tehdä, vaikka kroppa pistäisi kuinka vastaan! ;) Iloitsen suunnattomasti siitä, että pystyn yhä käsitöitä tekemään vaikka vähän puoliväkisin, sillä yksikään silmukka ei ole minun tapauksessani mikään itsestäänselvyys!


Elokuussa valmistuivat:

 • 2.8. Hanhipari (ristipistellen)
 • 2.8. Palmikkoraitalapaset (neuloen), langankulutus 67 g
 • 3.8. Palmikkoraitapipo (neuloen), langankulutus 57 g
 • 12.8. Palmikkoraitakaulaliina (neuloen), langankulutus 326 g
 • 17.8. Kukonpojanaskel-lapaset (neuloen), langankulutus 81 g
 • 21.8. Kukonpojanaskel-baskeri (neuloen), langankulutus 97 g
 • 26.8. Kauluriponcho (neuloen ja virkaten), langankulutus 398 g
 • 27.8. Maalaisidylli (ristipistellen)

Lankaa kului elokuussa 1026 grammaa, mikä on apaattisten kesäkuukausien jälkeen taas lähempänä aiempia kuukausikulutuslukemiani; joskaan vieläkään ei olla ihan alkuvuoden lukemissa, siinä mielessä siis terveyden jatkuva heikentyminen on nähtävissä myös näissä langankulutusmäärissä.

Lankaostoksia tein elokuussa 1050 gramman edessä, eli 24 grammaa jäi lankavarasto tässä kuussa plussan puolelle. Koko vuoden osalta lankavarasto näyttää kuitenkin reippaasti miinusta, ja koska en aio enää loppuvuodesta lankaa ostaa (jollei tule ihan äärimmäisen pakottavaa syytä), niin ei tässä ole hätiä mitiä sen suhteen. :)

Ristipistopuolella valmistuikin elokuussa peräti kaksi työtä: alkukuusta viimeistelin heinäkuussa aloitetun ja melkein kokonaan pistellyn työn, ja loppukuusta sain viimeistellä elokuun aikana työstetyn taulun. Syyskuussa valmistunee jälleen yksi pistely, joten tuttu tahti jatkuu... :)


Syyskuun käsityösuunnitelmat ovatkin ihan selvät! :) Aloitin uutta virkkausta tiistaina, ja viiden päivän vääntämisen jälkeen ollaan vasta tässä vaiheessa, ei siis vielä kovinkaan pitkällä. Intoa ja aikaa tämä virkkaamiseen on kyllä ollut, en muistakaan, milloin viimeksi olisin ollut näin innostunut jostain käsityöstä! :) Mutta jos käsi jatkuvasti kramppaa tai ei saa otetta koukusta, niin ei se pelkkä into ihan riitä - ja vaikka käsi olisi vähän paremmassakin kunnossa, niin silti tämä virkkuu edistyy t-o-d-e-l-l-a h-i-t-a-a-s-t-i. Lopputuloksena pitäisi olla hihallinen mekko, mutta tällä vauhdilla sen valmistuminen antaa taatusti odottaa itseään, helmalla kun on tällä hetkellä korkeutta vasta noin 15 cm. Pelkästään tämä virkkuutyö riittäisi syyskuun käsityösuunnitelmaksi...

http://sukkasato.blogspot.fi/

... mutta tietysti olen mennyt ilmoittautumaan myös Sukkasatoon. :) Tavoistani poiketen aion siis pitää työn alla useampaa kuin yhtä käsityötä, eli tässä tapauksessa mekon virkkuun lisäksi myös yhtä sukankudinta (+ ristipistotyötä). En tiedä, tuleeko tämä monen käsityön yhtäaikainen tekeminen minulla onnistumaan - yleensähän se ei ole onnistunut - mutta ajattelin saavani tällä tavalla hieman enemmän käsityöaikaa käden jaksamisen puolesta, koska neulominen ja virkkaaminen kuitenkin vaativat käsiltä hieman erilaisia liikeratoja, eli toivon pystyväni vielä neulomaan siinä vaiheessa, kun käteni tekee virkkaamisen kohdalla lakon ja päinvastoin. Katsotaan, kuinka käy!


Sukkasadon eli syys- ja lokakuun aikana tarkoitukseni olisi saada tätä sukkalankakasaani vähän pienemmäksi. Sukkasuunnitelmiani olen kirjannut muistiin tänne blogiinkin viimeksi sukkasunnuntaina, joten voit halutessasi käydä niitä sieltä kurkkaamassa. Suunnitelmat kun eivät ole sen jälkeen muuttuneet: ainoatakaan sukkaparia en ole sen jälkeen kutonut (itseasiassa en ole kutonut sukkia vielä tämän vuoden puolella laisinkaan!!!), enkä ole myöskään uusia sukkalankoja ostanut. Eilen kuitenkin kävin vielä nuo sukkalankani ja -suunnitelmani lävitse, tein lopulliset valinnat muutaman vaihtoehtoina olleen mallin välillä, ja etsin myös sopivat mallit niille sukkalangoille, joille en ollut vielä mallia miettinyt. Ainoastaan muutamalle langalle en vieläkään jaksanut alkaa mallia etsiä, mutta todennäköisesti en edes ehdi näitä kaikkia tässä parissa kuukaudessa kutoa sukiksi (varsinkaan, kun aion myös virkata mekkoa eteenpäin), joten jääkööt ne langat sitten ensi vuoden Sukkasatoa odottamaan. ;)

Sukkasatoa korjaan tänä vuonna Perunalaarissa, vaikken ole perunaa moneen vuoteen enää syönytkään, vatsani kun ei perunaa tai muitakaan tärkkelyspitoisia ruokia kestä. Toisaalta se ei siedä sokeriakaan, ja heinäallergiakin minulla on, joten eivätpä ne Hillokellari ja Heinälato olisi olleet sen kummempia paikkoja. ;) Minua varten pitäisi varmaan perustaa oma alablogi, vaikkapa Pakastin! :D No, virtuaalisiahan nuo potut, hillot ja heinät ovat - eikä tarkoitus nyt olekaan säilöä oikeita pottuja, vaan tehdä lämmikettä pottuvarpaille! :D

Energisen elokuun jälkeen toivottelen teille kaikille oikein sydämellistä, syvällistä, sykkivää, sytyttävää ja sympaattista syyskuuta! :)

16 kommenttia:

 1. Aikamoisia haasteita olet itsellesi tarjoamassa, siinä näkyy taas sinnikkyytesi! Aloitettu mekko näyttää mielenkiintoiselta projektilta, isotöiseltä kylläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä haasteita olla! :) Sukkapuolella yritän pysytellä vähän helpommissa malleissa, kun tuossa virkkauksessa riittää haastetta, toisaalta siinä toistuu sama mallivirkkaus loputtomiin, niin se ei sinänsä vaadi "aivotoimintaa", kestävyyttä ainoastaan. :) Ja on se ehkä astetta haastavampi kuin joku isoäidinneliö, koska tuossa täytyy pujottaa koukku kaksi kerrosta alempana olevien silmukoiden väliin, eikä kerrosta alemman ketjusilmukkalenkin ympäri, kuten yleensä tämäntyyppisissä virkkuissa, se ehkä hidastaa virkkaamista kaikista eniten ja vaatii vähän keskittymistä.

   Poista
 2. Hienoja töitä olet saanut aikaseksi. Minua mielytti erityiset nuo vihreä/ harmaat asusteet!..siis lapaset, myssy ja pocho.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Asustesetin käyttöönottoa saa odottaa vielä muutaman kuukauden, sitä ennen pitäisi päästä tuo kirjavampi settikin korkkaamaan. :D

   Poista
 3. Sä osallistut sukkasatoon. Seuraan mielenkiinnolla. :) Multa meni koko juttu ohitse. Tänään vasta huomasin, että ilmoittautuminen päättyi eilen... Voihan niitä sukkia tehdä siltikin ja sukkapari onkin tekeillä. :) Nyt vihdoin pitäisi käydä katsomassa ohje ja toteuttaa se viime vuonna erityisesti mulle ajattelemasi vinkki, pieni lisäys perussukkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tänä vuonna ilmoittautuminen päättyi tavallista aikaisemmin. Minä alan kytätä Sukkasato-blogia elokuun alusta asti, ettei vaan mene ilmoittautuminen ohi... ;) Minä en muista enää, minkä vinkin olen sinulle antanut... niitä niksejä kun on tullut itsekin opittua matkan varrella ties kuinka monta. Ja parhaat sukkaniksithän oppii kantapään kautta - kirjaimellisesti! :D

   Poista
 4. Onhan noita syntynyt monenlaista kaunista. Eikä ihme jos tuo viimeinen työsi etenee hitaasti, on se aikamoisen monimutkainen.
  Eikä meillä nyt mitään kiirettä ole, molemmilla vaatteita riittää. Minä olen vain niin kärsimötön, joten on saatava pian valmiiksi.
  No nyt huomenna on virallisesti sinun odottamasi vuodenaika. Mukavaa sitä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, kyllä syksy on alkanut jo kuukausi sitten! :) Täällä on oikeasti ihan täysi syksy, osa puista kokonaan keltaisia. Miten syksy voisi muka "alkaa" huomenna, jos luonto on ollut syksyinen jo viikkokausia?

   Virkkaustyö on pohjimmiltaan hyvin yksinkertainen, siinä toistuu tuo sama mallivirkkaus koko ajan, eli kolme ensimmäistä kerrosta piti katsoa ohjeesta, sen jälkeen vain toistetaan kolmatta kerrosta hamaan ikuisuuteen asti. Minusta se on siis erityisen simppeli siinä mielessä. Kipeä ja kramppaava käsihän se pistää enemmän jarrua matkaan. Jospa se tästä kuitenkin helpottuisi, näillä oireilla kun on tapana mennä vähän siksakkina samaan tapaan kuin tuossa virkkuussakin. :)

   Poista
 5. Kauniita käsitöitä on kaikesta huolimatta syntynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi vointini ei vaikuta käsitöiden kauneuteen. ;)

   Poista
 6. Heissan, upeita töitä! Lammas on suosikkini, ihana taulu!! Juu ja syysenergialla mennään. Blogia en ole ehtinyt päivittää aikoihin, mutta välillä on päästävä kurkkimaan, mitä on täälläpäin tapahtunut. Mukavaa syksyn jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 7. Ajattelen aina, että toi sukkasato -juttu vois olla ihan kiva. Ja joka kerta kun muistan sen tai jollain tavalla törmään siihen, se on jo alkanu. No ei s mitään. Sama määrä sukkia syntynee omaankin korjuuseen. :)
  Toivottavasti kätesi elpyy vaihtuvista liikeradoista. Virkkaaminen on minusta tosi rankkaa käsille, etenkin, jos sitä ei oo hetkeen tehny.
  Mahtavat syysvoimatoivotukset, kiitos. Samoin itsellesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Sukkasato voi jäädä huomaamatta, jollei sen blogi ole itsellä lukulistalla. Moni kun mainitsee siitä omassa blogissaan vasta sitten, kun ilmoittautuminen on ohi.

   Mulle neulominen on tällä hetkellä työläämpää kuin virkkaaminen, en tiedä miksi, johtunee ehkä tuosta käden ongelmasta. Luultavasti siksi se alkoi taas oikutella, kun elokuussa tartuin jälleen puikkoihin yli kolmen kuukauden tauon jälkeen; touko-, kesä- ja heinäkuussa ainoastaan virkkasin, eikä käden kanssa ollut niin isoja ongelmia. Paljon vaikuttaa tietysti myös puikko- ja koukkukokokin sekä työn haastavuus. Ja tuo vointi yleisestikin, huonosti nukutun yön jälkeen on turha kuvitella tekevänsä mitään, ei edes niitä käsitöitä. Nyt on onneksi useampi hyvä yö takana, syksyn tulo siis alkaa vaikuttaa siihenkin. :) (minähän en kesäaikaan kykene nukkumaan juuri ollenkaan)

   Poista
 8. Ihanan positiivinen suhtautuminen sulla kaikkeen, vaikka käden halvausoireet ei oo mikkään pikkujuttu. Ja tuotteliaskin kaikesta huolimatta oot yhä. Kivoja suunnitelmia sukkasatoon, kävin kurkkaamassa sukkasunnuntain jutun. Ite jätin sukkasadon tänäkin vuonna väliin. Mulla on joku ihime juttu, jos ilimottau'un johonki missä neulotaan jottain tiettyä, sen jäläkeen mua ei saa millään neulomaan just vaikka niitä sukkia. Mulle "pakote" ei oo todellakaan hyvä juttu. Monena vuonna oon aatellu osallistua. Kerran osallistuin ja sain aikaan yhen sukkaparin, se riitti todentamaan tuon "pakotteen" kohallani. :) Mukavaa sukkasatoa sulle ja edelleen virtaa-antavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikesta löytyy aina jotain positiivista. :)

   Minäkään en ole tempausten ystävä, mulle tulee niistä ihan ylenpalttista stressiä. Sukkasadossa on se hyvä puoli, että ei ole pakko tehdä ainoatakaan sukkaparia, eikä ole mitään aikarajaa, että pitää niin-ja-niin-monta työtä olla tehtynä siihen-ja-siihen-mennessä. Esimerkiksi KYH-tyyppiset tempaukset eivät sovi minulle yhtään. Sukkasato on minulle siinä mielessä hyvä tempaus, että tulee välillä tehtyä noita sukkiakin, koska en ole tänä vuonna tehnyt vielä ainoatakaan paria! Hitaasti etenee ensimmäinen parikin, ja nyt hirvittää, että jos lanka loppuukin kesken... 2/3 kerää jo mennyt, eikä olla vielä edes kantapäitä saatu tehtyä! (molemmat sukat siis yhtä aikaa puikoilla, tosin kummassakin viisi puikkoa kiinni)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)