Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, lokakuuta 31, 2013

Lokakuun raporttia ja marraskuun suunnitelmia

Eräänä päivänä bussissa istuessani kuulin radiosta Edu Kettusen laulavan "Maailma ilman sua ois pitkä lokakuu". Ihmettelin, mitähän lauluntekijä oikein on tuolla ajanut takaa - pitkä lokakuuhan on parasta mitä toivoa saattaa, ja taivaassa varmasti on lokakuu ikuisesti! :) Olenkin ikionnellinen, kun lempikuukauteni on vuoden kuukausista kaikkein pisin, kun siihen saadaan vielä yksi lisätunti kellojen siirrolla. Ehkäpä lauluntekijä onkin tuota kirjoittaessaan ajatellut pahinta vihollistaan? ;)

Nyt on kuitenkin vuoden paras kuukausi taas takanapäin, mutta pian ne muut 11 kuukautta vierähtävät ja ollaan taas lokakuussa. :) Katsotaan kuitenkin tämän lokakuun käsityösaldoa:


Lokakuussa valmistuivat:

 • 1.10. Syyspihlaja-lapaset (neuloen), langankulutus 63 g
 • 6.10. Poikittain neulotut ainaoikein-sukat (neuloen), langankulutus 85 g
 • 7.10. Helmikorvakorut ja -kaulakoru (huovuttaen ja askarrellen)
 • 8.10. Perusraitasukat (neuloen), langankulutus 149 g
 • 12.10. Räjähtävät sukat (neuloen), langankulutus 111 g
 • 13.10. Jämäraitasukat (neuloen), langankulutus 85 g
 • 18.10. Vessan matto (virkaten), langankulutus 1439 g
 • 25.10. Lissajous-sukat (neuloen), langankulutus 160 g
 • 27.10. Käsityökori (virkaten), langankulutus 1241 g
 • 27.10. Perussukat (neuloen), langankulutus 111 g
 • 29.10. Florentine-sukat (neuloen), langankulutus 100 g
 • 30.10. Kerttu-sukat (neuloen), langankulutus 124 g
 • 31.10. Jämäraitasukat (neuloen ja virkaten), langankulutus 105 g

Langankulutus lokakuussa on kaikkien aikojen ennätykseni: 3773 grammaa! :) Tosin suurin osa tästä tulee virkatusta matosta ja käsityökorista, joiden materiaali on jotain muuta kuin lankaa. Jollei näitä kahta paksulla koukulla virkattua työtä olisi mukana, langankulutukseni olisi jäänyt kuukausitasolla niin pieneksi, että alhaisempaa lukemaa saa lähteä etsimään aika monen vuoden takaa. Mielenkiintoinen kuukausi siis, olen tehnyt samaan aikaan sekä paljous- että vähyysennätykseni. ;)

Lankaostoksia tein lokakuussa 5630 grammaa. Tässä on mukana tietysti käsityömessuostokset ja värjäyskurssin materiaalit, mutta myös noihin edellämainittuihin paksuihin töihin tarvitut "langat" eli trikookudetta yms., joista kertyy jo puolet kuukauden lankaostoksista. Mainittakoon sekin, että lahjoitin tässä kuussa blogiarvonnassa pois 100 grammaa lankaa, mutta toisaalta sain värjäyskurssilla yhden 100 gramman kerän, ne on huomioitu molemmat jo tuossa lankaostoslukemassa.

  http://sukkasato.blogspot.fi/

Lokakuu kului pääosin Sukkasadon merkeissä. Tarkoitukseni oli tehdä syys-lokakuun aikana pelkkiä sukkia, mutta nähtävästi kaipasin muutakin tekemistä välillä, sillä sukkien lisäksi tuli lokakuussa tehtyä myös yhdet lapaset, yksi korusetti sekä ne virkatut matto ja käsityökori. Syyskuuhan meni kokonaan sukkia tehdessä, joten vaihtelu oli varmasti jo tarpeenkin. Sukkasadon loppuyhteenvetoa tein jo edellisessä postauksessa, joten en toista niitä enää tässä.

Joudun toteamaan taas saman kuin monessa aiemmassa kuukausiraportissa, että ristipistoja en ole tehnyt moneen kuukauteen. Nyt otan tässä asiassa itseäni niskasta kiinni, ja yritän pistellä marraskuussa mahdollisimman paljon, jotta saadaan tammikuuksi työ valmiiksi! :)

Koska pari kuukautta on mennyt nyt ihan sukkaillessa, täytyy kaivaa to do -lista jälleen esille ja kurkata, mitä siellä on suunnitelmissa. Pari huivia olisi aikomus tehdä mahdollisimman pian sekä muutamat kämmekkäät, ne ovat ehkä kaikkein akuuteimmat tällä hetkellä. Listalla on myös kärkipäässä mekon neulominen itselle, ja mieleni tekisi myös vielä parit sukat kutaista hyväntekeväisyyteen. Eiköhän näillä ainakin päästä marraskuuta aloittelemaan! :)

Marraskuukin on oikein ihana kuukausi, oikein oivallinen villaisten neuleiden kutomiseen. :) Innolla taas odotan, mitä uusi kuu tuo tullessaan - toivottavasti kaikkea hyvää meille jokaiselle! :)

13 kommenttia:

 1. Sukat on ihania, kuvana tuo lapaskuva on ihan paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lapaskuvaan on tarkoituksella satsattu...

   Poista
 2. Ihanaa sukkasatoa olet kyllä saanut aikaiseksi ja huikea määrä sukkapareja kyllä, minulla on joka kerta jäänyt määrä reilusti alle kymmenen, vaikka olevinaan miten paljon olen tikutellut :D

  Ja totta Kainis puhuu, tuo lapaskuva on kuin jostakin neulelehdestä, ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Onneksi Sukkasato ei ole kilpailu, jokainen saa rauhassa tikutella omaan tahtiinsa. :)

   Lapaskuva saattaa ollakin pian "jostakin neulelehdestä", siksi siihen on hieman panostettu. ;) Kaikki selviää aikanaan... :)

   Poista
 3. Valtaisa sukkasato!
  Kuinka pitkä se sin to do -lista jo on? Aika kunnioitettavaa, että saat sitä jopa lyhenemään. Minulla katoaa aina ne jutut, joita tekis mieli tehä. Kun tekee jotain työtä, joka ei tunnu valmistuvan, ja sit alottaa uuen työn, niin pää on ihan tyhjä. Pelkään, että jos teen listan, niin saan stressiä siitäkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis jos mulla on lankaa reilut 16 kiloa ja kaikille on jokin suunnitelma, niin siitä voi sitä to do -listaa sitten miettiä... ;) Tosin kirjaan itselleni ylös vain sellaiset lähikuukausien suunnitelmat, esimerkiksi tulevien merkkipäivien lahjaneuleet ja muut sellaiset, jotka haluan lähiaikoina tehdä tai joille on akuutti tarve. Aika paljon minulla on sellaista lankaa (esim. kaikki itsevärjätyt), joille ei ole vielä tarkennettua suunnitelmaa muuta kuin, että tuosta kerästä voisi tehdä sukat ja noista peiton, malli tarkentuu sitten lähempänä. Yleensä päivitän sitä to do -listaa puolivuosittain, ja tarvittaessa kirjaan välilläkin suunnitelmia ylös, etteivät ne ideat pääse katoamaan.

   Poista
 4. Oletpa ollut tuottoisa!
  Minustakin lokakuu on vuoden paras kuu - joulun valmistelutkin voivat jo alkaa ilman isompaa ihmettyä... :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillä ei tuosta j-jutusta välitetä, ja minusta se ei missään nimessä kuulu vielä lokakuulle eikä edes marraskuullekaan, ja itse en valmistele sitä vielä seuraavassa kuussakaan, eli toisin sanoen en koskaan. ;)

   Poista
 5. Lapaskuvaa katsoessa ajattelin, että "vau, miten hieno kuva" ja samaa näyttävät ajatelleen monet muutkin. Tässähän ihan jännitys tiivistyy noista sun vihjeistä. Et kai vaan oo osallistunut johonkin kilpailuun...:)
  Ison läjän sukkia oot kutonut ja kaikki on hyvännäköisä.
  Rauhaisaa pyhäinpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja hyvää pyhäinpäivää sinnekin! :) En olen osallistunut kilpailuun, ei pelkoa. ;) Asia selvinnee kyllä tässä marraskuun aikana, ei varmaan mene enää montaa päivää.

   Poista
 6. Mahdotonta miten ahkera olet!

  Hyvää pyhäinpäivää ja leppoisaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tämä ole ahkeruutta, vaan pakkomielle. ;) Parempi pitää levottomat kädet käsitöissä kuin päästää ne kaivelemaan nenää tai tunkeutumaan suuhun pureksittaviksi. ;)

   Hyvää pyhäinpäivää!

   Poista
  2. Ja pakko vielä lisätä, etten koe itseäni ahkeraksi, kun kaiken aikaa vaan pötköttelen sohvalla kutomassa ja annan isännän tehdä kaikki kotityöt - enkä käy edes töissä! :D Olen siis varsinainen laiskimus! ;)

   Poista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)