Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

perjantaina, joulukuuta 21, 2012

Ikkunaan

Aiemminkin olen täällä kirjoittanut, miten tänä syksynä on ollut aikaa ja mahdollisuus tuijotella omaa kotia ja miettiä jonkinlaista uudistusta tai "stailausta" sisustukseen. Sohvalla pötkötellessä kun näkee kodin ihan uusin silmin. Joskus muinoin tein jämälangasta parvekkeen oveen ikkunakoristeen, mutta se ei tuntunut siihen oikein sopivan, joten minulla heräsi ajatus uudesta kivemmanvärisestä koristeesta. Tällä viikolla on ollut sitten joutilasta aikaa toteuttaa tuo uusi koriste:

Virkattu ikkunakoriste
Tehty ajalla: 16.-20.12.2012
Malli: Lea Virkattuja verhoja 3/2011 malli 30
Lanka: Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524) ja vaaleankeltainen (07516)
Langankulutus: 19 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm
Koko: Halkaisija 22 cm
Muuta: Parvekkeen oveen. Perunajauhotärkkäys.     

Tämän mallin valitsin ihan vain siksi, että se oli ohjeessa kirjoitettu kaksiväriseksi, niin sain kivasti siihen molempia keltaisia virkkauslankojani upotettua.

Toisen ikkunakoristeen idean sain viikko sitten Oysin neurologian poliklinikalla, jossa oli vastaanottoaulan tiskin ikkunassa paperinaruista rosee-kukkalaitteella pyöritelty ikkunakoriste, taisi siinäkin olla meidän kodin värimaailmaa eli ainakin oranssia, koska siihen niin tarkasti heti silmäni iskin. Mutta enhän minä tässä kunnossa jaksa mihinkään kauppoihin lähteä paperinarua etsiskelemään, joten päätin toteuttaa oman versioni ihan virkkauslangasta, sitähän kyllä omasta takaa riittää!

Roseepitsi-kukkakoriste
Tehty ajalla: 16.-20.12.2012
Malli: Kunhan pyörittelin rosee-laitteella
Lanka: Puppets Eldorado no 10 tummankeltainen (07524) ja vaaleankeltainen (07516), Novita Virkkauslanka vihreä (381)
Langankulutus: 23 g
Virkkuukoukku: 1,5 mm + kukkalaite
Koko: Kukkien halkaisija n. 6,5 cm, rimpsujen pituudet noin 55-70 cm
Muuta: Olohuoneen ikkunaan. Perunajauhotärkki.     

Kokeilin näiden kovettamiseen ensimmäistä kertaa perunajauhotärkkiä, jonka ohje löytyi Marttojen sivuilta. Tuon virkatun koristeen tärkkäämiseen se vielä soveltui, mutta kukkien tärkkäämiseen olisi käynyt joku muu liemi varmasti paremmin. Enkä muutenkaan tykännyt siitä, kun siitähän tuli sellaista "liisteriä", nestemäisempi on jotenkin kivempaa. Vaikka nopeastihan tuo sitten kuivui. Ja toisaalta on sitten kiva, kun näissä on vähän sellaista kiiltoa sen perunajauhotärkin ansiosta.

Näiden koristeiden värimaailma onkin teille jo tuttu, muistatte varmaan tämän ihanaisen liinan, jonka virkkasin muutama viikko sitten. Nyt liinan värit toistuvat kivasti myös ikkunakoristeissa, joissa on siis käytetty liinasta ylijääneitä lankoja. Ihanasti nämä kyllä tuovat lisää väriä kotiimme, kuten allaolevasta kuvasarjasta näette:


Kuvaa kannattaa koittaa klikata suuremmaksi. ;) Siellähän se taannoin virkattu liinakin tosiaan vilahtelee, ja sitä postatessani taisin luvata näyttää, mitä muuta uutta olin ostanut kotiimme, se vain ei vielä silloin liinaa kuvatessani ollut tullut. Nyt siis tuolla yhdessä kuvassa (ainoa kuva, jossa ei näy ikkunakoristeita) näkyy meidän "uusi sohva", eli vanhan roskiksesta löydetyn vuodesohvan päälle tilasin netistä vaalean päällisen, sopii hiukan kivemmin meidän sisustukseen nyt tuollaisena. :) Pari kuvaa tuossa kollaasissa on otettu ulkoa päinkin, nimittäin parvekkeelta; harvemminpa sitä muuten viidennen kerroksen ikkunoista pääsee sisälle kurkistamaankaan. ;)

Niin, sille vanhalle parvekkeen ovessa olleelle koristeellekin piti keksiä paikka:


Se koristaa kaikessa harmaudessaan nyt makkaria, jossa on muutenkin vähän viileämpi tunnelma:


Nyt tuntuu taas kivalta, kun koti on saanut lisää pientä piristettä. Ehkä näitä jaksaa taas katsella pitkään sohvalla pötkötellessä. Sinnepä taidan nytkin pötkähtää käsityön ja kirjan kanssa.

Levollista perjantai-iltaa ja viikonlopun alkua! :)

 

5 kommenttia:

 1. Teillä näyttää tosi kivalta. Väreistä tulee mieleen kevät. Ja ihan varmasti sitä muuten katseleekin kotiaan eri silmin, kun on yhtäkkiä pitkäjatkoisesti kotona putkeen. Ja, jos vielä joutuu lepäämään paljon, niin tokihan siinä silmä eri tavalla ja eri vinkkelistä huoneita tarkastelee.

  VastaaPoista
 2. Kauniita koristeita. Tuon keltaisen ansiosta teillä paistaa nyt aurinko.

  Ja sitä aurinkoa toivon sinun elämääsikin !

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosi kauniin ja kodikkaan näköistä. Keltainen liina on kaunis.

  Ja voi tosiaan mikä sattuma! Sinä olet sentään itse virkannut tuon oman koristeen, minulla on perittyjä ja kirpputorilöytöjä ne liinat. Oon aina tykännyt pitsiliinoista ja jo ihan teininä aloin niitä kirppareilta ostelemaan, joten kokoelma on tosiaan reilusti yli 100 kpl. Ite oon virkannut kolme. Ei pitsiliinoja enää niin edullisesti kirppareilta saakaan, ovat kai sen verran 'muodissa'. Mutta onneksi ostin silloin kun maksoivat markan tai kaksi.

  Minä olen tärkännyt noita vesi-sokeriseoksella (kuten varmaan jo blogista luitkin). Eli lämmintä vettä (sokeri sulaa nopeammin) ja sekaan sokeria niin että tuntuu. Samalla seoksella laitoin hiukset nuorena pystyyn :D

  Toinen hyvä seos on liima-vesi. Eli vaikka Eri-keeper. Tähänkin olen laittanut liimaa sellaisella näppituntumalla - ei sitä kovin paljon mene.

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)