Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

tiistaina, heinäkuuta 10, 2012

Shoppailua

Eilen maanantaina päädyin lähtemään kaupungille shoppailemaan. Kaupunkiin pyöräillessäni nautin suunnattomasti sateen tuoksusta ja vähän viileämmästä ilmasta uuvuttavien helteiden jälkeen. Sateen tuoksu on ihanaa! :) Harmi vain, tuota onnea ei riittänyt enää paluumatkalle, vaan silloin oli taas jo ihan liian kuuma. Tänään onneksi on ollut mukavampi sää, ihanan raikasta, viileää ja pilvistä, ja taisipa kirjastoreissullani vähän sataakin. Tykkään! :)

Vaan sainpa eilen asioillani käytyä, kaikki tarpeellinen ja listalla ollut tuli hoidettua. :)

Ensin suunnistin Lumoavaan Lankaan viemään sunnuntaina bloggaamani sytomyssyt. Samalla tuli tehtyä vähän ostoksiakin:


Tiskirätit ovat meillä kuluneet puhki ja uusille on tarvetta, siksi ajattelin tutustua hamppulankaan ja sen tiskirättiominaisuuksiin. AllHemp6-vyyhti on siis tuo vihreä tuossa kuvassa vasemmalla. Dropsin -30% Supersalesta löysin Muskat soft -lankaa, jota en ole ennen kokeillut ja jonka ajattelin olevan sopivaa sytomyssyiksi. Otin kokeeksi kaikkia värejä yhden kerän eli suunnilleen yhden myssyllisen verran.


Seuraava kohteeni oli Pohjolan Lanka, jossa niin ikään tein tiskirättilankaostoksia. Jostain googlettelin, mikä lanka olisi parasta tiskiräteiksi, ja eräässä blogissa testivoittajaksi selviytyi Hjertegarnin Blend Bamboo, lähinnä kai kuitenkin suuren värivalikoimansa vuoksi; ominaisuuksiltaan samalle tasolle pääsivät myös tuo Lumoavasta Langasta ostamani AllHemp6 ja Novitan Bambu, josta meidän aiemman tiskirätit onkin neulottu. Kuvassa näkyvä Schachenmayr Cotton Bamboo Batik houkutteli minua ihanan väriloistonsa vuoksi, joten ajattelin testata sitäkin sitten tiskirättiin, vaikka mies kyllä kotona ilmoitti haluavansa tuosta pipon. ;) Mutta jos nyt ensin tehdään "mallitilkku" eli se tiskirätti, niin mies saa sen jälkeen päättää, onko tuo värimaailma sittenkään niin kiva pipoon. ;)

Pohjolan Langan vieressä on askartelukauppa Puuhasliini, jota olen aina ohimennessäni vilkaissut, mutten ole uskaltanut sisälle, kun en oikein koe olevani mikään askartelija. Mutta nyt ajattelin ihan vähän vain kurkistaa, ja päädyin ostamaan vaihteeksi ääriviivatarroja korttiaskarteluihin (niitä minulla on kyllä muutenkin valtaisa kokoelma), ja myyjä sai minulle vielä myytyä alekopasta jotain sellaisiakin tarroja, joihin voi ommella langalla. Niistä ei ole nyt kuvaa, mutta jos joskus onnistun niistä jonkun kortin tekemään, niin ehkä saatan täällä vilauttaa. :)

Seuraava tutustumiskohde oli uusi Menita, joka nyt jo toistamiseen yrittää pistää toimintaa pystyyn täällä Oulussa. Tammikuussahan Menita jo ehti avata ovensa nykyisen Pohjolan Langan tiloissa, mutta erinäisten ikävien tapahtumien seurauksena yritys vaihtoi muutaman viikon jälkeen nimensä, ja Menita siirsi varastonsa viereiseen liikehuoneistoon. Siinä se siis aloitti uudestaan kesäkuussa toisen yrittäjän/myyjän toimesta. Menin sinne oikeastaan ihan vain tutustumaan, koska en ole ihan varma, haluanko tukea yritystä, joka on saanut jo täällä Oulussa negatiivisen maineen. Tutustumiskierroksellani totesin, että Menita ei oikeastaan tuo Ouluun enää mitään sellaista uutta, jota ei jo muista lankakaupoista saisi. Novitan vanhoja jo vuosia sitten poistuneita lankoja ja vanhojen värikarttojen värejä heillä on myynnissä, joten sellaiseen akuuttiin tarpeeseen voisin siellä asioida. Menitan omia lankoja ei tietenkään muualta saa, mutta niille varmasti löytyy korvaavia lankoja muilta valmistajilta. Muuten valikoima näytti olevan samaa mitä on jo kaupungissa tarjolla, ja kaiken huipuksi vielä samassa rakennuksessa sijaitsevassa toisessa kaupassa. Tulin siis siihen tulokseen, että Menita ei tule olemaan ensisijainen lankakauppani, koska saan samat langat muistakin liikkeistä, joissa olen jo tottunut asioimaan.

Joka tapauksessa ihan kohteliaisuudesta ostin Menitasta muutaman kerän, joita en nyt äkkipäätään muista, että olisin muissa Oulun kaupoissa nähnyt. Saatan toki olla väärässäkin. :)


Novitan langoista löytyi vielä Bambua, joten kun kerran tiskirättilankaostoksilla oltiin, niin otin vielä vanhaa tuttua rättilankaa matkaan. Enpä ole keltaisesta Bambusta vielä itselleni rättiä neulonutkaan, lahjaksi olen kyllä. :) Ja tuosta keltaisesta Bambusta virkkasin aikoinaan mekon silloin vuosia sitten, kun Bambua oli vielä myynnissä yleisesti. Coatsin Gedifra Fiorista Fino näytti niin erikoiselta langalta, että päätin ostaa sitä useamman kerän, kaikki eri värejä. Paitsi että näissä on aina yhdessä "värissä" niin montaa eri väriä, että oli todella vaikeaa siinä lankalaarin ääressä edes hahmottaa, mikä lanka on samaa ja mikä eri väriä tai väriyhdistelmää. Kerä kun ei ala aina samasta väristä, ja välttämättä yhdessä kerässä ei edes ole kaikkia värejä, mitä saattaa olla sitten toisessa saman väriyhdistelmän kerässä. Ajattelin näistä tehdä sytomyssyjä, yllätys yllätys. ;)

Muut ostokseni eilisellä shoppailureissullani olivatkin sitten aika tavalla perustarpeita, vaatetta lapsille ja sen sellaista, joten niistä ei kuvia. Mutta Lindexillä kun kävin lastenvaatteita tutkimassa, niin satuin huomaamaan ihanan kassin/korin, joka oli -50% alennuksessa:


Miksi ihmeessä tämä oli lastenosastolla myynnissä? ;) Tämähän on mitä mainioin käsityökori! Huomaattehan, kuinka korin värit sointuvat lankaostosteni kanssa yhteen...? ;)

Sellainen shoppailupäivä tällä kertaa. Nyt ei taas tarvitse vähään aikaan mennä ostelemaan mitään, tuossa kierroksessa oli ihan riittävästi. :)

Mukavaa viikonjatkoa!

 

5 kommenttia:

  1. Kivat langat löysit :-) ja olen sama mieltä sinun kanssa tuosta uudelleen avatusta lankakaupasta. Kävin itsekin siellä avajaisviikossa, oli vahinko, en tiennyt että se on avattu. Olin matkalla sinne toiseen lankakaupaan vieressä. Olet oikeassa, ei mitään kovin erikoista siellä...
    Tuota Gedifra löydät ehkä myös Nappi Kikkassa.... Muistin että olen nähnyt tuon merkkinen joskus siellä :-))
    Jos teet miehelle ihan tosiaan hänen haluamasta langasta pipon, tahdon nähdä kuvan :-))

    VastaaPoista
  2. Hjoo, minä kävin alkukeväästä kuikuilemassa näyteikkunoiden takana, ja ihmettelin, kun mitään ei tapahtunut viikkoihin. Meidän työterveys on siinä lähellä, joten lopulta sitten huomasin mainokset avajaistarjouksista ja nyt oli ovetkin avoinna. Oli kyllä jännä kokemus, Novitat kyllä oli nätisti hyllyissä, mutta kaikki muu hujan hajan. Olisin halunnut punaista tweed-lankaa, mutta sitä sai vain tilattuna ja hinta selviäisi vasta maksuhetkellä... Huomasin sitten reippaanvihreän villasekoitteen, mutta kukaan kolmesta liikkeessä olleesta henkilökunnan edustajasta ei tiennyt hintaa, kysyivät sitten, että onko kiire, voinko tulla myöhemmin uudestaan...
    Mitä hämminkiä siinä sitten oikein alkuvuodesta oli?
    terv. Suvi-juoruilija

    VastaaPoista
  3. Suvi: Siitä oli juttu Oulu-lehdessä kevättalvella. Ymmärsin jutusta, että Menita oli sopimusta solmiessaan toiminut jollakin tavalla epärehellisesti ja epäreilusti yrittäjää kohtaan. Ihan myötätunnosta haluan mieluummin tukea Pohjolan Lankaa kuin Menitaa, joka vielä avasi viereiseen liikehuoneistoon kilpailevan putiikin. Mutta tulipahan siellä nyt käytyä ja langat ostettua, ihan kiva ja asiantunteva myyjä siellä oli ainakin tällä kertaa.

    Pullaposken maailma: Tosiaan, Nappi-Kikassahan on Gedifraa, enpäs muistanutkaan, tai en muista nähneeni juuri noita palleroita. Eli senkään puolesta Menita ei tarjoa mitään uutta Ouluun. Nappi-Kikassa on kiva asioida. :)

    VastaaPoista
  4. Minä olen neulonut tiskirättejä sekä novitan bambusta että tuosta nlend bamboosta. Novitan Bambu oli mielestäni paljon parempi kun oli sellasta lörpömpää materiaalia. Soveltui tiskirättiin paremmin. Blend bamboo on paljon tanakampaa. Mutta se taas sopii mielestäni paremmin pipoihin, joita olenkin urakalla neulonut :D

    Kivat langat olet löytänyt. Pitääkin meidän Menitassa käydä, josko sielläkin olisi novitan bambua vielä jäljellä. Tuo keltainen varsinkin kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  5. Hehkeän värisiä lankoja oot löytäny.
    Noi aiemmat ryijykuvat on upeita!

    VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)