Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

maanantaina, joulukuuta 24, 2012

Loppuvuoden alkua

Minulla oli tässä pari päivää niin, ettei kesken ollut ainoatakaan neule- eikä virkkuutyötä. Torstai-iltana sain pitsisukat valmiiksi, ja seuraavan neuletyöni aloitin vasta eilen sunnuntaina. Tosin keskityin sitten perjantain ja lauantain ristipistoihin, eli en toki ihan toimettomana ollut. Joka tapauksessa ristipistotyön valmistumisen jälkeen oli sitten pitkästä aikaa tilanne, että mitään käsityötä ei ollut tekeillä, ja täytyi ihan pohtia, mitä sitä seuraavaksi aloittaisi.

Mietin ensin, mitä käsitöitä haluaisin vielä ehtiä tämän vuoden puolella tehdä, ja laitoin sitten ne kaikki käsityöt eilisen aikana alulle. Nähtäväksi jää, kuinka moni näistä valmistuu ennen vuodenvaihdetta, jääkö joku vielä roikkumaan ensi vuoden puolelle, vai joudunko kenties vielä tämän vuoden puolella aloittamaan jotain uuttakin!


Puikoilla on nyt turkoosista 7 veljeksestä palmikkomekko sekä samasta langasta palmikkosukat mekolle kaveriksi. Värikkäämmästä langasta pyörittelen kukkasia ponchoksi. Onkin mukavaa, kun voi aina fiiliksen ja tilanteen mukaan kaivaa sopivan neuleen käsiin. Vähän sen mukaan, onko käsityön seurana katselua, kuuntelua vai lukemista. Kirjojakin minulla on tällä hetkellä kaksi kesken, toinen romaani ja toinen novellikokoelma, eli valinnanvaraa on niissäkin. :)

Tällä viikolla minua ilahduttaa se, että Yle on päättänyt näyttää jokaisena arkipäivänä (ma-pe) aina yhden Niskavuori-elokuvan, eli koko sarja tulee nähdyksi tämän viikon aikana. Kuunnelmana olen Niskavuori-näytelmät kuunnellut muutama vuosi sitten, ja näiden mustavalkoisten elokuvien näkemisestä olen haaveillut. Olen noita vanhoja kotimaisia elokuvia joitakin ihan ostanut itsellenikin dvd:nä, mutta Niskavuoria en ole onnistunut kaikkia löytämään kerralla, niin ovat jääneet ostamatta. Nythän nuo tulee sitten katsottua, varsinkin kun esitysaika on juuri sopivasti kuopuksen päiväuniaikaan, jolloin meillä muutenkin rauhoitutaan kukin omaan lepohetkeensä, minulla se yleensä on käsityön tekoa kirja tai äänikirjan parissa (kuulokkeiden kanssa tietysti, ettei muu perhe häiriinny). Tämänpäiväinen Loviisa - Niskavuoren nuori emäntä  oli ainakin niin taattua vanhaa kotimaista elokuvakamaa, että se antoi lupauksia hyvästä jatkostakin. Ja onhan noissa Niskavuorissa niin hauskoja juonenkäänteitä, että niiden ääressä kyllä viihtyy - ja ennen kaikkea kudin edistyy vauhdilla! :D

Mukavaa vuoden viimeistä kokonaista viikkoa! :) Toivottavasti pian pääsen esittelemään jotain näistä loppuvuoden käsityöaloituksista teille valmiinakin...

6 kommenttia:

 1. Siinäpä hyvä käsityötujaus loppuvuodeksi.

  VastaaPoista
 2. Hyvää ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

  VastaaPoista
 3. Sinulla tuota virtaa piisaa. Et usko miten onnellinen pikkutyttö oli illalla puronvarressa.kettua joka lähtöön.Kettu oli jo iltapalapöydässäkin ruokailemassa emäntänsä kanssa ja sukatkin vielä kettukarkkia matkien ,tietenkään itse karkkeja unohtamatta ja ei siinä kaikki,vielä Kettu oli kainalossakin tosin kirjan muodossa.Onnistunut joulupaketti kerta kaikkiaan.Voimia arkeen ja rauhallisia pyhiä.

  VastaaPoista
 4. Ihana turkoosi neule! Onko sinulla valmis malli vai sävelteletkö itse?

  Niskavuoret on älyttömän hyviä elokuvia aina vaan uudestaan, vaikka huomenna tuleva (Teija Sopanen Ilonana ja varsin kankea Aarne) onkin huonoimmasta päästä.

  VastaaPoista
 5. Mukavia loppuvuoden päiviä ja hyvää uutta vuotta koko pesueellesi.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)