Heipä vaan!

Mukavaa, kun olet tullut pistäytymään blogissani. Vielä mukavampaa on, jos jätät käydessäsi itsestäsi puumerkin. Toivottavasti viihdyt - tervetuloa myös uudestaan! :)

lauantaina, tammikuuta 28, 2012

Kuinkahan monennet sukat nämäkin ovat?

Mun sukkavarastoni alkaa olla jo niin suuri, ettei a) vaatekaapin ovi tahdo mennä enää kiinni, saati että sukat pysyisivät (mahtuisivat pysymään) niille varatuissa osastoissaan ja b) siitä sukkamäärästä ei ikinä tahdo löytää just niitä villasukkia, jotka juuri sinä aamuna haluaisi laittaa jalkaansa (eli ne, jotka sointuvat ylläni olevan puseron kanssa yksiin). Siitä huolimatta teen yhä vaan lisää villasukkia ja aina vaan itselleni. Ja jos tekee samasta langasta useammat kuin yhdet villasukat, niin on todennäköisempää löytää edes joku, mikä sopii yhteen päivän asun kanssa. :)

Siispä taannoin tehdylle tunikalle tässä toinenkin sukkapari kaveriksi:

Pitsipolvisukat
Tehty ajalla: 23.-27.1.2012
Malli: Novita Syksy 2011 nro 34
Suunnittelija: Minna Metsänen
Lanka: Novita Ilona vaaleanturkoosi (031)
Langankulutus: 179 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: n. 38
Muuta: Ihanat 


Tässä sukkamallissa on siis tuo pitsiraita myös takana, sekä oikein ihanat pohjekavennukset, mikä toivottavasti on kuvasta edes jotenkuten havaittavissa.

Niin, kun sanoin, että sille taanoin virkkaamalleni tunikalle nämä sukat ovat kaveriksi, niin oikeastaan se homma meni niin, että ihastuin tähän sukkamalliin viime syksyn Novitassa, mutta halusin nähdä sen mieluummin yksivärisenä kuin raitalangasta tehtynä (kuten lehden mallissa). Sitten näin Cittarissa myynnissä Ilonaa, joka vastaa paksuudeltaan 7 veljestä, ja ajattelin ostaa sitä sen yhden sukkaparin verran, että saan nämä sukat tehtyä. Mutta sitten oivalsin, että kun haaveissani oli myös se tunika, jota en halunnut tehdä mustana kuten lehden mallissa, mutta en myöskään luonnonvalkoisena, koska olen käyttänyt sitä väriä isoäidinneliötöissä "rauhoittavana värinä" jo ihan kyllästymiseen saakka, niin tarvitsin siihen jotain yksiväristä 7 veljeksen vahvuista lankaa. Ja siihen tämä Ilona kävi vallan loistavasti. Muistelisin niin, että tein tämän oivalluksen vasta Cittarin kassalla, ja jouduin tekemään samana päivänä vielä toisenkin reissun ostamaan tunikaakin varten lankoja, vai olisinko sitten siitä kassalta palannut hakemaan lisää riittävän määrän. Joka tapauksessa, nyt sitä Ilonaa on sitten vielä kolme ja puoli kerää jäljellä, eli vielähän tuosta jokuset sukat saisi... ;)

Jotain muutakin on valmistunut, mutta siitä lisää huomenna. :)


12 kommenttia:

 1. Siinä on taas hyvin kauniit sukat! Vaikka niitä olisikin paljon, ovathan ne aina muodissa eli ajattomia. Huono puoli on se, että kuluvat ikävästi käytössä ja ovat enimmäkseen kengän/saappaan sisällä piilossa.

  VastaaPoista
 2. Eihän villasukkia voi olla koskaan liikaa! :) Kauniit ovat nämäkin!

  VastaaPoista
 3. Kuten edellisetkin kommentoijat totesivat, villasukkia ei voi olla liikaa. Kunpa pääsisinkin tuohon onnelliseen tilaan, että kaappi suorastaan pullistelee omia villasukkia!

  VastaaPoista
 4. Tuo malli on kyllä tosi kaunis ja sopii sukkaan. Minäkin olen tehnyt noita jo kahdet, sekä yksiväriset että raidalliset ja kummassakin toimmii hyvin.

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat!
  Minä kun pari vuotta sitten opin vihdoin tekemään kantapään villasukkaan omatoimisesti, on sen jälkeen sukkia tullut melkein liukuhihnalta. Mutta sinun sukkavarastoon verrattuna ei vielä mitään, joten voin varmaan hyvällä mielellä jatkaa sukkien neulomista :D

  VastaaPoista
 6. Sievät sukat. Kyllä tuo malli mielestäni toimii paremmin yksivärisenä.

  VastaaPoista
 7. Kauniit! Mun tän talven lempparisukat on tehty samalla mallilla. Kiva malli kutoa.

  VastaaPoista
 8. Ihanaiset sukat :) Miun sukkavarasto on vieläkin melko vaatimaton, mutta aion kyllä täydentää sitä..varsinkin tänä vuonna, kun neulon vain itselleni. Juurikin polvisukkia tarvitsisin hameihmisenä lisää..

  VastaaPoista

Haluatko piristää päivääni? :) Sen voit tehdä helposti jättämällä itsestäsi puumerkin kommentteihin! Kiva kun löysit blogiini - tervetuloa toistekin! :)

Jos kommentointi ei onnistu (vaatii rekisteröitymisen), voit laittaa viestisi sähköpostitse:
marska_77@yahoo.com

Kiitos! :)

Hei hei!

Kiva kun kävit, tulehan toistekin! :)