Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

torstaina, maaliskuuta 28, 2013

Novita Kesä 2013

On jälleen lehtikatsauksen aika!


Tavarainventaariota tehdessäni minulle iski tavara-ahdistuksen lisäksi myös jonkinlainen neuleahdistus. Kun puikoilta putoaa enemmän vaatteita, mitä ihminen ehtii pitää ja kaapeissa mahtuu säilyttämään, niin pitäisikö hieman rajoittaa käsillä tekemistä? Ainakin voisi vähän maltillisemmin ihastua kaikkiin mahdollisiin neulemalleihin ja ennen kaikkea hillitä itseään, ettei tekisi ihan kaikkea, mihin ihastuu.

Novitan Kesä-numero on perinteisesti ollut se, josta minulle löytyy eniten tekemistä. Vuosi sitten kävi niin, että vielä lehtikatsausta kirjoittaessani oli sellainen olo, että mahdankohan tehdä lehdestä mitään, mutta jo seuraavalla viikolla olin ostanut langat muistaakseni ainakin kahdeksaan siinä lehdessä olleeseen neuleeseen... Hiljaa mielessäni olen toivonut, ettei tästä lehdestä löytyisi ihan niin paljon neulottavaa, koska muuten meidän pitäisi muuttaa isompaan asuntoon ihan vain siksi, että neulevaatteilleni olisi enemmän säilytystilaa. ;) Olen tehnyt kaikkeni tätä lehteä selaillessani, etten ihastuisi kaikkeen mahdolliseen. Tai jos ihastun, niin ei mihinkään sellaiseen, johon uppoaa valtavasti lankaa. Ja mielellään sellaiseen, jossa on paljon eri värejä, koska nyt minulla on moniväristen neuleiden kausi menossa, ja se kausi saisi jatkua mieluusti pitkään. Minunhan on pakko saada kaikkia ihania värejä lankojen muodossa, mutta siitä ei tule mitään, jos teen kaikista väreistä ison yksivärisen neuleen. Sen puolesta voin siis todeta, että onneksi tässä lehdessä on paljon niitä yksivärisiä neuleita, koska olen päättänyt, etten niihin saa ihastua, vaikka olisivat kuinka ihania. ;)

Olen myös tullut siihen tulokseen, että voisin välillä neuloa jotain pojilleni. Ajatus on muhinut päässäni oikeastaan Novita Ipana -lehden ilmestymisen jälkeen, ja kyllä silläkin on ollut vaikutusta, että tuota lasten vaatevarastoa on tullut läpikäytyä ja uusittua nyt muutenkin tavallista isommalla kädellä. Ihan selvästi siellä on puuvillapuserojen mentävä aukko! :)

Kuvat: Novita

Malli 20 palmikkoneulepusero näyttää ihan sellaiselta, että se sopisi meidän esikoiselle. Mutta olipas harmillista, että tähän puseroon löytyy kokoja vain 122 cm, joka on meidän esikoiselle liian pieni, ja 158 cm, joka on taas aivan liian suuri. Tutkailin mallia todetakseni, että sitä on vähän hankala muokata välikokoon. Esikoinen on kyllä hoikkaa tekoa, joten 122-senttinen voisi mennä leveyden puolesta, jos vain tekisi muuten pitemmän. Täytyy tutkailla tätä jossain vaiheessa tarkemmin.

Malli 23 raitapuserossa on kyllä sitten kokovaihtoehtoja enemmän, ja kuopus innostui tuosta puserosta niin, että taidan sen hänelle tehdä ihan noissa mallin väreissä. Lankana näissä molemmissa puseroissa on Hanko, joka on kyllä minun kokemukseni mukaan ollut ihan kivaa ja nopeaa neulottavaa - ja myös hyvää tiskirättimateriaalia. ;)

Kuvat: Novita

Malli 39 tytön siksak-tunika on aivan syötävän ihana! Harmi, ettei siinä ole kokoja aikuiselle... Vaikka juurihan sain valmiiksi yhden siksak-tunikan itselleni. Silti tuntuu, että näitä voisi tehdä lisää aina vaan. Ja nuo värithän tuossa on ihan parasta!

Mutta onhan tuossa malli 54 siksak-neuletakissa käytetty ihan samoja lankoja kuin tytön mekossa eli Miamia ja Kastetta. Jos siis nappaan tytön neuleesta nuo syötävän herkulliset värit ja neulon ne naisen neuletakiksi, niin saisin sekä värit että siksakit. Minun mielestäni tuo on niin hyvä ajatus, että tuo neuletakki taitaa päästä puikoille! :)

Kuvat: Novita

Varmuudella puikoille pääsee myös malli 3 ihanat kirjoneulesukat. Itse asiassa sukat varmaan olisivat jo puikoillani, mutta minulla ei ole tällä hetkellä luonnonvalkoista lankaa tarpeeksi. Miehelleni alustavasti puhuin, että josko hän kävisi hakemassa Tokmannilta minulle pari kerää (7 veljestä on tarjouksessa tällä hetkellä), niin voisi saada nämä sukat tekeille. :)

Malli 4 sukat saattavat päätyä jossain vaiheessa puikoille lahjaneuleeksi. Tuossa on nimittäin kokovaihtoehto 36-37-kokoiselle jalalle, jollainen löytyy eräältä läheiseltäni. Hänelle minulla on tapana sukkapari vuodessa neuloa, mutta kuulemma tahtoo tulla liian suuria, jos teen jollain valmiilla mallilla, johon koko on yleensä aina se naisen 38. On tuossa sitten kokovaihtoehto siihen 38-39-jalkaankin. :)

Kuvat: Novita

Uudessa Bambu-langassa on kaksi minulle mieluista väriä, jotka haluaisin muotoilla neuleeksi. Ajatuksissa on ollut tehdä vaikkapa toppi, johon voisin yhdistää muitakin tämän kevään lankoja, jolloin ei tarvitsisi ostaa niin kamalasti aina yhtä lankaa ja väriä. Mutta meninpäs sitten ihastumaan tähän malli 30 jakkuun ja malli 31 toppiin. Se siitä ajatuksesta "pikkuneuleesta", kun pakkomielteeksi on tullut twinset... ;) Eikö näyttäisikin tämä hyvältä vadelman ja turkoosin väreissä? Tai pitäisi varmaan kysyä, eihän näyttäisi, jotta voisin vastustaa houkutuksen... ;)

Puro Batikista oli tässä lehdessä paljon ihania neuleita, mutta näissä tämän kevään väreissä ei nyt ole oikein minun mieleistäni Puro Batikia. Värikartassa ja kuvissa ne näyttävät hyviltä, mutta livenä eivät iske minuun. Jos mieluisia värejä olisi, tässä olisi muutamia mieluisia vaihtoehtoja neulottaviksi:

Kuvat: Novita

Malli 24 neulejakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunis ja varmasti monikäyttöinen, mutta jotenkin tuo samainen lanka muuttuu vielä mielenkiintoisemmaksi, kun siihen on yhdistetty Kaste-lankaa, kuten malli 27 jakussa. Voisivatkohan ne pari ei-niin-kivalta näyttävää Puro Batik -väriyhdistelmää muuttuakin kievemmiksi, jos niihin yhdistää valkoista?

Kuvat: Novita

Näissä neuleissa on juuri sitä Puro Batik -väriä, joka näyttää kivalta kaikissa kuvissa, mutta josta en syystä tai toisesta onnistu pitämään, kun näen sitä livenä. En tiedä, mikä tuossa mättää, sillä periaatteessa kaikki tuon langan värisävyt ovat minulle mieluisia. Ne eivät vaan näytä kivoilta yhdessä silloin, kun näen ne lankakerällä, mutta noissa neuleissa ne värit ovat taas kivoja. En suostu myöntämään, että tämä muutos on sen ansiota, että kirjavaan lankaan on yhdistetty mustaa, kuten malli 56 neulehameessa ja malli 57 topissa on tehty, sillä mun mielestä mustasta ei voi seurata koskaan mitään hyvää. ;) Sitä paitsi malli 49 Lucian neulejakussa tuo sama kirjava lanka on noissa neulepinnoissa itsekseen ja näyttää silti hyvältä. Yllättävän hyvältä näyttää kyllä tuo pinkkikin. Välttämättä en ole näitä neuleita tekemässä, vaikka ne ovatkin minusta kivoja, mutta nämä herättivät minussa ajatuksen, että jos kuitenkin kokeilisin tuota Puro Batikia valkoisen kanssa...

Kuten jo alussa sanoin, nyt jätin tietoisesti kaikki yksiväriset neuleet huomiotta, koska niitä yksivärisiä minulla on jo riittämiin. Ihmettelen myös, etteivät virkkuutyöt houkutelleet minua nyt ollenkaan, sillä yleensä ne vetävät minua enemmän puoleensa kuin neuleet, vuodenajasta riippumatta. Ehkä nyt on sitten joku neulekausikin meneillään, kun pari edellistä vuotta on mennyt enimmäkseen virkkuiden parissa.

Rauhallista kiirastorstain iltaa kaikille, hiljennytään suuren juhlan ääreen!

8 kommenttia:

 1. Kiitos taas kivasta katsauksesta.
  Ja taidanpa katsoa lehteä seuraavalla kauppareissulla. Ainakin nuo sukat ovat ihanat...

  VastaaPoista
 2. Ai että, en vaan malta oottaa että pääsen taas neulomaan :)!

  VastaaPoista
 3. Nuo kesäsukat on ihan pakko tehdä. Ihanaa Pääsiäisen aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 4. Hyvää pääsiäistä Sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 5. Kiva taas lukea kommentit lehdestä, joka odottanee kotona loamalaista.

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 6. En kommentoi lehteä, mutta muutama ajatus pari päivää sitten kertomastasi kauppareissusta. Kun sairautesi on jatkunut jo näinkin pitkään niin mielestäni sinulla on oikeus vammaispalvelulainmukaiseen kuljetustukeen eli sinun pitäisi saada kyyti kotiovelta kaupaan niin ettei sinun tarvitse raahata ostoksia bussissa eikä vetää niitä pysäkiltä kotiin. Ota asia puheeksi kun tapaat lääkärin seuraavan kerran että saat tarvittavan lääkärintodistuksen ja sitten hakemus kotikunnan vammaispalveluiden työntekijälle.

  VastaaPoista
 7. Hei! Minä myös luin lehden hyvin tarkkaan. Olen menossa kesällä naimisiin ja miä nyt en ole mitään hääpukutyyppiä vaan meinaan mennä aika vapaamuotoisesti mutta juhlavasti vihille ihan vaan perhepiirissä. Minusta lehdesää oli monta kivaa jakkumallia, koka sopisi jo ostamani paidan kanssa... Päätös on vaan vaikea ja aikaakaan ei ihan kauheasti, kaksi ja puolikuukautta. Neuleen tekemisessä on se paha puoli, että ei koskaan tiedä onko se sellainen, että tykkää ja ei välttämättä ehti tehdä toista! Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Aika paljon löysit. Minusta tuntu, että ei ollu ihmeitä. Ehkä ne nousee vähän myöhemmin.
  Toi sermijuttu oli hassu tuola aiemmin. :)

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)