Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

keskiviikkona, huhtikuuta 30, 2014

Huhtikuun raporttia ja toukokuun suunnitelmia

Huhtikuu kului minulla pääasiassa sisätiloissa ja levossa. Keväällä käy useinkin näin, että reippaan talven jälkeen iskee väsy, eikä tee mieli edes kurkistaa ulos. Kaihtimet vaan kiinni, kirja ja käsityö käteen - ja odotellaan syksyä! :) Olen kyllä huhtikuussa lukenut tavallista enemmän (14 kirjaa), ja käsityöhän siinä on ollut kaverina, jos vain suinkin olen jaksanut sellaisia tehdä. Aina ei jaksa niitäkään, ja nykyään aina vaan vähemmän. Mutta jotain on tässäkin kuussa taas valmistunut.


Huhtikuussa valmistuivat:

 • 4.4. Sytomyssy (virkaten), langankulutus 53 g
 • 9.4. Mekko, vyö ja huivi (ommellen)
 • 14.4. Couleur d'Etoile: Amour d'été (ristipistellen)
 • 15.4. Neuletoppi ja -jakku (neuloen), langankulutus 561 g
 • 16.4. Yo-kortti (ristipistellen)
 • 22.4. Raitapaita (neuloen), langankulutus 236 g
 • 25.4. Sytomyssyt 3 kpl (virkaten), langankulutus 162 g
 • 27.4. Sytomyssyt 3 kpl (virkaten), langankulutus 139 g
 • 30.4. Sytomyssyt 2 kpl (virkaten), langankulutus 120 g

Lankaa kului huhtikuussa 1271 grammaa, näistä osa tosin aloitettu jo maaliskuun puolella. Lankaostoksilla en käynyt huhtikuussa lainkaan (kuten en maaliskuussakaan), mutta siitä huolimatta lankaa tupsahti lankavarastooni 305 grammaa - purkamalla! :) Mutta nekin on jo kulutettu, joten ei hätää.

Ristipistojen parissa valmistui peräti kaksi pistelytyötä, joten voin olla siihen hyvinkin tyytyväinen. Huhtikuussakin sain pisteltyä noin tunnin verran joka ilta, vielä en ole siihen hommaan kyllästynyt. Pikemminkin ristipistot ovat tällä hetkellä sellainen käsityönlaji, jota pystyn tekemään lähes ongelmitta (välillä pientä kömpelyyttä on kyllä sormissa), kun taas muiden käsitöiden parissa täytyy pitää vähän väliä taukoja tai keksiä jotain vippaskonsteja työn edistämiseksi.

Toukokuussa olettaisin saavani taas yhden pistelyn valmiiksi. Sytomyssylankaa on vielä jonkin verran jäljellä, joten niiden parissa uusi käsityökuukausi pääsee ainakin alkuun. Myssyjen jälkeen minulla on haaveissa virkata kesäksi pari puuvillaista vaatetta, mutta niiden langat ovat vielä ostamatta. Lankaostoksia on luultavimmin luvassa siis kuukauden alkupuolella. Täytynee sitten ottaa tuolta lankakaapista jotain villaista käsittelyyn, jos meille ei ehdi puuvillalankaa ilmestyä ennen myssylankojen loppumista... Olen minä sentään jo noin kuukausi sitten päättänyt, mitä lankaa ja väriä aion ostaa ja kuinka paljon, mutta suotta niitä hankkimaan ennen kuin oikeasti tarvitsee. :)

Kohta varmaan puihin puhkeavat ne lehdet, joiden kaunista ruskaa pääsemme muutaman kuukauden päästä ihailemaan...! :) Sitä - siis ruskaa - odotellessa toivottelen teille mukavaa ja toivottavasti käsityöntäyteistä toukokuuta!

4 kommenttia:

 1. Tuo Amor on suloinen sydämessä! Kauniisti neuloit puseron uudestaan, sellainen vaatii kärsivällisyyttä ja sisua, muutenkin olet tuottelias, vau! Oikein iloista ja kaunista vappua ja kevättä, hiirenkorvilla on lehdet meillä jo monessa puussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ei täällä ole kyllä vielä merkkiäkään hiirenkorvista, toisaalta en ole tainnut ulos katsoa kunnolla kuin viimeksi monta viikkoa sitten... ;)

   Poista
 2. Todella upeita töitä.
  Mukavaa Vappua Sinulle.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)