Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

sunnuntaina, maaliskuuta 31, 2013

Sukkasunnuntai

Viime päivät ovat kuluneet varsin levollisissa merkeissä. Keskiviikkoaamuisesta toimenpiteestä ei tällä kertaa tullut niin voimakasta päänsärkyä kuin viimeksi, mutta selkä on ollut sitäkin kipeämpi ja olo melkoisen huono. Keskiviikon ja torstain olin kokonaan vuodelevossa, jotta pahimmilta kivuilta vältyttäisiin. Perjantaina ja lauantaina pystyin jo syömään istualtani, mutta sen verran lähellä sohvaa kuitenkin pysyttelin, että tarvittaessa saatoin pistää pitkäkseni heti kun vaan siltä tuntui. Sohvan ääreen kasasinkin kaiken tarvittavan, jotta aikani vuodelevossa kuluu mukavasti.

Levosta huolimatta olen tehnyt melkoisia virtuaalimatkoja pääsiäispyhien tunnelmissa. Kiirastorstai-iltana vierailin Hailuodon kirkossa kiirastorstain messussa (www.virtuaalikirkko.fi). Pitkäperjantaina osallistuin sanajumalanpalvelukseen Espoon tuomiokirkossa Ylen nettiradion välityksellä. Perjaintai-iltana olin Oulun tuomiokirkossa kuuntelemassa Bachin Johannes-passiota (jälleen virtuaalikirkon kautta; samasta paikasta löytyi pdf-tiedostona konsertin käsiohjelma, josta pystyi hyvin seuraamaan esim. tekstiä käännöksineen), ja välittömästi kun passion viimeisen koraalin sävelet olivat hiljentyneet, teleporttasin itseni Turkuun Voice of Finlandin live-lähetykseen. Pääsiäisyönä olin hetken aikaa mukana Uspenskin katedraalissa ortodoksisessa pääsiäisyön jumalanpalveluksessa Ylen Areenan välityksellä, mutta poistuin sieltä kesken kaiken nukkumaan, jotta jaksoin aamulla nousta kymmeneksi Tampereen Lielahden kirkon messuun, tällä kertaa ihan tv-ruudun kautta. Eikä parane unohtaa sitä, että olen vieraillut melko monen teidän kodeissanne ihailemassa kauniita pääsiäiskoristeitanne ja kukkasia! :) Aikamatkailuakin harrastin piipahtamalla vuodessa 1827 Anne Brontën ystävällisellä avustuksella.

Kun tämä vuodelepojakso on ollut näinkin matkailuntäyteistä, niin olen tarvinnut tietysti helposti mukaan otettavia reissuneuleita. Perinteisestihän sukankudin on se kaikkein kätevin reissuneule, ja näin sukkasunnuntain iltana onkin varsin sopiva hetki esitellä pääsiäispyhien aikana valmistuneet sukat:

Polvekeraitasukat
Tehty ajalla: 26.-29.3.2013
Malli: Polvekeraitasukka kohoneulemuunnelmana 
Lanka: Novita 7 veljestä lila (721), luonnonvalkoinen (010), sininen (124) ja vihreä (319)
Langankulutus: 150 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Kivat tuli!   

Polvekeraitasukkien ohje löytyy mm. täältä minun blogistani. Näiden sukkien värimaailmahan on sama kuin hiljattain valmistuneessa siksak-tunikassa, sen vuoksi polvekeraita tuntui ainoalta oikealta mallilta näille sukille. Tunikassa oli myös osa raidoista kohoraitoja, joten tein sukkiinkin kaikki nuo väriraidat kohoraitoina, toisin sanoen neuloin raitavärillä aina ensimmäisen kerroksen sitä polvekeraidan lisäys&kavennus-kerrosta, ja toisen kerroksen kokonaan nurin (yleensähän joka toinen kerros neulotaan kokonaan oikein). Näin syntyivät pienet kohoraidat.

Sukat kahdella värillä
Tehty ajalla: 29.-30.3.2013
Suunnittelija: Päivi Kauhanen
Lanka: Novita 7 veljestä lila (721) ja kirjava Raita (825)
Langankulutus: 131 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Tein hiukan pitemmän varren kuin ohjeessa.

Näiden sukkien nimi oli tosiaan Novitan sivuilla "Sukat kahdella värillä", vaikka mallisukissakin oli käytetty raitalankaa toisena lankana. Näistä tuli kyllä varsin hauskat, hyvin sopii tuo lila yhteen pastellikirjavan langan kanssa. Kirjoneulekuvio oli varsin helppo tehdä, ja uutta minulle oli tuon kaksivärisen kantapään tekeminen, joka tehtiin siis muuten sileänä neuleena, mutta joka toinen silmukka neulottiin pohjavärillä ja joka toinen kuviovärillä.

Kirjoneulesukat
Tehty ajalla: 30.-31.3.2013
Malli: Novita Talvi 2012 nro 22
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita 7 veljestä sininen (124) ja kirjava Raita (825)
Langankulutus: 125 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: 38/39
Muuta: Vähensin silmukkamäärää omaan jalkaani sopivammaksi. 

Tähän kirjoneulemalliin ihastuin Novita Talvi 2012 -lehdessä, ja vaikka ohje oli miehen sukkiin, mallikerta on vain neljän silmukan levyinen, eli se oli helppo muuttaa naisen sukkiin sopivaksi. Äkkipäätään voisi kuvitella, että tässä on samanlainen kantapää kuin edellisissä sukissa, mutta ähäskutti, tämä olikin paljon hankalampi! Sekä nuo varressa olevat pystyraitakuviot että kantapää on tehty kierretyllä kirjoneulejoustinneuleella. Pyöröneuleena tuo kierretty kirjoneulejoustin oli aika helppoa, eli joka toinen silmukka neulottiin pohjavärillä kiertäen oikein ja joka toinen kuviovärillä nurin. Ainoa muistettava asia oli tosiaan neuloa se oikea silmukka kiertäen ja huolehtia, että nurjaa silmukkaa tehdessä toinen lanka pysyy työn takana. Pyöröneuleena tekniikan oppikin nopeasti. Mutta kantapäähän tehtiin sitten tasona, eli nurjat kerrokset neulottiinkin niin, että pohjavärillä piti neuloa joka toinen silmukka kiertäen nurin ja sitten kuviovärillä joka toinen silmukka oikein, ja kylläpä siinä meni monesti toinen lanka väärälle puolelle. Samoin se kiertäen nurin neulominen oli ihan oma taitolajinsa. Eikä tuo minusta ole edes mikään erityisen kaunis kantapää, vaan varsin sottaisen näköinen. Tulipahan nyt kuitenkin kokeiltua!


Tässä ovat kaikki sukkasunnuntain sukat vielä yhteispotretissa. Mikä sukkapari on sinun suosikkisi?

Palaan pian vielä maaliskuun raportin tekoon. Hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa! :)

8 kommenttia:

 1. Olet sinä uskomattoman tuottelias sairastamisestasi huolimatta!!!

  Siniset sukat on minun suosikki, vaikka kaikki nuo ovat tosi hienoja!

  Minun blogissa on työnalla yksi sinulle tuttu malli ;)

  Mukavaa pääsiäisenaikaa!!!

  VastaaPoista
 2. Oletpa ollut ahkera. Suosikkini nuo alimmaiset kirjoneulesukat.

  VastaaPoista
 3. Polvekeraitasukat. Väri ja malli ovat niin kauniit.

  VastaaPoista
 4. Sukat kahdella värillä vei voiton, vaikka kaikki ovat kauniita.

  VastaaPoista
 5. Minuakin viehättävät eniten sukat kahdella värillä johtuen minun silmääni kauneimmasta värimaailmasta. Siniset sukat toisissa väreissä olisivat mallineuleen puolesta suosikkini. :)
  Mukava kuulla, ettei päänsärky ole tällä kertaa niin kova kuin viimeksi!

  VastaaPoista
 6. Siniset on minun suosikkini. Johtunee siitäkin, että tein samalla mallilla kuusi paria sukkia joululahjaksi :) t. Eija

  VastaaPoista
 7. Kaikki ihania, mutta eniten viehättää tuo "laine"malli. Osaiskohan itse jos yrittäisi. Omat sukkani ovat tähän asti olleet vain raitamallia ja nekin useimmiten tasaraitaista. Voisi opetella jotain raflaavampaa. Kiitos näistä vihjeistä!

  VastaaPoista
 8. Kauniita sukkia,varsinkin nuo siniset kirjoneulesukat!Täytyykin etsiä tuo lehti ja katella löytyisikö sopiva värejä laatikoista :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)